Ποια μικρόβια ζουν στο smartphone σας και πώς να τα σκοτώσετε

Το iFixit εξέτασε το τι ακριβώς “διαδραματίζεται” στην επιφάνεια του smartphone και έκανε ένα ενδιαφέρον μικρό πείραμα συλλέγοντας δείγμα από την οθόνη και το πίσω μέρος των smartphones και τα έδωσε προς εξέταση σε έναν ειδικό με τον κατάλληλο εξοπλισμό, δηλαδή ένα μικροσκόπιο που μας επιτρέπει να δούμε τι κρύβεται εκεί.

Όπως φάνηκε, δεν αρκεί να καθαρίζει κανείς μόνο το ίδιο το smartphone αλλά και τα χέρια του, τα οποία έρχονται μονίμως σε επαφή με το κινητό και μεταφέρουν μικρόβια εκεί. Πολλά από τα μικρόβια που ανακαλύφθηκαν ήταν γνωστοί μικροοργανισμοί που συναντά κανείς στο ανθρώπινο δέρμα και δεν προκαλούν πάντοτε πρόβλημα.

, Ποια μικρόβια ζουν στο smartphone σας και πώς να τα σκοτώσετε

Δυνητικά, όμως, θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα, συνδυαστικά ή σε περιπτώσεις που ήδη υπάρχει κάποια μόλυνση. Ανακαλύφθηκε στρεπτόκοκκος και σταφυλόκοκκος, ενώ και ο νέος κορονοϊός, σύμφωνα με πολλές πηγές επιζεί σε διάφορες επιφάνειες, άρα και στα κινητά.

Μπορεί κανείς να καθαρίσει το κινητό του με ένα μαντηλάκι, αλλά όπως λένε και οι ειδικοί, καλό είναι να φροντίζει και την πίσω πλευρά της συσκευής, η οποία έρχεται σε επαφή με τα χέρια. Το υγρό καθαρισμού για τα τζάμια εκτιμάται ότι είναι καλύτερο από τα υγρά μαντηλάκια, μιας και έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και θεωρείται πιο αποτελεσματικό στο να σκοτώνει μικροοργανισμούς και βακτήρια.

Προσοχή: Καλό θα είναι να συμβουλεύεστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να μάθετε τον ενδεδειγμένο τρόπο καθαρισμού του smartphone σας.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony

Sony Xperia 1 VI: Leak δίνει λεπτομέρειες για τις κάμερες, το chipset και την μπαταρία

Η Sony αναμένεται να αποκαλύψει το Xperia 1 VI στην εκδήλωσή της στις 17 Μαΐου και τώρα μια νέα φήμη μας δίνει λεπτομέρειες για το flagship smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Πραγματικές εικόνες κάνουν την εμφάνισή τους πριν την κυκλοφορία

Το vivo X100s που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα επίσημο teaser και τώρα βλέπουμε πραγματικές εικόνες του στο Weibo.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.