Samsung Galaxy S8 και S8+: Αναφορές για οθόνες που ανοίγουν και κλείνουν μόνες τους [updated]

Update: Τελικά το πρόβλημα αφορά το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο (wake και sleep) των οθονών μερικών Galaxy S8 / S8+ μοντέλων και όχι την πλήρη επανεκκίνηση αυτών. Παραπάνω παρατίθεται ένα βίντεο που φανερώνει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τα Samsung Galaxy S8 και S8+ έχουν συναρπάσει το τεχνολογικό κοινό από την ημέρα που ανακοινώθηκαν. Πρόκειται για δυο εξαιρετικές, κορυφαίες συσκευές με μοναδικό bezel-less σχεδιασμό που φέρει κυρτές γωνιές. Μπορεί πλέον οι αντικαταστάτες τους να συγκεντρώνουν τα βλέμματα της πλειοψηφίας, πολλοί όμως αποβλέπουν ακόμα στην αγορά των δυο S8.

Παρά το γεγονός πως έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την κυκλοφορία των τωρινών Galaxy εκπροσώπων, φαίνεται πως ακόμα υπάρχουν μικρά προβλήματα και δυσλειτουργίες που κάνουν την εμφάνιση τους. Όμως, νεότερες αναφορές κάνουν λόγο για ένα ανησυχητικό ζήτημα που, για το καλό των κατόχων αλλά και της ίδιας της Samsung, μακάρι να είναι θέμα του λογισμικού. Τα παράπονα προέρχονται από χρήστες τόσο Galaxy S8, όσο και Galaxy S8+ μοντέλων. Δυστυχώς, οι ενδείξεις φανερώνουν πως ίσως να πρόκειται για ένα είδος bootloop…

Bootloop Samsung Galaxy S8 S8+, Samsung Galaxy S8 και S8+: Αναφορές για οθόνες που ανοίγουν και κλείνουν μόνες τους [updated]

Συγκεκριμένα, μερικοί κάτοχοι S8 smartphones έχουν γνωστοποιήσει τα παράπονα τους μέσω του Reddit και της επίσημης Samsung κοινότητας σχετικά με επανεκκινήσεις των συσκευών, αν εκείνες απενεργοποιηθούν ή αν απλώς η οθόνη σβήσει αυτόματα (όταν δηλαδή ο χρήστης σταματήσει να χρησιμοποιεί το κινητό, το αφήσει ανοιχτό και δεν το «κλειδώσει»). Από την στιγμή που το τηλέφωνο ανοίξει μόνο του, παραμένει ανοιχτό για περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν απενεργοποιηθεί ξανά, πάλι μέσω… δικιάς του πρωτοβουλίας. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη δυσλειτουργία είναι ένα είδος bootloop, το οποίο όμως δεν είναι μόνιμα επαναλαμβανόμενο.

Όπως προαναφέρθηκε, ας ελπίσουμε η συγκεκριμένη δυσλειτουργία να μπορεί να επιλυθεί μέσω ενημέρωσης λογισμικού και να μην αποτελέσει… μάστιγα, όπως εκείνη που απλώθηκε σαν απωθητικό πέπλο (για τους υποψήφιους αγοραστές) πάνω από το LG G4. Σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα για το ενδεχόμενο bootloop των Samsung Galaxy S8 και S8+.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris _BMW

Κάτι τέτοια διαβάζω και ενω κάποιες φορές λέω να δοκιμάσω κάποια Android συσκευή (ειδικά τωρα με τις νέες τιμές στο θεό των νέων I phone ) δεν τολμώ να το επιχειρήσω .
Μετά το σπάσιμο νεύρων επι 1,5 χρόνο με το S3 ,Samsung ειδικά ποτε ξανά .

