Google RASIR: Νέα τεχνολογία συμπίεσης για εξοικονόμηση δεδομένων

Σε μια προσπάθεια ώστε να εξοικονομηθούν mobile data, η Google ανέπτυξε μια νέα τεχνική η οποία βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας, χωρίς να χρησιμοποιεί περισσότερο bandwidth. Με το όνομα RASIR (Rapid and Accurate Super Image Resolution), το συγκεκριμένο λογισμικό “διαβάζει” μεγάλες φωτογραφίες και τις αναπαράγει χρησιμοποιώντας μόνο το 1/4 των pixel.

Το λογισμικό το καταφέρνει αυτό αναλύοντας τόσο την χαμηλή όσο και την υψηλή ποιότητας εικόνα. Καθώς διαβάζει την εικόνα, μαθαίνει από την ανώτερης ποιότητας έκδοση και εφαρμόζει φίλτρα στην χαμηλότερης ποιότητας εικόνα, τα οποία προσομοιώνουν την έξτρα λεπτομέρεια, δημιουργώντας ένα πειστικό αντίγραφο της αρχικής εικόνας.

Δυστυχώς, προς το παρόν η τεχνολογία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στο Google+ για του περισσότερους χρήστες smartphones. Η Google έχει δώσει αυτό το feature σε λίγες συσκευές Android, και ισχυρίζεται ότι κάνει upscaling σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο εικόνες την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Google, χάρις το RASIR, η χρήση των δεδομένων είναι μειωμένη κατά 75% για κάθε εικόνα. Τους επόμενους μήνες, αυτό το feature θα ενσωματωθεί σε περισσότερες εφαρμογές και υπηρεσίες της εταιρείας.

Google Rasir image compression software 75 percent less data, Google RASIR: Νέα τεχνολογία συμπίεσης για εξοικονόμηση δεδομένων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Δεν τα εμπιστεύομαι τα compression και ότι και καλά θα κάνει restore – πάντα θα έχει κάπου απώλειες !!!

9gag

Pied Piper…is that you? 🙂

Panos7GR

@KnightRider: Αν οι απώλειες δεν είναι ορατές στο γυμνό μάτι, καλώς και τις αφαιρεί. Εκτός και αν είσαι φωτογράφος και θες ατόφιες τις φωτογραφίες σου για ποστερς και ότιδήποτε άλλο. Στους απλούς χρήστες κλάιν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.