Ο Elon Musk θεωρεί ότι η ΑΙ Google Clips κάμερα δεν μοιάζει καν “αθώα”

Elon Musk Google Clips, Ο Elon Musk θεωρεί ότι η ΑΙ Google Clips κάμερα δεν μοιάζει καν “αθώα”

Την κάμερα Google Clips, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, σχολίασε ο Elon Musk, αναφέροντας ότι δεν μοιάζει καν αθώα.

Ως γνωστόν, ο CEO της Tesla και της Space X είναι ιδιαίτερα σκεπτικός απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία κατά τη γνώμη του θα μπορούσε να οδηγήσει μεταξύ άλλων στο γ΄παγκόσμιο πόλεμο, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί για αυτή με σενάρια που συναντάμε σε ταινίες, για παράδειγμα στον «Εξολοθρευτή».

Έτσι, μόλις έμαθε για τη νέα κάμερα της Google, τη Google Clips, απάντησε σε Tweet του “The Verge” ότι δεν προσποιείται καν ότι είναι “αθώα”.

Elon Musk Google Clips, Ο Elon Musk θεωρεί ότι η ΑΙ Google Clips κάμερα δεν μοιάζει καν “αθώα”

Η Google Clips είναι μια κάμερα, την οποία ο χρήστης ενεργοποιεί και αφού του ορίσει ποια πρόσωπα θεωρεί ως σημαντικά (τραβώντας ένα μικρό βιντεάκι 7 δευτερολέπτων), εν συνεχεία, η κάμερα αναλαμβάνει να τραβά φωτογραφίες όποτε θεωρεί ότι μια στιγμή είναι σημαντική.

Με την κάμερα αυτή η Google απευθύνεται σε γονείς ή σε κατόχους κατοικίδιων ζώων, αλλά ο Musk μάλλον δεν είναι πεπεισμένος, καθώς η κάμερα μπορεί να αποτελεί εν μέρει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να τραβά εικόνες της συντρόφου του χωρίς αυτή να το γνωρίζει και ούτω καθεξής.

Η κάμερα βέβαια έχει μια φωτεινή ένδειξη LED όταν βρίσκεται σε λειτουργία, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι πάντα επαρκές. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει μια κάμερα για να τραβήξει υλικό χωρίς ο άλλος να το γνωρίζει, σίγουρα δεν χρειάζεται μια ΑΙ κάμερα για αυτό.

Η Google δεν απάντησε στο σχόλιο του Elon Musk.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge

Πλέον υπάρχουν κάμερες παντού, δεν νομίζω πως η συγκεκριμένη κάνει την διαφορά. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η Webcam του υπολογιστή, που και αυτή μπορεί να τραβάει βίντεο εν ώρα συγκεκριμένων «πράξεων».

bezilys

@Jorge υσχυει!!

iraklis

οι καλύτερες στιγμές μας σε κάποιον server με πρόσβαση απο κάποιους…black mirror φάση στα αλήθεια!

techgeek

Η Google δεν ξέρω καν για ποιο λόγο λέγεται Google. Έχει καταντήσει παράρτημα της NSA. Τουλάχιστον άλλες εταιρίες προσπαθούνε και κάνουν ότι μπορούν για την ασφάλεια των δεδομένων μας. Η Google απλός σκύβει κάθε φορα που η NSA χτυπάει την πόρτα.

Agnostos13

@techgeek:
Ο καθενας προσπαθει να προστατεψει αυτον που τον πληρωνει…

Ιωάννης

Sorry για το off-topic αλλά οι διαφημίσεις στη σελίδα παρά είναι ενοχλητικές, ναι να υπάρχουν, αλλά να είναι λίγο διακριτικές,εδώ πέρα μετά από κάθε παράγραφο σχεδόν, έχει και διαφήμιση, βάλτε τες εκτός κειμένου. Ευχαριστώ.

Panos

@bezilys και @Jorge

ναι όντως, τι να ξέρει ο Musk ένας άσχετος είναι και αυτός…
Για την ακρίβεια τον Elon έχει πολύ αξιόπιστη άποψη πάνω στο θέμα, για τον απλό λόγο ότι είναι στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας αλλά:
1) δεν έχει εταιρεία που να έχει προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη οπότε θα τον έβλαπτε να μιλήσει άσχημα για την τεχνητή νοημοσύνη (όπως Google, Microsoft, Amazon, Facebook)
2) ο τύπος δεν υπολογίζει τα χρήματα.. είναι ένας τρελός επιστήμονας (με την καλή έννοια) που θέλει απλά την ριζική και ταχύτατη τεχνολογική πρόοδο

thanoik

Ιωάννης,πως θα βγάλουνε λεφτά πεινάει ο κοσμάκις

bezilys

@Ιωάννης εγώ πλέον μπαίνω από το CM browser-add blocker και ησύχασα επιτέλους με αυτές τις διαφήμισεις!

Μανώλης

μια χαρά τους κράζει… όμως να δω όταν στο άμεσο μέλλον εφαρμόσει τα ίδια στα αυτοκινούμενα οχήματα που πουλάει…

CSt90

Δεν εχω ενημερωθει σχετικα με το πως ή ποτε λειτουργει η καμερα, διοτι δε με ενδιαφερει καν η αγορα της, αλλα μου φαινεται ολιγον απιθανο να αναγνωριζει σκηνες/προσωπα και επειτα να τραβαει. Επιπλεον,οι εταιρειες τετοιας κλιμακας προσπαθουν να προστατεψουν τον εαυτο τους και μονο και οχι τους καταναλωτες, απλως προσπαθουν να μας γλυκανουν το χαπι ωστε να πουλησουν τις συσκευες (ισως με απωτερο σκοπο την προσκομιση επιπλεον προσωπικων δεδομενων). Το ιδιο ισχυει και για την ‘αυτοματη αναγνωριση μουσικης’ οπως και του face mapping. Μπορει να ακουγονται συνωμοσιολογικα ολα αυτα, αλλα απο τη στιγμη που δε μπορεις να ξερεις, ή μαλλον που δε μπορεις να δεις και να εισαι σιγουρος για το πως δουλευουν ολα αυτα, πρεπει να εισαι επιφυλακτικος και δε μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη.

