Οι κάρτες γραφικών παραμένουν ψηλά σε τιμή σύμφωνα με έρευνα

, Οι κάρτες γραφικών παραμένουν ψηλά σε τιμή σύμφωνα με έρευνα

Οι κάρτες γραφικών παραμένουν πολύ ψηλά σε τιμές, περίπου στο διπλάσιο της κανονικής τιμής τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του 3DCenter. Οι υψηλότερες του κανονικού τιμές αφορούν τόσο στα προϊόντα της AMD όσο και της NVIDIA.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που φέρνει στη δημοσιότητα η έρευνα της 3DCenter, στην περίπτωση των GPU της AMD οι τιμές είναι 90% πάνω από την ενδεικτική τιμή που προτείνει ο κατασκευαστής, ενώ στην περίπτωση των καρτών γραφικών της NVIDIA το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται ακόμα περισσότερο, στο 95% της ενδεικτικής τιμής πώλησης που προτείνει ο κατασκευαστής.

Είναι ενδεικτικό το ότι μέσα στον Οκτώβριο οι τιμές για την AMD Radeon RX 6000 series έφτασαν μέχρι και σε ποσοστό 201% της προτεινόμενης λιανικής τιμής πώλησης στις αγορές. Υπήρξε μία πτώση έκτοτε, αλλά και πάλι τα ποσοστά ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα σε σχέση με τα όσα περιμένει κανείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση ήταν ακόμα πιο δύσκολη και… ακριβή τον Μάιο του 2021, όπου είχε παρατηρηθεί αύξηση της τιμής των καρτών γραφικών έως και σε ποσοστό 304% σε σχέση με την προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης.

Η έρευνα του 3DCenter πιστοποιεί ότι η διαθεσιμότητα καρτών γραφικών από την AMD και την NVIDIA παραμένει σταθερή τους τελευταίους μήνες, στοιχείο που δείχνει ότι δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς να πέσουν άμεσα οι τιμές.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgosgek

Σπουδαία έρευνα, δεν το γνώριζε κανείς

ΓιαννηςΡ

xaxaxa.Δεν τους δινω ευρω αν δεν πεσουν!!!!!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.