Διέρρευσαν τα iOS cracking tools που χρησιμοποίησε το FBI;

Τον περασμένο χρόνο, μια εταιρεία η οποία ονομάζεται Cellebrite ανέπτυξε ένα σετ εργαλείων cracking, με τα οποία το FBI απέκτησε πρόσβαση σε ένα κλειδωμένο iPhone. Αυτή η συνεργασία της Cellebrite με το FBI ήταν αποτέλεσμα της άρνησης της Apple να ξεκλειδώσει την συσκευή, ενώ αργότερα αρνήθηκαν να δημιουργήσουν μια “πίσω πόρτα” που θα έδινε εύκολη πρόσβαση στις αρχές.

Η Apple είχε εκφράσει τις ανησυχίες της ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν άκρως επικίνδυνη, ωστόσο οι αρχές δεν έλαβαν στα σοβαρά τον ισχυρισμό αυτό. Δυστυχώς όμως, οι φόβοι της Apple επαληθεύτηκαν, αφού ένας hacker δημοσίευσε πληροφορίες σχετικές με τα εργαλεία που χρησιμοποίησε το FBI για να ξεκλειδώσει την συσκευή.

Ο κώδικας που χρησιμοποίησε το FBI για να αποκτήσει πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο iPhone, κλάπηκε από τους server της Cellebrite. Ο hacker που έκλεψε τον κώδικα φαίνεται να έκανε την εξής δήλωση σε μέσο μαζικής ενημέρωσης, “Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι όταν δημιουργείς αυτά τα εργαλεία, κάποια στιγμή θα διαρρεύσουν”.

Σύμφωνα με την Cellebrite, ο hacker δεν κατάφερε να κλέψει τα αρχεία σχετικά με τον source code παρά μόνο τις πληροφορίες packaging. Αν αυτό ισχύει, τότε τα εργαλεία που χρησιμοποίησε το FBI για να αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone ίσως να μην κυκλοφορήσουν.

Cellebrite FBI iPhone cracking tools leaked hacker servers, Διέρρευσαν τα iOS cracking tools που χρησιμοποίησε το FBI;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured iOS

iOS vs Android: Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές;

Πείραμα που διεξήχθη από δημοσιογράφο του Cybernews θέλει να δείξει ποια πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής, το iOS ή το Android.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.