Apple: Αντιμέτωπη με μηνύσεις γυναικών για την χρήση AirTag

Apple AirTag, Apple: Αντιμέτωπη με μηνύσεις γυναικών για την χρήση AirTag

Η Apple αντιμετωπίζει αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο από δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες ισχυρίζεται ότι ο πρώην φίλος της χρησιμοποίησε AirTag για να την παρακολουθήσει χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η μήνυση υποστηρίζει ότι οι διασφαλίσεις που ισχύουν, οι οποίες περιλαμβάνουν την ειδοποίηση των χρηστών iPhone εάν διαπιστωθεί ότι τους ακολουθεί ένα άγνωστο AirTag, είναι “θλιβερά ανεπαρκείς και δεν κάνουν τίποτα για να προειδοποιήσουν τα άτομα εάν παρακολουθούνται.” Η άλλη γυναίκα στη μήνυση λέει ότι ο σύζυγός της τοποθέτησε ένα AirTag στο σακίδιο του παιδιού της για να την παρακολουθήσει. Οι δύο γυναίκες ζητούν απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης και κατηγορούν την Apple ότι κυκλοφόρησε ένα μη ασφαλές προϊόν.

Η Apple έχει αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι τα AirTags θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ανεπιθύμητη παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2021, οι οποίες περιείχαν βελτιωμένη ανίχνευση για άγνωστα AirTags, πιο δυνατές ειδοποιήσεις AirTags και πολλά άλλα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.