Tesla: Μειώνει τις τιμές παγκοσμίως με στόχο την αύξηση της ζήτησης

Tesla, Tesla: Μειώνει τις τιμές παγκοσμίως με στόχο την αύξηση της ζήτησης

Την τακτική της μείωσης των τιμών υιοθετεί η Tesla στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, επιδιώκοντας να δώσει ώθηση στη ζήτηση για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Το 2022, η Tesla δεν πέτυχε τον στόχο για αύξηση των παραδόσεων κατά 50% ετησίως, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με την εφοδιαστική αλυσίδα και τη μειωμένη ζήτηση λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας. Εντούτοις, όπως έχει δηλώσει ο Musk, η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να παραδώσει 2 εκατομμύρια οχήματα το 2023, καθώς οι μειώσεις στις τιμές ενισχύουν τη ζήτηση. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της Tesla – που κατασκευάζονται στην Κίνα – αυξήθηκαν κατά 18%, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά πέντε μηνών που άγγιξαν τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, τον Φεβρουάριο γνώρισαν αύξηση 12,6%.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το CNBC, η Tesla μείωσε τις τιμές για τα δύο πιο ακριβά της μοντέλα στις ΗΠΑ, το Model S και το Model X, σε μια νέα προσπάθεια να τονώσει τη ζήτηση, με τα συγκεκριμένα μοντέλα να πωλούνται πλέον στα 89.990 δολάρια και 99.990 δολάρια, αντιστοίχως.

Αναφορικά με τις τιμές, στις οποίες πωλούνται πλέον τα αυτοκίνητα της Tesla, το Reuters παρέχει κάποια ενδεικτικά στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, στη Γαλλία, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν ένα Model 3 στα 44.990 ευρώ και από εδώ και στο εξής, θα έχουν μία ακόμα έκπτωση της τάξης των 5.000 ευρώ λόγω επιδότησης από το κράτος. Η υψηλότερη τιμή, στην οποία πωλείται ένα ηλεκτρικό όχημα, είναι τα 47.000 ευρώ.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

Φοβερές εκπτώσεις…. πολύ προσιτά τα ηλεκτρικά…… Μάλλον κάποιοι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αγαπητοί της Τέσλα η εμπειρία λέει πως όποιος μπορεί να δαπανήσει 89000 δολάρια για αυτοκίνητο ειναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει να δαπανήσει και 99000 δολάρια. Το θέμα ειναι τι γινεται με τις μάζες που μέχρι πριν λίγα χρόνια αγόραζαν οικογενειακό αυτοκίνητο με 15.000 – 25.000 ευρώ και τώρα δεν υπάρχει καμία πρόταση για ηλεκτρικό σε αυτά τα χρήματα….. ενώ οι πολιτικοί πιέζουν φουλ προς την κατεύθυνση των ηλεκτρικών.

Δημητρης

Εδώ φίλε μπαίνεις σουπερμάρκετ και για δύο πράγματα σου έχουν φύγει 80€. Το αυτοκίνητο πλέον είναι αγαθό πολυτελειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Smartphones Elon Musk Tesla

Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Internet Elon Musk Tesla Twitter

Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Ο Elon Musk έχασε ακόμα μια φορά μια δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ποστάρει οτιδήποτε θέλει στο Twitter.