Apple: Πλήρωσε 12,12 εκατ. δολάρια στη Ρωσία για αντιμονοπωλιακές πρακτικές, εκκρεμεί κι άλλο πρόστιμο

Apple, Apple: Πλήρωσε 12,12 εκατ. δολάρια στη Ρωσία για αντιμονοπωλιακές πρακτικές, εκκρεμεί κι άλλο πρόστιμο

Η απόφαση της Apple να σταματήσει τις πωλήσεις προϊόντων στη Ρωσία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή πολλαπλών αντιμονοπωλιακών ερευνών σε βάρος της. Μία από αυτές τις έρευνες κατέληξε σε πρόστιμο 12,12 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραβίαση της μονοπωλιακής νομοθεσίας από την εταιρεία.

Αυτή η υπόθεση χρονολογείται από το 2020, όταν η Ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Apple λαμβάνει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα μέσω του αποκλειστικού της App Store, με τη ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού να καταλήγει τελικά στο συμπέρασμα ότι η Apple χρωστάει στη Ρωσία ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Από την πλευρά της, η εταιρεία «διαφωνεί με σεβασμό» και σχεδιάζει να ασκήσει έφεση για αυτήν την απόφαση, ωστόσο το Reuters αναφέρει ότι το ποσό έχει ήδη πληρωθεί.

Όλα αυτά ξεκίνησαν μέσω της Kaspersky Labs, της εταιρείας που είναι γνωστή για το λογισμικό προστασίας από ιούς, όταν η εφαρμογή της Safe Kids απορρίφθηκε σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς του AppStore.

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) έχει επιβάλει ένα ακόμη πρόστιμο ύψους 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σχετίζεται με τον τρόπο επεξεργασίας πληρωμών του AppStore και πιο συγκεκριμένα, με την έλλειψη επιλογών που έχουν οι προγραμματιστές όσον αφορά την επιλογή του τρόπου χρέωσης των πελατών τους.

Σύμφωνα με την έκθεση του Reuters, η Ρωσία θεωρεί τους κανόνες της Apple ως κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά του iOS.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Νέα καλούπια αποκαλύπτουν αλλαγές στο MagSafe

Η φετινή σειρά iPhone 16 ίσως υιοθετήσει μια αλλαγή στους μαγνήτες ευθυγράμμισης MagSafe, όπως αποκαλύπτουν εικόνες.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: H Apple θα αργήσει να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη

Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα φήμη για τα σχέδια της Apple σχετικά με το Face ID κάτω από την οθόνη στο iPhone.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.