Agnostos13

@CSt90:
Δεν ειναι παντα οι καταναλωτες-χρηστες αυτοι που πληρωνουν (βλεπε facebook, google search, android κλπ)

CSt90

Εχεις δικιο @Agnostos13. Εκει πληρωνουν οι διαφημιστες

Agnostos13

@CSt90:
Το θεμα ειναι οτι μπερδεουμε ποιος ειναι ο πελατης και ποιο το προιον…
Ο καταναλωτης δεν ειναι παντα ο πελατης!

CSt90

Συμφωνώ @Agnostos13, όμως σε πολλές περιπτώσεις είναι ο καταναλωτής αυτός που πληρώνει αλλά κ πάλι δεν προστατεύεται, αντίθετα μπορεί να πέσει θύμα.

Agnostos13

@CSt90:
Αυτο ειναι το παραδοξο και το ενδιαφερον στο ολο ζητημα. Οτι οχι μονο δεν υπαρχει αμοιβη για την προσφορα των δεδομενων των χρηστων αλλα εχουμε φτασει στο σημειο μεχρι και να πληρωνουν οι χρηστες τα μεσα καταγραφης!

james

Φοβερες αναλυσεις, μπραβο! Να θυμισω οτι και η τηλεοραση προσφερει δωρεαν διασκεδαση και ενημερωση, αλλα δεν ειναι δωρεαν η συσκευη. Εκει ποιος πληρωνει και ποιος ειναι το προϊον;

Εταιριες που βασιζονται στα προσωπικα δεδομενα των χρηστων, οπως η google και το facebook, τα προσεχουν σαν τα ματια τους. Ενα λαθος αν γινει και βγει στη δημοσιοτητα μπορει να τις καταστρεψει. Εγω πχ εμπιστευομαι περισσοτερο τη gοogle απο το ελληνικο δημοσιο, οπου καθε τυχαρπαστος υπαλληλος εχει προσβαση σε πολυ ευαισθητα προσωπικα και οικονομικα δεδομενα μου.

james

Επισης ξεχασα… ο Elon Musk απο τη μια κραζει τις τεχνητες νοημοσυνες και απο την αλλη αναπτυσσει τη δικη του.

Agnostos13

@james:
Ατυχης η συγκριση. Η τηλεοραση δεν εχει λειτουργια καταγραφης των δεδομενων του χρηστη (για τις smart tv δεν ορκιζομαι). Για να γινει καταγραφη πρεπει να εγκατασταθει “μηχανακι” της nielsen (στην Ελλαδα) το οποιο μπαινει εθελοντικα και αποφερει και αμοιβη στον καταγραφομενο.
Το προβλημα δεν ειναι μην βγουν τα προσωπικα δεδομενα στη δημοσιοτητα (που και αυτο ειναι πιθανο σε περιπτωση hacking), αλλα οτι τα συλλεγει, τα επεξεργαζεται, τα πουλαει και βγαζει ενα καρο λεφτα απο αυτο!

james

Δεν τα πουλαει. Τα δεδομενα εχουν μεγαλυτερη και διαχρονικοτερη αξια απο ενα εφαπαξ ποσο. Δεδομενα πουλανε κατι ψιλικατζηδες.

Το οτι βγαζει χρηματα γιατι ειναι προβλημα; Η συγκεκριμενη εταιρια μου προσφερει χωρις οικονομικο αντιτιμο καμια τριανταρια υπηρεσιες, αναμεσα σε αυτες αναζητηση, μεηλ, χαρτες, browser, δυο λειτουργικα συστηματα, cloud και πολλα αλλα. Το να θελει να ξερει ως ανταλλαγμα τις συνηθειες μου για να πουλησει διαφημισεις δεν το θεωρω προβλημα. Δεν τις εχω κρυφες αλλωστε, ουτε η εταιρια το εχει κρυφο το buisiness plan της. Ειναι μια τιμια συμφωνια που οποιος θελει την αποδεχεται.

Agnostos13

@james:
Δεν ειναι κοινοφελες ιδρυμα φιλε. Ολα αυτα που σου προσφερει “δωρεαν” ειναι εργαλεια για να συλλεγει οσο πιο πολλα δεδομενα μπορει απο εσενα και να βγαζει κερδος!
Φυσικα εσυ το εχεις αποδεχτει στους ορους χρησης…

james

Δεν ειπα πουθενα δωρεαν, Ειπα χωρις οικονομικο αντιτιμο. Ναι το εχω αποδεχτει γιατι το θεωρω τιμια συμφωνια, εφοσον δε μου το κρυβει σε κανενα σημειο. Το ποσα θα βγαλει δε με αφορα. Μακαρι να βγαζει πολλα για να μου προσφερει και αλλες υπηρεσιες.

Εσεις που ειστε μαγκες και ξερετε, φανταζομαι εχετε κοψει εντελως το ιντερνετ μιας και ολα τα προσωπικα σας δεδομενα πριν πανε στην καθε google περνανε πρωτα απο τον παροχο σας 😉

Agnostos13

@james:
Υπαρχουν λυσεις

james

αλουμινοχαρτο στο κεφαλι;

Agnostos13

Ποτιζοντας τα καφαο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.