iPhone X: Πρωταθλητής πωλήσεων την περίοδο Black Friday – Ευχαριστίες στις Η.Π.Α.

iPhone X πρωταθλητής Black Friday Ευχαριστίες Η.Π.Α., iPhone X: Πρωταθλητής πωλήσεων την περίοδο Black Friday – Ευχαριστίες στις Η.Π.Α.

Το iPhone X σημειώνει τρομερή επιτυχία, παρά το τσουχτερό της τιμής του. Η μια πληροφορία μετά την άλλη υποδεικνύουν πως το επετειακό smartphone της Apple θα σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων, με τον ανταγωνισμό να μένει πίσω κατά πολύ. Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συσκευή έχει μόνιμα ανοδική πορεία αγοράς.

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ένας αναλυτής ονόματι Jun Zhang εκτίμησε πως η Apple έχει πουλήσει 15 εκατομμύρια iPhone X, με τα 6 εξ’αυτών να “φεύγουν” κατά την διάρκεια της φετινής Black Friday. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι τεράστιος για ένα μόνο smartphone. Όμως, οι προσφορές στις Η.Π.Α. δεν σταμάτησαν την προηγούμενη Παρασκευή (Black Friday 24/11). Το Σαββατοκύριακο της 25ης και 26ης Νοεμβρίου ήταν η περίοδος των Ευχαριστιών, κατά την οποία αρκετά προϊόντα παρέμειναν κοστολογημένα σε προνομιακές τιμές. Σε αυτό το σύντομο διάστημα το iPhone X ήταν ο πρωταθλητής των αγορών smartphones και tablets.

iPhone X πρωταθλητής Black Friday Ευχαριστίες Η.Π.Α., iPhone X: Πρωταθλητής πωλήσεων την περίοδο Black Friday – Ευχαριστίες στις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Localytics (και φαίνεται στην από πάνω εικόνα), το iPhone X ήταν η συσκευή με την μεγαλύτερη αύξηση στις ενεργοποιήσεις για το Σ/Κ των Ευχαριστιών. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως είχε την μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις, διότι μια πρώτη ενεργοποίηση ισοδυναμεί με μια συσκευή που έφτασε στα χέρια καταναλωτή. Συγκεκριμένα, το X είχε αύξηση 47% στις ενεργοποιήσεις του, συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες διάθεσης. Ακολουθούν τα Google Pixel 2 με 45%, Galaxy Note 8 με 44% και Galaxy S8 με 39%.

Τα iPhone 8 8 Plus σημειώνουν αξιοσημείωτη πορεία, με 21% και 16% αυξήσεις σε ενεργοποιήσεις, σε σχέση με την πορεία τους από τον Σεπτέμβριο που έγιναν διαθέσιμα. Μέσα στην 11άδα των πρώτων υπάρχουν επίσης τα iPad 5ης γενιάς (30%), iPad Pro 10.5 ιντσών (16%) και iPad Mini 4 (13%) που ολοκληρώνουν την εκπροσώπηση της Apple στην αγορά. Η Samsung έχει το Galaxy S8+ με 18% στην έβδομη θέση, ενώ τελευταίο είναι το “μεγάλο αδελφάκι” του Pixel 2, το 2 XL με 12%. Οι συσκευές που περιλαμβάνονται στην λίστα αγοράστηκαν είτε μέσα στο Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών, είτε λίγα εικοσιτετράωρα πριν κατά τις προσφορές της Black Friday. Η Apple είναι ο κυρίαρχος της αγοράς smartphones / tablets των Η.Π.Α. και το iPhone X ο μεγάλος πρωταθλητής.

iPhone X πρωταθλητής Black Friday Ευχαριστίες Η.Π.Α., iPhone X: Πρωταθλητής πωλήσεων την περίοδο Black Friday – Ευχαριστίες στις Η.Π.Α.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Όταν στην Ελλάδα δεν ξέραμε πότε θα έρθουν παραλαβές…στις ΗΠΑ τα αγοράζανε και με έκπτωση!

ΥΓ. Εξαίρεση ο Γερμανός

combo

Γιατί εξαίρεση ο Γερμανός?

Γιώργος Λ

Ελπίζω η apple να καταλάβει ότι έχει μια υπέροχη συσκευή αλλά είναι πάρα πολύ ακριβή, φυσικά και όλοι έτρεξαν να πάρουν το Χ , αν έριχνε την τιμή 150-200€ μπορεί και να ήταν πρώτη σε πωλήσεις γενικά (όχι μόνο στην περίοδο μαύρης παρασκευής)

nikmour

Τα παραπάνω είναι ποσοστά. Αν πούλησα 1 και στις γιορτές 2, είχα αύξηση 100%. Παρόλα αυτά όμως δεν έκανα και τις πιο τρελές πωλήσεις!!!

John

Αφού δεν υπήρχαν διαθέσιμα iphone X για αγορά εννοείται ότι σημειώθηκε μεγάλη αύξηση. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μάθαινα ότι σπονσορας της έρευνας είναι η ίδια η Apple ή ότι έδωσε λεφτά για διαφήμιση όπως κάνει πάντα.

alexis touba

Σε αμερικη φυσικο ειναι να ειναι μπροστα σε πωλησεις αλλα αν δουμε παγκοσμιος η Huawei μεχρι σημερα ειναι δευτερη παγκοσμιος σε πωλησεις με πρωτη το Κορεατη Σαμυ και τριτο το μυλαρακι!!@#€%&

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.