Fotis_T

H Samsung δινει 2 χρονια εγγυηση. Η Apple 1.
Αν υπάρχει θέμα θα πρέπει να το διορθώσει στην εγγύηση.
Στο Iphone 7 στους 14 μήνες χρειάστηκε αλλαγη ακουστικού και δεν το κάλυψε η Apple.
Ενώ η Samsung θα το καλυπτε. Και οι 2 εξαιρετικές συσκευες απλά με το S8 έχεις το κεφάλι σου ησυχο για 12 μηνες extra

James

Συγγνώμη, αλλά διάβασα το άρθρο της πηγής και δεν αναφέρει πουθενά για bootloop. Συγκεκριμένα λέει οτι η οθόνη σβήνει και μετά ανάβει μόνη της ξανά. Σε καμία περίπτωση δε λέει ότι η συσκευή σβήνει, πόσο μάλλον ότι αποτυγχάνει να επανεκκινήσει ξανά προκαλώντας bootloop

Κώστας Ζ.

@Chris _BMW,
εάν πας να συνεννοηθείς στα αγγλικά μια φορά στην Γερμανία(κάποιος κατασκευαστής Android) , και τύχει κάποιος να μην γνωρίζει τη γλώσσα(βλέπε S3 που δε σε ικανοποιησε) , σημαίνει πως όλοι οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν να μιλούν Αγγλικά(συνεπώς όλοι οι κατασκευαστές Android φτιάχνουν κινητά κατα τον ίδιο τρόπο) ;

Υ. Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, τυχαία επιλογή χώρας η Γερμανία, και θαυμάζω S7 και Note 8 απο Samsung.

Σταύρος Χρι

Για εμενα αυτο που μου λεει πολλα ειναι οταν κάποιος που ηδη ενα κινητο μιας εταιρίας θέλει να παραμείνει στη ιδια εταιρία όταν θα αναβαθμίσει, και αυτο δυστυχώς δεν συμβαίνει στην Samsung. Δεν ειναι γενικό φαινόμενο android γιατι υπάρχουν παραδείγματα με ατομα που έχουν πάρει Huawei και συνεχίζουν να παίρνουν μόνο Huawei όταν αναβαθμιζουν. Όμοια αυτο δειλά δειλά αρχίζει να γινεται με την Xiaomi. Άτομα που την προτιμησαν απο τα αρχικά της τηλεφωνα, έμειναν ευχαριστιμενοι και έχουν την τάση την ξαναπροτιμουν. Δεν βλέπω ομως το ίδιο απο ατομα που έχουν δώσει πολλα χρήματα για ναβαρχιδα της Samsung. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει με ατομα που έχουν iPhone, τα οποια ο μονος λόγος να μην αναβάθμισουν σε iPhone ειναι να μην μπορούν να πληρώσουν για νέο iPhone (και λογικό βεβαια με τέτοιες τιμές)

Gvirginia

@James

Και εγώ διάβασα το παρακάτω και πήγαν να μου πέσουν τα μαλλιά:

“Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη δυσλειτουργία είναι ένα είδος bootloop, το οποίο όμως δεν είναι επαναλαμβανόμενο.”

Σαν να λέμε “Το Χ είναι ένα είδος καυσίμου, το οποίο όμως δεν καίγεται”…

Agnostos13

@Fotis_T:
Οποιαδήποτε συσκευή πωλείται στην Ελλάδα (και στην ΕΕ γενικότερα) έχει υποχρεωτικά 2 χρόνια εγγύηση ανεξαρτήτως τι προσφέρει εθελοντικά ο κατασκευαστής (Apple, Dell, Asus κλπ)…

JohnWave

Κάτοχος S8 και κανένα απολύτως πρόβλημα. Ούτε στο XDA έχω δει να είναι hot κάποιο τέτοιο θέμα. Αν το πρόβλημα ήταν θέμα software τότε θα το είχαν όλοι οι κάτοχοι που θα φορούσαν την ίδια rom. Νομίζω πως τέτοιες ειδήσεις πρέπει να αναρτώνται για όλες τις συσκευές όλων των εταιριών μόνο αν το πρόβλημα αφορά κάποιο σοβαρό ποσοστό κατόχων γιατί αλλιώς άθελα παραπλανούν.

