Mac Pro: Δεν αναμένεται τόσο ισχυρό όσο θα περιμέναμε

Apple Mac Pro, Mac Pro: Δεν αναμένεται τόσο ισχυρό όσο θα περιμέναμε

To 2020 η Apple παρουσίασε τα πρώτα της MacBook με το εσωτερικό της τσιπ M1 και ο Tim Cook είπε ότι όλα τα Mac θα λειτουργούν με πυρίτιο της Apple μέσα σε δύο χρόνια, κάτι που όμως δεν συνέβη.

Η Apple όντως άλλαξε σε τσιπ M1 και M2 στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς της, αλλά το πιο ισχυρό μηχάνημα της εταιρείας, το Mac Pro , μπορεί ακόμα να ρυθμιστεί μόνο με επεξεργαστές Intel. Σύμφωνα με μια αναφορά, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple κατασκευάζει ένα ελαφρώς διαφορετικό νέο Mac Pro από αυτό που είχε αρχικά οραματιστεί.

Η εταιρεία σχεδίαζε να κατασκευάσει το Mac Pro γύρω από το τσιπ M1, με δύο κύριες διαμορφώσεις: Μία τόσο ισχυρή όσο δύο τσιπ M1 Max συνδυασμένα και άλλη τόσο ισχυρή όσο τέσσερα τσιπ M1 Max συνδυασμένα. Το πρώτο από αυτά τα τσιπ είδε τελικά το φως της δημοσιότητας στο Mac Studio ως το M1 Ultra, αλλά το Mac Pro απωθήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία. Σε εκείνο το σημείο, η Apple σκέφτηκε να κατασκευάσει το Mac Pro γύρω από το νέο “M2 Ultra” και το πιο ισχυρό chip της ποτέ, το “M2 Extreme”.

Αυτό το τελευταίο τσιπ θα είχε 48 πυρήνες CPU και 152 πυρήνες γραφικών και θα ήταν ένα απόλυτο θηρίο, αλλά η Apple αποφάσισε ότι ένα Mac Pro βασισμένο σε αυτό το τσιπ θα ήταν πιθανότατα ένα εξειδικευμένο προϊόν και απαγορευτικά ακριβό, καθώς η τιμή του θα ξεκινούσε από τα 10.000 $.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

ΒΕΧΕΜΩΘ στο ΑΝΤΟΥΝΤΟΥ με 4.000.000.000 πόντους & πτώση χιονονιφάδας σε db, όταν μπαίνεις ιντερνετ με τον ΣΑΦΑΡΙ ΕΕΕ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.