Kuo: Το A16 Bionic του iPhone 14 θα είναι επίσης ένα τσιπ 5nm

iphone 14, Kuo: Το A16 Bionic του iPhone 14 θα είναι επίσης ένα τσιπ 5nm

Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, σχολιάζοντας τον οδικό χάρτη που δημοσίευσε η TSMC, παρατήρησε ότι φέτος η εταιρεία της Ταϊβάν θα διατηρήσει την τεχνολογία διεργασιών 5nm.

Αυτό υποδεικνύει πως το νέο τσιπ A16 Bionic για τα iPhone 14 θα κατασκευαστεί με την ίδια διαδικασία με το A15, έχοντας, βέβαια, κάποιες μικρές βελτιώσεις.

Αυτό συμφωνεί με τις φήμες ότι το vanilla iPhone 14 θα χρησιμοποιεί το τσιπ A15 και δεν θα απολαμβάνει τα κέρδη απόδοσης που αναμένεται να φέρει το A16, που προορίζεται για τη σειρά Pro.

Ο Kuo σημείωσε ακόμα ότι το MacBook Air επόμενης γενιάς θα διατηρήσει το τσιπ M1 καθώς ο διάδοχος M2 δεν θα είναι διαθέσιμος μέχρι το 2023. Βέβαια, η Apple μπορεί να παρουσιάσει ένα παρόμοιο SoC και να του δώσει ένα νέο όνομα για σκοπούς μάρκετινγκ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Νέα καλούπια αποκαλύπτουν αλλαγές στο MagSafe

Η φετινή σειρά iPhone 16 ίσως υιοθετήσει μια αλλαγή στους μαγνήτες ευθυγράμμισης MagSafe, όπως αποκαλύπτουν εικόνες.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: H Apple θα αργήσει να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη

Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα φήμη για τα σχέδια της Apple σχετικά με το Face ID κάτω από την οθόνη στο iPhone.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.