Ελαττωματικά τεμάχια έχουν όλες οι εταιρίες. Το θέμα είναι το ποσοστό αυτών. Προσωπικά αν ήθελα να πάρω συσκευή και μου έλεγαν ότι 1/100.000, 1/10.000, 1/1.000 βγαίνουν ελαττωματικά θα την έπαιρνα. Αν είχα πιθανότητα 1% να πέσω σε ελαττωματικό θα το σκεφτόμουν. Αν η πιθανότητα ήταν 10% τότε όχι.

One

If you have ghosts, you have everything…

bezilys

@Chris _BMW δεν σας καταλαβαίνω κάτι τέτοιους σαν εσένα δηλαδή η iPhone ή android(samsung μόνο)!?? Λες και δεν υπάρχουν άλλα android κινητά πχ Sony που δεν έχουν τέτοια προβλήματα!

James

@Gvirginia είναι σαν boot loop χωρίς boot και χωρίς loop 😛

alex

Άλλο λέει ο τίτλος πάντως, άλλο το κείμενο. Όχι οτι υπάρχει και αυτό που λέει το κείμενο πουθενά δηλαδή..

Theo

Το άρθρο είναι λίγο άκυρο. Αυτό που ισχύει είναι ότι η οθόνη κάνει τυχαίες ενεργοποίησηεις. Καμία σχέση δηλαδή. Ακόμα και εγώ καλύτερο άρθρο θα έφτιαχνα.

ZenMike_84

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία!Κάτοχος s8 plus ελληνικό.Δεν υπάρχει κανένα θέμα αφού έλαβα update 560κάτι MB.Με την προηγούμενη έκδοση λογισμικού που είχα μόλις την έλαβα η συσκευή μου έκανε κατι τετοια κολπάκια.Νόμιζα πως είχα προβληματική συσκευή αλλά τελικά μόλις πήρα τελευταίο update όπως προανέφερα όλα ΤΈΛΕΙΑ…Δουλεύει ακόμα πιο τέζα το τηλ.Έγινε και ακόμα πιο smooth θα έλεγα!!!
Ελπίζω να βοήθησα παιδιά!!!

Τακης

Μετα απο ενα χρονο γιατι αρχισαν να θαβουν την ναυαρχιδα δεν μπορω να καταλαβω, εχουμε σ7 , σ8, σ8+ στην οικογενεια κανενα προβλημα μεχρι τωρα. Μπουρδες της απλε θα ειναι που ειδε χαμηλες πωλησεις φετος.

Φιλιππος

Δεν μπορώ να αποφασίσω με αυτά τα πράγματα .. πάντα μου αρέσουν τα Android αλλά τώρα με αυτά που ακούω προτιμω iPhone που του μιλάς και βάζει ξυπνητήρι μόνο του

hayate

Bezilys πραγματικά με σένα αρχίζω να πιστεύω στη θεωρία για τα παράλληλα σύμπαντα. Λογικά κάπου εκεί ανήκεις. Κι αν θες να το παίξεις έτσι το (άκυρο ) παιχνίδι σου , τα Sony φημίζονται για την παραμόρφωση της εικόνας μετά τη λήψης της από την κάμερα, για τα τεράστια bezels που μόνο σε 5 άτομα παίζει να αρέσουν σε αυτόν τον πλανήτη και για τις ξεβαμμένες οθόνες. Όποτε καλύτερα ας πάει σε htc που επειδή έβγαλε λίγα κομμάτια λογικό είναι απίθανο να πέσει σε προβληματικό. Η λογική του παραλόγου ρε φίλε

JohnWave

@Τάσο Νικολακόπουλε, αν και λογικά το γνωρίζεις, το phonearena είναι ένα site που όλος ο κόσμος το έχει στο μυαλό του σαν iphonearena. Προσωπικά το επισκέπτομαι μόνο για να βλέπω τυχόν specs συσκευών που λείπουν από το GSMArena ( btw σαφώς πιο αντικειμενικό site το GSMArena) ή για μετρήσεις οθονών. Οπότε όποια είδηση βλέπεις που να αναφέρεται σε κάποιο τάχα πρόβλημα μιας android συσκευής που αντιμετωπίζουν “some” χρήστες ( ο Αμπντούλ Αχμέτ από Σουδάν, ο Βern Hansen από Σουηδία και ο Υοng Li Tsai από Κίνα) καλύτερα να μην τη μεταφέρεις εδώ στο blog. Φιλικά πάντα και με πολύ αγάπη για το Techblog και όλους τους συντελέστές του.

