Snapdragon 845: Με next-gen Kryo cores, αλλά μένει σε 10nm

Snapdragon 845, Snapdragon 845: Με next-gen Kryo cores, αλλά μένει σε 10nm

Το επόμενο στοίχημα της Qualcomm θα είναι ο Snapdragon 845, ο οποίος θα μπει στις ναυαρχίδες του 2018. Η ανακοίνωση αναμένεται πριν το τέλος του έτους και σήμερα διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά του chipset.

Ενώ άλλοι κατασκευαστές στρέφονται προς τα 7nm, η Qualcomm με τον Snapdragon 845 φαίνεται να επιμένει σε 10nm Low Power Early process (μάλλον από την TSMC και όχι από τη Samsung).

Ο Snapdragon 845 θα είναι οκταπύρηνος επεξεργαστής με 3rd gen Kryo cores- 4 Cortex-A75 και άλλους 4 Cortex-A53. Τα γραφικά γίνονται πιο απαιτητικά με τις full screen υψηλής ανάλυσης οθόνες και η Qualcomm στρέφεται στην Adreno 630.

Ένα ακόμη trend στις ναυαρχίδες είναι οι “πολλαπλές” κάμερες, με κάποιους κατασκευαστές να βάζουν ακόμη και 4 κάμερες στα κινητά τους. Επομένως, η Qualcomm ετοιμάζει το chipset της για υποστήριξη διπλών καμερών έως και 25 Megapixel στην μπροστινή πλευρά, αλλά και στην πλάτη.

Snapdragon 845, Snapdragon 845: Με next-gen Kryo cores, αλλά μένει σε 10nm

Από άποψη συνδεσιμότητας, έχουμε X20 modem, με υποστήριξη για 802.11 και Wi-Fi download speed 1.2Gbps. Στον 835 (X16 modem) είχαμε έως και 1Gbps.44

Η πρώτη που περιμένουμε να ενσωματώσει τον Snapdragon 845 είναι η Samsung στα Galaxy S9 (μάλιστα έχει ακουστεί ότι έχει εξασφαλίσει την πρώτη παρτίδα), θα ακολουθήσουν LG G7 και Xiaomi Mi 7.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

“…(μάλιστα έχει ακουστεί ότι έχει εξασφαλίσει την πρώτη παρτίδα)…” αυτό να μην είχε ακουστεί ποτέ ξανά αλλά μου φαίνεται θα επαναληφθεί η ίδια ιστορία. Εκτός και αν αντιδράσουν όλες οι υπόλοιπες εταιρείες μαζί και καταφέρουν να το αλλάξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.