Google Pixel Watch με 3 χρόνια updates – Samsung Galaxy Watch5 με 4 χρόνια updates

google pixel watch, Google Pixel Watch με 3 χρόνια updates – Samsung Galaxy Watch5 με 4 χρόνια updates

Το Pixel Watch της Google και το Galaxy Watch5 της Samsung βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα Wear OS 3.x αλλά δεν θα έχουν το ίδιο επίπεδο υποστήριξης λογισμικού.

Ο διευθυντής διαχείρισης προϊόντων της Google για το Wear OS, Björn Kilburn, σε συνέντευξή του στο Wired, αποκάλυψε πως το Pixel Watch πρόκειται να λάβει ενημερώσεις λογισμικού για τρία χρόνια.

Από την άλλη, το Galaxy Watch5 της Samsung θα έχει τέσσερα χρόνια. Η εξήγηση για τη διαφορά είναι ότι, ξεκινώντας με το Wear OS 3.x, η Google δεν είναι πλέον υπεύθυνη για τις ενημερώσεις για τα wearable που δεν κατασκευάζει η ίδια. Κάθε κατασκευαστής smartwatch είναι υπεύθυνος για τις δικές του ενημερώσεις.

Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, οι προηγούμενες εκδόσεις του Wear OS χρησιμοποιούσαν όλες την ίδια εφαρμογή τηλεφώνου Wear OS by Google για σύνδεση με τα ρολόγια, αλλά τώρα κάθε κατασκευαστής πρέπει να αναπτύξει τη δική του εφαρμογή για σύζευξη. Αυτό σίγουρα δεν είναι πρόβλημα για εταιρείες όπως η Samsung, αλλά μπορεί να αποδειχθεί εμπόδιο για την είσοδο στο οικοσύστημα Wear OS για μικρότερες εταιρείες ή για εκείνες που δεν προτίθενται να επενδύσουν χρήματα σε αυτό.

Ο Kilburn της Google λέει ότι η πρόθεση της εταιρείας είναι να κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του Wear OS κάθε χρόνο, με τριμηνιαίες ενημερώσεις να έρχονται επίσης για να φέρουν “νέες εμπειρίες” κατά τη διάρκεια του έτους.

Περίεργο είναι πως το Pixel Watch διαθέτει την εφαρμογή Fitbit Wear OS αλλά όχι προεγκατεστημένο το Google Fit, παρόλο που το τελευταίο είναι διαθέσιμο για όλες τις συσκευές Wear OS μέσω του Play Store. Μάλλον θα υπάρξει κάποια ένωση των δύο εφαρμογών.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.