@ZenMike_84, σε κανένα update δεν διάβασα τέτοιο πρόβλημα. Ίσως πατούσες καταλάθος το κρυφό home button. To λέω γιατί κάποιοι κάτοχοι S8 δεν ξέρουν ότι υπάρχει.

Chris _BMW

@hayate

Αν πάω σε Android θα πάω σε one + 5..
Φίλος μου κολλημένος με I phone το δοκίμασε και μου είπε τα καλύτερα .Το δούλεψα κ εγώ λίγο τωρα στις γιορτές και προσπαθώ να το δουλέψω .
Ο λόγος για εμένα οπως κ για αυτόν (τον φίλο μου) ειναι πως πλέον για την απόλυτη εμπειρία Apple πρέπει να πας κοντά στο 1000 ρικο και τα θεωρώ πλέον πολλα λεφτά για τηλέφωνο …

Εννοείτε πως αν το αποφασίσω θα πάρω το 5Τ ή οποιο θα έχει σαν “top” η one + εκει γύρω στο καλοκαίρι ..

Agnostos13

@JohnWave:
Μανία καταδίωξης σας έχει δημιουργήσει η Apple…

James

@Τάσος Νικολακόπουλος το phonearena μπερδεύει συχνά τις λέξεις του όταν πρόκειται για Android. Εγώ έτυχε να δω και άλλου την είδηση και επέστρεψα και το διάβασα πιο προσεκτικά.

@chris_bmw αν πας σε Android με ποιον θα τσακώνομαι μετά; Θα πρέπει να πάρω εγώ iPhone :-P.

One

@Chris _BMW μάλλον δεν έχεις ακούσει για το σκάνδαλο της Oneplus οτι συλλέγει προσωπικά δεδομένα των χρηστών της χωρίς καμία άδεια. Μου κάνει εντύπωση που στο Techblog δεν έχει αναφερθεί.
Εγώ τη συμπαθούσα την Oneplus γιατί πρόσφερε καλές συσκευές για τη τιμή τους, αλλά μετά το σκάνδαλο δε τους έχω καμία εμπιστοσύνη.

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙ @Chris_BMW !! Την μια μαχαιριά πίσω από την άλλη μου δίνετε φέτος , και είμαστε ακόμη στην αρχή! Μια η συγνώμη του Κούκ ( σύντομα θα πάρει πόδι ο ανίκανος!!) , μετά πως δεν θα αναβαθμίσεις στο Χ, και θα πάρεις φθηνή μπαταρία για το 6s , και τώρα ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ θα πας σε android ( mmpiaaaxxxx). Ξέρω τι έγινε!
Οι πολλές συζητήσεις με αυτόν τον hater τον @james σε παρέσυραν!! Κλείστε όλοι τα αυτιά σας στις σειρήνες τους , και τα μάτια σας αν χρειαστεί και μην πουλάτε την θεά σε μια δύσκολη φάση της!!! Θα τρελαθώ , λίγο νερό, τα χάπια μου , σβήνω κύριε Βλαχάκη!!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Να τος ο hater ο @james !! Εμφανίστηκε!! Ναι να πάρεις iPhone αγαπητέ!! Είδες πως τα κατάφερες? Γελάς, πανηγυρίζεις τώρα?

JohnWave

@Agnostos13, μανία καταδίωξης δεν θα το έλεγα. Απέχθεια ναι.

κωστας

το μονο προβλημα που ειχα ηταν με την καμερα δηλαδη οταν την ανοιγα να βγαλω φωτο ηταν θολη και επρεπε να το χτυπησω απαλα να ξεκολλησει…το πηγα samsung μου αλλαξαν καμερα,οθονη,μπαταρια και ξανα κανουργιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.

Business Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S24

Samsung AI-Volution: Escape room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 με πρωταγωνιστή το Galaxy AI

Στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας υπάρχει ένα escape room δημιουργία της Samsung στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.