H Samsung ετοιμάζει laptop με οθόνη αφής OLED

Samsung οθονών φορητών υπολογιστών OLED, H Samsung ετοιμάζει laptop με οθόνη αφής OLED

Η Samsung αναφέρει ότι πρόκειται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή οθονών φορητών υπολογιστών OLED που ενσωματώνουν αισθητήρες αφής.

Τα πάνελ χρησιμοποιούν OCTA, ή τεχνολογία αφής AMOLED σε κυψέλη, για να επιτύχουν το κατόρθωμα, που τους επιτρέπει να είναι πιο λεπτά από λύσεις που χρησιμοποιούν ξεχωριστό φιλμ πάνελ οθόνης αφής. Η Samsung ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο πάνελ OLED φορητού υπολογιστή στον κόσμο με ενσωματωμένη οθόνη αφής.

Προηγουμένως χρησιμοποιήθηκαν μόνο σε smartphones όπως η σειρά Galaxy S και τα iPhone της Apple, τα πάνελ αναμένεται να διατίθενται σε μεγέθη 13 ιντσών και 16 ιντσών και μπορούν να υποστηρίζουν ανάλυση 3K και ρυθμούς ανανέωσης έως και 120 Hz.

Η κορεατική εταιρεία δεν είπε ποιος φορητός υπολογιστής θα έκανε το ντεμπούτο με την συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά αναμένεται να αποκαλύψει ενημερωμένους φορητούς υπολογιστές Galaxy Book με οθόνες αφής OLED στα Unpacked της στις 3 Φεβρουαρίου. Η Samsung σχεδιάζει επίσης να παράγει μαζικά τα πάνελ οθόνης αφής OLED για άλλες μάρκες φορητών υπολογιστών και συνεργάτες ως περισσότερη μετάβαση σε αυτά.

Η Samsung προμηθεύει την Apple με οθόνες OLED για μοντέλα iPhone υψηλών προδιαγραφών από το 2017 και η τελευταία της ανακοίνωση έρχεται μετά από πρόσφατες φήμες ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο της MacBook με οθόνη OLED τα επόμενα δύο χρόνια. από μια οθόνη αφής OLED MacBook. Η Samsung λέγεται επίσης ότι δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη συγκεκριμένων τύπων οθονών OLED που η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung One UI

Samsung Galaxy A73 & Galaxy A33 αποκτούν τώρα το One UI 6.1

Η Samsung ξεκίνησε πρόσφατα τη διάδοση του One UI 6.1 στις μεσαίας κατηγορίας συσκευές της και σήμερα είναι η σειρά των Galaxy A73 και Galaxy A33.

Internet Apple Samsung

H Samsung “τη λέει” στην Apple με τη νέα της διαφήμιση

Η Samsung χρησιμοποίησε στο νέο της σποτ το γεγονός ότι η Apple κατάφερε να αναστατώσει πολλούς ανθρώπους με τη διαφήμιση “Crush” που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Ίσως έχει μία λιγότερη κάμερα αλλά καλύτερο ζουμ

Πριν κυκλοφορήσει το Samsung Galaxy S24 Ultra όλοι αναρωτιόνταν τι κάμερες θα είχε, με τις γνώμες να διίστανται.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A54 & A34 ενημερώνονται με One UI 6.1

Ήρθε η ώρα για τα smartphone μεσαίας κατηγορίας της Samsung που έκαναν τις καλύτερες πωλήσεις πέρυσι να πάρουν την ενημέρωση One UI 6.1.