Apple: Ξεκινά τις δοκιμές iPhone με USB-C

iphone, Apple: Ξεκινά τις δοκιμές iPhone με USB-C

Πριν από μερικές ημέρες, ο γνωστός αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε ότι η εταιρεία θα υιοθετήσει USB-C σε iPhone το 2023. Τώρα, το Bloomberg επισημαίνει ότι η Apple έχει ξεκινήσει τις σχετικές δοκιμές αλλά τα φετινά iPhone θα διατηρήσουν το Lightning.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η Apple εργάζεται σε έναν προσαρμογέα που θα έδινε τη δυνατότητα στα μελλοντικά iPhone με USB-C να λειτουργούν με τα αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για την υποδοχή Lightning. Ακόμα, βέβαια, δεν μπορούν να υποθέσουν αν θα το συμπεριλάβει στο πακέτο λιανικής ή θα το πουλήσει ξεχωριστά. H υπόθεσή μας είναι ότι θα πωλείται ξεχωριστά.

Η Apple ίσως πείστηκε να μεταβεί σε USB-C λόγω της ώθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συσκευές εξοπλισμένες με USB-C. Οι κατασκευαστές συσκευών Android ήδη τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν τα περισσότερα smartphone/tablet με τη θύρα USB-C.

Η Apple ανησυχεί ότι ο ευρωπαϊκός νόμος “που επιβάλλει μόνο έναν τύπο σύνδεσης για όλες τις συσκευές στην αγορά θα βλάψει τους ευρωπαίους καταναλωτές επιβραδύνοντας την εισαγωγή ευεργετικών καινοτομιών στα πρότυπα φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την ασφάλεια και την ενεργειακή απόδοση”.

Η ΕΕ από την πλευρά της σημειώνει ότι η “πρόταση αναφέρει ότι εάν προκύψει ένα νέο πρότυπο που είναι καλύτερο από το USB-C, μπορούμε να προσαρμόσουμε τους κανόνες”.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.