LG Display: Θα φτιάξει την οθόνη OLED του iPhone 14

, LG Display: Θα φτιάξει την οθόνη OLED του iPhone 14

H LG Display θα αναλάβει την κατασκευή και προμήθεια της οθόνης τεχνολογίας OLED LTPO, με την οποία θα εξοπλίζεται το iPhone 14. Αυτό που δεν έχει γίνει σαφές είναι εάν η LG Display θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple για το συγκεκριμένο στοιχείο.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από το γεγονός ότι μαθαίνουμε από τώρα πως η οθόνη του επερχόμενου μοντέλου της Apple θα είναι τεχνολογίας OLED LTPO, αποδεικνύεται ότι η LG Display θα έχει ένα σημαντικό ρόλο στην κατασκευή του iPhone 14. Στα iPhone 13 και iPhone 13 Pro υπάρχει, προφανώς, η συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά ο βασικός προμηθευτής της Apple είναι η Samsung.

H τεχνολογία OLED LTPO του iPhone 14 θα επιτρέπει συχνότητα λειτουργίας μέχρι και τα 120 Hz, με διαβάθμιση της συχνότητας ανάλογα με τις απαιτήσεις προβολής περιεχομένου. Οι πληροφορίες θέλουν την LG Display να κερδίζει το πρώτο συμβόλαιο για την προμήθεια των οθονών, για ένα συγκεκριμένο αριθμό οθονών, χωρίς να διευκρινίζεται εάν αυτή η ποσότητα περιλαμβάνει τον βασικό όγκο των πρώτων iPhone 14 που θα παραχθούν.

Πάντως, σημειώνεται ότι ένα μέρος των οθονών που θα κατασκευάσει η LG Display θα είναι τύπου punch hole, κάτι που δείχνει και τη σχεδιαστική στροφή που θα ακολουθήσει η Apple για τα μοντέλα Pro.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Φήμες ότι θα υιοθετήσει το χρωματιστό πίσω τζάμι που είδαμε στο iPhone 15

Tο επερχόμενο iPhone 16 θα υιοθετήσει το ίδιο χρωματιστό πίσω τζαμάκι που βλέπουμε στα μη-Pro μοντέλα iPhone 15.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.