Pixel & Pixel XL: Με πιστοποίηση IP53 για “αντοχή” στο νερό

Κατά την επίσημη ανακοίνωση των νέων της smartphones Pixel και Pixel XL, η Google επιβεβαίωσε πολλές από τις φήμες που ακούγονταν εδώ και καιρό, ακόμη και το ότι είναι κατασκευασμένα από την HTC. Ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά στην αντοχή στο νερό.

Σύμφωνα με το Droid-life, η Google επιβεβαίωσε πως τα Pixel και Pixel XL έχουν πιστοποίηση IP53. Η πιστοποίηση IP53 σημαίνει δυο πράγματα, το 5 ότι τα νέα smartphones θα είναι ανθεκτικά στη σκόνη, αλλά για να είναι πλήρως προστατευμένα (χρειάζεται IP6X). Το 3 υποδηλώνει ότι μπορεί να πέσει επάνω νερό υπό συγκεκριμένες συνθήκες (γωνία 60 μοιρών από την κατακόρυφο) και το κινητό να επιβιώσει. Άρα, το κινητό δεν μπορεί να βυθιστεί στο νερό αλλά αν βρέχει δεν θα έχει πρόβλημα.

Ως προς την αντοχή τους σε νερό και σκόνη, τα Pixel και Pixel XL έχουν την ίδια πιστοποίηση με το HTC 10. Ωστόσο, δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές κάνουν τα κινητά τους αδιάβροχα – ακόμη και η Apple έκανε αδιάβροχο το iPhone 7 (με δυνατότητα να βυθίζεται στο νερό)- ίσως να θέλαμε περισσότερη αντοχή στο νερό.

Οι προ-παραγγελίες των Pixel και Pixel XL ξεκίνησαν από 4 Οκτωβρίου σε Γερμανία, Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν 20 Οκτωβρίου.

Οι τιμές είναι:

Pixel 32GB τιμή – 649 δολάρια
Pixel 128GB τιμή – 749 δολάρια
Pixel XL 32GB τιμή – 769 δολάρια
Pixel XL 128GB τιμή – 869 δολάρια

pixel water resistance, Pixel & Pixel XL: Με πιστοποίηση IP53 για “αντοχή” στο νερό

pixel water resistance, Pixel & Pixel XL: Με πιστοποίηση IP53 για “αντοχή” στο νερό

pixel water resistance, Pixel & Pixel XL: Με πιστοποίηση IP53 για “αντοχή” στο νερό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Software Google Google Search

Google Search: Αλλάζει η αναζήτηση όπως την ξέραμε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

H Google δε συνηθίζει να κάνει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησής της που αποδεικνύεται σχεδόν παγκοσμίως δημοφιλής, αλλά τώρα φέρνει ένα νέο φίλτρου Ιστού.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.

Software A Android featured

Android 15 Beta 2: Mε νέες δυνατότητες και υποστήριξη για περισσότερες συσκευές

Η Google κυκλοφορεί εκδόσεις προεπισκόπησης προγραμματιστών για το Android 15 από τον Φεβρουάριο, με την πιο πρόσφατη Beta 1.2 να έρχεται στα τέλη Απριλίου.