Google Stations: Nέο project για καλύτερο δημόσιο Wi-Fi σε όλο τον κόσμο

Η Google ανακοίνωσε σήμερα επίσημα μια νέα πρωτοβουλία για γρήγορο δημόσιο Wi-Fi για όλους. Το project ονομάζεται Google Stations και είναι η επέκταση της πλατφόρμας που είχε ξεκινήσει στην Ινδία για την παροχή Wi-Fi σε εκατομμύρια επιβάτες στους σταθμούς τρένων.

Η εκπόνηση του project έγινε σε συνεργασία με την RailTel και την Indian Railways για τοποθέτηση γρήγορου Wi-Fi σε 400 σταθμούς, μέχρι στιγμής έχουν εφοδιαστεί 50 σταθμοί που προσφέρουν σύνδεση στο ίντερνετ σε 3.5 εκατ. ανθρώπους σε μηνιαία βάση.

Στόχος της Google είναι να κάνει κάτι ανάλογο και στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά δεν θα περιοριστεί στους σταθμούς των μέσων μεταφοράς. Η ιδέα της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να “έρθουν πιο κοντά προσφέροντας καλές ταχύτητες Wi-Fi σε εμπορικά κέτρα, στάσεις λεωφορείων, κέντρα πόλεων, καφετέριες”. Έτσι, “πολλά περισσότερα εκατομμύρια ανθρώπων θα μπορούν να μάθουν, να παίξουν, να συνομιλήσουν και να βρουν τις πληροφορίες που θέλουν”.

Η Google θα προσφέρει στους εκάστοτε συνεργάτες της σε κάθε χώρα το software και το know-how για να μετατρέψουν τις συνδέσεις οπτικών ινών σε γρήγορο, ασφαλές και αξιόπιστο Wi-Fi. Οι συνεργάτες της θα είναι ελεύθεροι να αξιοποιήσουν όπως θέλουν τα Google Station hotspots, είτε να ζητούν κάποιο αντίτιμο, ή να προβάλουν διαφημίσεις ή να διαθέσουν δωρεάν ίντερνετ.

google stations, Google Stations: Nέο project για καλύτερο δημόσιο Wi-Fi σε όλο τον κόσμο

google stations, Google Stations: Nέο project για καλύτερο δημόσιο Wi-Fi σε όλο τον κόσμο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stelios

Πληροφορίες λενε πως έδειξε εντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ο καλογριτσας..

KostasB

Διαφήμιση της Google με iPad; Καλή φάση…

Αργυρης

Με τις ταχύτητες του ίντερνετ να φτάνουν στο θεό δε μου φαίνεται απίθανο η κίνηση αυτή να χει ως στόχο την εξάλειψη της κάρτας σιμ και την επικοινωνία μόνο μέσω ίντερνετ.Εξαλλου πλέον πιο προσυτο είναι το 4G παρά το σήμα της κεραίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.