Firevase: Το βάζο της Samsung που χρησιμεύει για το σβήσιμο πυρκαγιών

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι έξυπνη συσκευή, ούτε καν κάποιο τεχνολογικό gadget. Ωστόσο, η κατασκευή του απαιτεί ειδική τεχνογνωσία, το παράγει μία θυγατρική εταιρεία της Samsung και έχει ως στόχο να προωθήσει τη χρήση των πυροσβεστήρων στο σπίτι.

Η θυγατρική της Samsung, Cheil Worldwide, παράγει ένα ιδιαίτερο και πρωτοποριακό βάζο με το όνομα, Firevase. Πρόκειται για ένα βάζο λουλουδιών που κυριολεκτικά το ρίχνουμε σε μία εστία φωτιάς σαν χειροβομβίδα, για να την σβήσουμε. Το βάζο αυτό έχει έναν εξωτερικό θάλαμο γεμάτο με ανθρακικό κάλιο που όταν σπάει ψύχει γρήγορα και καταστέλλει το οξυγόνο. Ωστόσο, ο κενός χώρος που υπάρχει στο εσωτερικό του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάζό, στο οποίο μπορούμε να βάλουμε νερό και τα αγαπημένα μας λουλούδια.

Firevase, Firevase: Το βάζο της Samsung που χρησιμεύει για το σβήσιμο πυρκαγιών

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Dezeen, η αρχική παραγωγή ήταν μόλις 100.000 Firevase και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την προώθηση της χρήσης πυροσβεστήρων οικιακής χρήσης στη Νότια Κορέα. Παρά το γεγονός ότι στη χώρα η κατοχή οικιακού πυροσβεστήρα είναι υποχρεωτική από το 2017, το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν ένα στην κατοχή τους με τα βίας αγγίζει το 60 τοις εκατό των.

Η καμπάνια είχε τόση μεγάλη επιτυχία που ο αριθμός των νοικοκυριών τα οποία έχουν στην κατοχή τους πυροσβεστήρα αυξήθηκε κατά 8%. Έτσι η Cheil Worldwide άρχισε την παραγωγή 200.000 επιπλέον Firevase.

Επιπλέον, η Samsung Κορέας στα πλαίσια της προώθησης του Firevase δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube τον Σεπτέμβριο του 2018. Το βίντεο έγινε αμέσως viral και πλέον έχει πάνω από 8,5 εκατομμύρια προβολές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Google Play Store Samsung

Η εφαρμογή Samsung Good Lock διαθέσιμη στο Google Play Store

Η εφαρμογή Good Lock της Samsung, η οποία προοριζόταν για την προσαρμογή των τηλεφώνων Galaxy, βρισκόταν αποκλειστικά στο Galaxy Store.

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.

Business Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S24

Samsung AI-Volution: Escape room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 με πρωταγωνιστή το Galaxy AI

Στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας υπάρχει ένα escape room δημιουργία της Samsung στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.