Πρόβλεψη για πτώση στις αποστολές smartphones αυτό το τρίμηνο

, Πρόβλεψη για πτώση στις αποστολές smartphones αυτό το τρίμηνο

Το χρονικό διάστημα των τριών μηνών που διανύουμε ενδέχεται να δείξει μία σημαντική πτώση στις αποστολές smartphones παγκοσμίως. Τα στοιχεία και οι σχετικές προβλέψεις για την παγκόσμια αγορά smartphones προέρχονται από την Digitimes Research.

Από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο του 2021, εκτιμάται ότι πολλοί κατασκευαστές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Xiaomi, Oppo και Vivo, θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της παγκόσμιας έλλειψης επεξεργαστών. Ως πρώτο δείγμα του φαινομένου αυτού παρουσιάζεται η μείωση αποστολών smartphones σε όλο τον κόσμο.

Τα στοιχεία από το πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν ότι η Samsung, η Apple και η Xiaomi κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις στις διεθνείς αποστολές smartphones, με την Samsung να κερδίζει στην κατάταξη αυτή την πρώτη θέση που είχε η Apple, σημειώνοντας αύξηση 15.9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι αναλυτές της αγοράς σημειώνουν ότι η Huawei αφήνει μία θέση την οποία προσπαθούν να κατακτήσουν οι άλλοι Κινέζοι κατασκευαστές, αλλά οι ελλείψεις σε hardware μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην προσπάθειά τους αυτή. Συνολικά, πάντως, η Digitimes Research, προβλέπει ότι τη φετινή χρονιά θα αποσταλούν στην παγκόσμια αγορά περίπου 1.4 δισεκατομμύρια μονάδες smartphones, αριθμός που βρίσκεται κοντά στα νούμερα του 2019.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Ακούμε όλη την ώρα για τις επιπτώσεις της έλλειψης semiconductors.Παρολ’αυτα οι εταιρείες όπως πχ Xiaomi συνεχίζουν τον κατακερματισμό της αγοράς με άπειρα μοντέλα που περισσότερο μπερδεύουν τους καταναλωτές.Η σαμμυ φαίνεται πως δεν θα κυκλοφορήσει νέα σειρά Note και η Apple ακούγεται ότι ίσως δεν κυκλοφορήσει το 13 mini… Μήπως καλό θα ήταν να επεκταθεί αυτή η κατάργηση μοντέλων?Απλά για να μην εκτοξευθούν οι τιμές… Γιατί μια 3080 κάρτα γραφικών μπορεί να μην επηρεάζει τόσο τον μέσο καταναλωτή αλλά μια αύξηση σε ολες τις κατηγορίες τιμων των κινητών θα επηρεάσει πολύ κόσμο.

Αλέξης

Προσωπικά θα ήθελα να υπάρχει πληθώρα μοντέλων που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες όμως. Λ.χ. αυτή τη χαζομάρα της Σάμσουνγκ με τη σειρά S και 2 ίδια μοντέλα με exynos & qualcomm γιατί θέλουν υποστήριξη 2 συσκευές δεν τη θέλω. Αλλά το απλό μοντέλο και το μίνι είναι τελείως διαφορετικά. Ομοίως διαφορετικά είναι τα μοντέλα με ενσωματωμένο πενάκι και επαγγελματικά χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτά για ιδιώτες. όσον αφορά τη σειρά Μ, τα Α02, τα Α30, Α40, Α50 και Α60 νομίζω ότι έχουν μικρές διαφορές και θα μπορούσαν να μειωθούν σε διασπορά. Αντίστοιχα και για τη Xiaomi και για άλλες εταιρίες. Μόνο η Apple έχει καθαρή πολιτική εδώ. Ένα μικρό, ένα φθηνό, ένα μέσο, ένα μεγάλο. Τέλος. Βέβαια και πάλι απευθύνεται σε μέτρια προς υψηλά πορτοφόλια ή γούστα. Οι εταιρίες που βγάζουν και τηλέφωνα των 100 και 200 ευρώ θα μπορούσαν απλά να βγάλουν 3 – 4 τηλέφωνα για αυτές τις κατηγορίες και να τα υποστηρίζουν λίγο καλύτερα.

SUPS 👨‍⚖️

Θα ηθελα να προσθεσω οτι το note καταργειται (κυριως) επειδη θελουν να στρεψουν την αγορα στο fold αφου ουσιαστικα τα τελευταια χρονια το note ηταν ενα S με τις λειτουργιες για πενακι και ελαφρα ενισχυμένο επεξεργαστη της προ εξαμηνου συσκευης…Απο κει και περα συφωνω απολυτως για τη σειρα Α γτ οπως ειπα πρεπει να επεκταθει σε ολες τις εταιρειες…Δεν μπορω να ακουω εχουμε ελλειψη αλλα παρτε 5 συσκευες στην ιδια κατηγορια τιμης και χαρακτηριστικων..

Sam

Πήγε κάποιος να αγοράσει κάποιο μοντέλο κινητού και δεν το βρήκε λόγο έλλειψης τσιπ… Και εφόσον υπάρχει τέτοια ζήτηση γιατί οι τιμές δεν ανεβαίνουν όπως θα ήταν λογικό λόγω του καθεστώτος προσφοράς και ζήτησης?… Οέο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Apple Fortnite iPad

To Fortnite θα έρθει και στα iPad στην Ευρώπη αφού η ΕΕ αναγνώρισε ως “gatekeeper” το iPadOS

Μετά την είδηση πως η Apple θα πρέπει να φέρει αλλαγές στο iPad, η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Fortnite.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Business Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S24

Samsung AI-Volution: Escape room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 με πρωταγωνιστή το Galaxy AI

Στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας υπάρχει ένα escape room δημιουργία της Samsung στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη σειρά Galaxy S24.