FaceApp: Κινδυνεύει η ιδιωτικότητα όσων χρησιμοποιούν την εφαρμογή;

FaceApp, FaceApp: Κινδυνεύει η ιδιωτικότητα όσων χρησιμοποιούν την εφαρμογή;

Το FaceApp είναι μία εφαρμογή η οποία χρησιμοποιεί πληθώρα φίλτρων για να αλλάξει τα πρόσωπα των χρηστών του. Η τελευταία μόδα αυτής της εφαρμογής έχει να κάνει με φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν πως θα μπορούσαμε να μοιάζουμε όταν μεγαλώσουμε.

Δυστυχώς όμως η εφαρμογή ίσως απειλεί και την ιδιωτικότητα όσων δίνουν τα απαραίτητα δικαιώματα που ζητάει η εφαρμογή.

https://twitter.com/JoshuaNozzi/status/1150962227433943040

Την ανακάλυψη έκανε ο developer, Joshua Nozzi, όταν χρησιμοποίησε πρώτη φορά την εφαρμογή. Όταν ο Nozzi έδωσε δικαιώματα στην εφαρμογή, οι φωτογραφίες του ξεκίνησαν να εμφανίζονται σιγά-σιγά σαν να γινόταν κάποιου είδους loading. Αμέσως ο developer έβαλε την συσκευή σε Airplane Mode και γρήγορα ξανά εμφανίστηκαν όλες οι φωτογραφίες. Αυτό πολύ πιθανόν να σημαίνει ότι το FaceApp ανεβάζει κάπου τις φωτογραφίες των χρηστών.

Το privacy policy του FaceApp, λέει ότι συλλέγει φωτογραφίες και υλικό το οποίο ανεβαίνει στην εφαρμογή. Πολύ πιθανόν, η εφαρμογή να μην ανεβάζει όλες τις φωτογραφίες σας αλλά όσες επιλέξετε να αλλάξει.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Από όσο έχω καταλάβει η εφαρμογή δεν δημιουργεί τα φίλτρα στην ίδια τη συσκευή αλλά ανεβάζει σε πρώτο χρόνο τα αρχεία σε κάποιον server που εκεί τρέχει το AI και μπαίνουν τα φίλτρα και σε δεύτερο χρόνο κατεβαίνουν τα αρχεία στην συσκευή για απεικόνιση και αποθήκευση. Για να το διαπιστώσετε θα δείτε οτι με κλειστά δεδομένα δεν λειτουργούν τα φίλτρα! Δηλαδή η εφαρμογή λειτουργεί σαν μεσάζοντας της συσκευής και του server της εταιρείας και δεν λειτουργεί αυτόνομα. Τώρα πόσο ασφαλή είναι τα αρχεία μας στον συγκεκριμένο server είναι ένα ερώτημα…

VasilisN9

Σίγουρα το όλο processing γίνεται σε κάποιον server. Το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που μόνο με AI δυνατότητες ενός server θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Baioss

Ο κύριος στην φωτογραφία, είναι ο μπαμπάς του Βλαχάκη;

merci

Ωραιος γέρος θα είσαι ρε Κώστα :))

Makis

Δουλεύει καλά στους 40άρηδες 50ρηδες. Σε νεώτερους και νέες γυναίκες, χάλι…

Tasos Spanos

Το έχουμε ξανά πει
Σε εφαρμογές που είναι δωρεάν το αντίτιμο είσαι εσυ
Μαζεύουν δεδομένα κει τα πουλάνε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Pixel Pixel

Η Google παρουσίασε τέσσερις νέες δυνατότητες Android που δεν θα περιορίζονται στα Pixel

Η Google λανσάρει τέσσερις νέες δυνατότητες Android, οι οποίες δεν θα περιορίζονται στα Pixel της, ενώ υπάρχει και μία για το Wear OS.

Software featured Google Google Play Store

Google Play Store: Επιτρέπει την εγκατάσταση ή ενημέρωση έως και τριών εφαρμογών ταυτόχρονα

Οι χρήστες Android, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, μπορούσαν να εγκαταστήσουν/ενημερώσουν μόνο μία εφαρμογή από το Google Play Store κάθε φορά.

Software Android featured

Android 15: Το λανσάρισμα στα Pixel φημολογείται ότι θα γίνει τον Οκτώβριο

H πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Android 15 σε συσκευές Pixel της Google φαίνεται πως θα καθυστερήσει να πραγματοποιηθεί.

Software Android

Android 15: Οι χρήσιμες αλλαγές που φημολογείται ότι θα φέρει στην εγγραφή και μετάδοση οθόνης

Το λογισμικό Android διαθέτει μια ενσωματωμένη δυνατότητα εγγραφής οθόνης, η οποία είναι διαθέσιμη εδώ και μερικά χρόνια.