Google Pixel 9: Με αναβαθμισμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων

Google Pixel 9, Google Pixel 9: Με αναβαθμισμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων

H Google φέρεται να αναβαθμίζει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην επερχόμενη σειρά Pixel 9 σε έναν υπερήχων, μια αλλαγή που ίσως αντιμετωπίσει τα προβλήματα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη που ταλαιπωρούσαν τα προηγούμενα μοντέλα Pixel.

Αυτή η μετάβαση σηματοδοτεί μια σημαντική αναβάθμιση από τους οπτικούς σαρωτές που χρησιμοποιούνται στα τηλέφωνα Pixel από το Pixel 6. Οι οπτικοί σαρωτές, αν και λειτουργικοί, έχουν επικριθεί για τις χαμηλότερες ταχύτητες ξεκλειδώματος, τη χαμηλότερη ακρίβεια και την ευαισθησία τους στην υγρασία και τη βρωμιά. Τείνουν επίσης να εκπέμπουν ένα φως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το οποίο μπορεί να είναι ενοχλητικό για τους χρήστες.

Αντίθετα, οι σαρωτές υπερήχων, όπως ο Qualcomm 3D Sonic Gen 2 που φέρεται να χρησιμοποιείται στο Pixel 9, είναι γνωστοί για την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη απόδοσή τους. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά τους να δημιουργούν μια πιο λεπτομερή εικόνα του δακτυλικού αποτυπώματος, καθιστώντας τα λιγότερο επιρρεπή σε σφάλματα. Λειτουργούν επίσης απρόσκοπτα σε διάφορες συνθήκες φωτισμού, εξαλείφοντας την ανάγκη για έντονο φλας.

Το Pixel 9 Fold, ωστόσο, λόγω του μοναδικού σχεδιασμού του, φέρεται να μην διαθέτει τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων. Αντίθετα, θα διατηρήσει τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στο κουμπί λειτουργίας του.

Η σειρά Pixel 9 έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο της στις 13 Αυγούστου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Φήμες ότι θα διαθέτει ένα νέο είδος οθόνης OLED

Με τις μειωμένες πωλήσεις iPhone Plus με τα χρόνια, η Apple προσπαθεί να αντικαταστήσει τη σειρά Plus με κάτι πιο ενδιαφέρον.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 15 Pro: Δείτε το και στα τρία διαθέσιμα χρώματα

Η Xiaomi αναμένεται να αποκαλύψει τα smartphone 15 και 15 Pro στις 20 Οκτωβρίου, σε μια ειδική εκδήλωση στην Κίνα.

Internet Google Google Search

Η Google δοκιμάζει σήματα επαλήθευσης για το Search

Η Google πειραματίζεται με μια νέα δυνατότητα επαλήθευσης των αποτελεσμάτων στην αναζήτηση που θα διευκολύνει τους χρήστες.

Software Google

Το Gemini Live γίνεται διαθέσιμο σε περισσότερες από 40 γλώσσες

Το Gemini Live, η δυνατότητα που σας επιτρέπει να έχετε φυσικές συνομιλίες με τον βοηθό AI, θα είναι προσβάσιμη σε πολύ περισσότερα άτομα.