Αποτρεπτικό το κόστος για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων στα smartphone

3D αισθητήρες smartphones, Αποτρεπτικό το κόστος για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων στα smartphone

Διστακτικοί φαίνεται ότι είναι οι κατασκευαστές smartphone για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων, λόγω του υψηλούς τους κόστους. Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο του DigiTimes, επικαλούμενο πηγές από την βιομηχανία ημιαγωγών της Taiwan.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphone και κυρίως αυτοί που βρίσκονται στην Κίνα παραμένουν διστακτικοί στην υιοθέτηση τρισδιάστατων αισθητήρων λόγω του κόστους τους, το οποίο παραμένει υψηλό.

Πολλοί προμηθευτές ευελπιστούσαν ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση της ζήτησης των ανταλλακτικών για 3D αισθητήρες στο α΄τρίμηνο του έτους, καθώς φημολογούταν ότι η Apple θα υιοθετήσει αισθητήρες 3D τεχνολογίας στα νέα της iPhone τα οποία θα λανσαριστούν αργότερα μέσα στο έτος.

Ωστόσο, η προμήθεια κάποιων υλικών, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή των συγκεκριμένων αισθητήρων είναι χαμηλή, λόγω μειωμένης παραγωγής τους, γεγονός που διατηρεί τις τιμές σε υψηλά επίπεδα.

Αυτή τη στιγμή οι τιμές των ανταλλακτικών των 3D αισθητήρων κοστίζουν μεταξύ 30 και 50 δολάρια το τεμάχιο. Τα σχέδια της Apple να επεκτείνει την 3D τεχνολογία και σε άλλες συσκευές της πολύ πιθανό να “επιδεινώσουν” την κατάσταση με τις προμήθειες και έτσι να καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολη την υιοθέτηση από άλλες κατασκευάστριες. Το άρθρο αναφέρει ότι η Samsung Electronics έχει προς το παρόν αποφασίσει να μην ενσωματώσει εφαρμογές που απαιτούν 3D αισθητήρες στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά τους οι Qualcomm, MediaTek και Unigroup Spreadtrum & RDA έχουν μετατοπίσει το ενδιαφέρον τους στην ανάπτυξη λύσεων που επικεντρώνονται στο ΑΙ αντί για την προώθηση τρισδιάστατων αισθητήρων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Φήμες ότι θα υιοθετήσει το χρωματιστό πίσω τζάμι που είδαμε στο iPhone 15

Tο επερχόμενο iPhone 16 θα υιοθετήσει το ίδιο χρωματιστό πίσω τζαμάκι που βλέπουμε στα μη-Pro μοντέλα iPhone 15.

Games Apple Fortnite iPad

To Fortnite θα έρθει και στα iPad στην Ευρώπη αφού η ΕΕ αναγνώρισε ως “gatekeeper” το iPadOS

Μετά την είδηση πως η Apple θα πρέπει να φέρει αλλαγές στο iPad, η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Fortnite.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.