Youtube: Θα σε πηγαίνει απευθείας στο τέλος του βίντεο αν χρησιμοποιείς ad blocker

Youtube ad blocker, Youtube: Θα σε πηγαίνει απευθείας στο τέλος του βίντεο αν χρησιμοποιείς ad blocker

Εάν πατήσετε για να ξεκινήσει ένα βίντεο στο YouTube από το τηλέφωνο ή το tablet σας και το πρώτο πράγμα που βλέπετε είναι το τέλος του βίντεο, αυτό σημαίνει ότι ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων “τρέχει” στη συσκευή σας.

Το προηγούμενο φθινόπωρο είχε αρχίσει να ακούγεται ότι το YouTube ενίσχυε την επίθεσή του κατά των ad blocker, ελπίζοντας ότι οι χρήστες θα εγγραφούν στην premium έκδοση της εφαρμογής που δεν εμφανίζει διαφημίσεις.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το YouTube σημείωσε ότι όχι μόνο η χρήση προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων παραβίαζε τους όρους παροχής υπηρεσιών του, αλλά επίσης εμποδίζει τους δημιουργούς να πληρώνονται για τη δουλειά τους.

Τον Ιανουάριο, η Google υιοθέτησε μια διαφορετική τακτική και επιβράδυνε σημαντικά τον χρόνο φόρτωσης των βίντεο του YouTube, εκτός εάν ο χρήστης καταργούσε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Φτάνοντας, τώρα, στον Ιούνιο, το επόμενο βήμα της Google είναι να παραλείψει ένα βίντεο που έχει επιλεγεί από έναν χρήστη μέχρι το τέλος, εάν εντοπιστεί ad blocker. Όταν καταργηθεί το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, το YouTube θα εμφανίσει ολόκληρο το βίντεο.

Ο χρήστης του Reddit SDHD4K μοιράστηκε ένα βίντεο που δείχνει πώς ένα κλιπ YouTube που ήθελε να παρακολουθήσει πηγαίνει κατευθείαν στο τέλος λόγω του προγράμματος αποκλεισμού διαφημίσεων που έχει εγκαταστήσει στο τηλέφωνό του.

Ορισμένοι συνδρομητές του Reddit διαπιστώνουν ότι ενώ ένα βίντεο που θέλουν να δουν παίζει στο YouTube, θα το είναι χωρίς ήχο μέχρι να καταργήσουν το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

New Youtube adblock weird behaviour – video automatically skips to the end
byu/SDHD4K inyoutube

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διαφημίσεις που προβάλλονται στο YouTube συνέβαλαν στη δημιουργία 8,09 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη μητρική Alphabet κατά το πρώτο τρίμηνο, μπορείτε να καταλάβετε γιατί η Google ακολουθεί τόσο σκληρή γραμμή.

Τα έσοδα από διαφημίσεις YouTube από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους όχι μόνο αυξήθηκαν 21% σε ετήσια βάση, αλλά συνεισέφεραν περίπου το 10% των συνολικών εσόδων της Alphabet κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2024.

Η Google θέλει να εγγραφείτε στο YouTube Premium που δεν εμφανίζει διαφημίσεις

Αυτή η κίνηση αφορά επίσης την επιβράβευση των δημιουργών περιεχομένου που μπορούν να αποκομίσουν έσοδα από τη σκληρή δουλειά τους και να έχουν ένα κίνητρο να σας διασκεδάσουν. Πρόκειται επίσης για την προσπάθεια της Google να σας κάνει να πληρώσετε για μια συνδρομή YouTube Premium χωρίς διαφημίσεις.

Το Android Police αναφέρει μια λύση για το ζήτημα και φαίνεται να λειτουργεί τόσο στην mobile έκδοση όσο και στην έκδοση για desktop του YouTube. Εάν χρησιμοποιείτε VPN και ορίσετε τη χώρα σε Αλβανία, δεν θα βλέπετε διαφημίσεις, καθώς η διαφημιστική πλατφόρμα του YouTube δεν υποστηρίζει ακόμη την αλβανική γλώσσα. Απλώς να θυμάστε ότι οι ταχύτητες δεδομένων σας θα μειωθούν όταν τρέχετε ένα VPN.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Μια χαρά η μαντάμ βοσνιακι . Μια καλή πηγή εσόδων έχει η google και θα την στραγγίξει με όλους τους τρόπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iFixit

iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max: Teardown από το iFixit δείχνει τον… πλούσιο εσωτερικό τους κόσμο

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το iFixit διέλυσε τα iPhone 16 και Plus και σήμερα επιστρέφει με ένα teardown των iPhone 16 Pro και Pro‌ Max.

Gear featured Galaxy Samsung

Galaxy Tab S10 Ultra και Tab S10+: Επίσημα τα πρώτα tablet AI της Samsung

Η σειρά Galaxy Tab S10 της Samsung είναι επίσημη και αποτελεί την πρώτη με Galaxy AI, αποτελούμενη από τα Galaxy Tab S10 Ultra και S10 +.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Επίσημο με Exynos 2400e και οθόνη 6,7″

Το Samsung Galaxy S24 FE είναι επίσημο επιτέλους με μεγαλύτερη οθόνη 6,7 ιντσών, μεγαλύτερη μπαταρία και εστίαση στη βελτιωμένη απόδοση.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Tab S10: Προωθητικό βίντεο που διέρρευσε επικεντρώνεται σε τεχνητή νοημοσύνη, αντοχή και απόδοση

Μετά την αποκάλυψη της τιμής για τα Galaxy Tab S10 και Galaxy S24 FE, τώρα εμφανίστηκε ένα προωθητικό βίντεο για τα νέα tablet της Samsung.