Samsung Galaxy Ring 2: Εντοπίστηκε λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του Galaxy Ring

Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του Galaxy Ring από τη Samsung, άρχισαν οι φήμες για ένα πιθανό Galaxy Ring 2!

Σχετικά με το αρχικό Galaxy Ring, το wearable παρουσιάστηκε για λίγο στην εκδήλωση Samsung Unpacked στις 17 Ιανουαρίου, όταν κυκλοφόρησε η σειρά Galaxy S24. Στη συνέχεια, το είδαμε ξανά κατά τη διάρκεια του MWC (Mobile World Congress) τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, αναμένουμε να μάθουμε τα πάντα για το Galaxy Ring κατά τη διάρκεια της επόμενης εκδήλωσης Unpacked της Samsung που είναι λίγες μέρες μακριά, στις 10 Ιουλίου.

Μια νέα δημοσίευση αποκαλύπτει μια αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτό που φαίνεται να είναι ακόμη ένα smart ring της Samsung. Κατατίθεται στη δημοσίευση της αίτησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας των Ηνωμένων Πολιτειών και οι λεπτομέρειες του διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδεικνύουν έναν πιθανό διάδοχο, που πιθανώς ονομάζεται Galaxy Ring 2.

Τα teaser για το Samsung Galaxy Ring δείχνουν έναν πλήρως κυκλικό σχεδιασμό με αισθητήρες ενσωματωμένους στο εσωτερικό στρώμα. Ωστόσο, το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτει ένα τετράγωνο εξωτερικό στρώμα και ένα κυκλικό εσωτερικό στρώμα με ενσωματωμένους αισθητήρες.

Το δαχτυλίδι φαίνεται να είναι κάπως οβάλ και όχι 100% κυκλικό. Μπορεί να διαθέτει δύο μονάδες προβολής: η επιλογή ενός εικονιδίου στην πρώτη οθόνη θα εμφανίζει πληροφορίες στη δεύτερη οθόνη, με τις δύο οθόνες να λειτουργούν αλληλεπιδραστικά με βάση την είσοδο του χρήστη.

Η μονάδα οθόνης είναι πιθανό να είναι χρήσιμη για την αλληλεπίδραση και την προβολή στατιστικών προπόνησης, καρδιακών παλμών, ειδοποιήσεων, ειδοποιήσεων κλήσεων κ.λπ., και θα μπορούσε να διαθέτει πάνελ AMOLED. Οι εικόνες ευρεσιτεχνίας υποδηλώνουν ότι το Galaxy Ring θα υποστηρίζει διάφορες μετρήσεις σώματος και υγείας και θα περιλαμβάνει αισθητήρα θερμοκρασίας, αισθητήρα επιτάχυνσης, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και διακόπτη. Οι επιλογές συνδεσιμότητας μπορεί να περιλαμβάνουν τεχνολογίες Bluetooth, Wi-Fi, Zigbee, NFC και MST (μαγνητική ασφαλή μετάδοση) για πληρωμές.

Τα έγγραφα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας υποδεικνύουν πολλαπλά μεγέθη δαχτυλιδιών, με 27 μεγέθη στη Νότια Κορέα και 65 μεγέθη στις ΗΠΑ, για να φιλοξενούν διαφορετικά μεγέθη δακτύλων. Ο σχεδιασμός του wearable αλλάζει με κάθε μέγεθος, γεγονός που μπορεί επίσης να επηρεάσει την τιμή.

Για να καταλάβουμε πώς ένα ενδεχόμενο Galaxy Ring 2 θα μπορούσε να συγκριθεί με το αρχικό Galaxy Ring, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε το πρώτο εκ των δύο. Μέχρι στιγμής, λέγεται ότι είναι εξοπλισμένο με λειτουργίες για την παρακολούθηση του καρδιακού παλμού, των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα και της φυσικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ελέγχει ασύρματα άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Πολλές αναφορές υποδεικνύουν πρόσθετες λειτουργίες όπως μέτρηση ροής αίματος και λειτουργίες ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Το ring αναμένεται επίσης να υποστηρίζει ασύρματες πληρωμές.

Δεδομένου ότι το Galaxy Ring έχει σχεδιαστεί για να φοριέται στο δάχτυλο, είναι πολύ πιθανό αυτή η έξυπνη συσκευή να είναι αδιάβροχη.

Υπάρχουν φήμες ότι οι χρήστες του Galaxy Ring ενδέχεται να μπορούν να ενεργοποιήσουν μια λειτουργία Lost Mode μέσω της εφαρμογής. Εάν χαθεί, η εφαρμογή θα μπορούσε να ενεργοποιήσει μια λυχνία που αναβοσβήνει ενσωματωμένη στον δακτύλιο, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό. Η εφαρμογή θα παρέχει επίσης σχόλια σχετικά με το εάν το φως αναβοσβήνει ή εάν δεν μπορεί να συνδεθεί με το δαχτυλίδι.

Σε αντίθεση με τα smartwatches, τα οποία φοριούνται στον καρπό και μερικές φορές μπορεί να είναι ογκώδη, ένα έξυπνο δαχτυλίδι προσφέρει μια πιο λεπτή και δυνητικά πιο άνετη εναλλακτική λύση, ενώ εξακολουθεί να παρέχει βασικά δεδομένα υγείας και επιλογές συνδεσιμότητας.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Samsung

Φήμες ότι το Samsung Galaxy One UI 7 που βασίζεται στο Android 15 θα καθυστερήσει την επομένη χρονιά

Η Google κυκλοφόρησε το Android 15 στο Android Open Source Project και θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί ενημερώσεις στα Pixel στις 15 Οκτωβρίου.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A16: Διέρρευσαν όλα τα spec του επερχόμενου budget-phone

Ο διάδοχος του Galaxy A15 που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2023, το Galaxy A16, πρόκειται να κυκλοφορήσει περίπου την ίδια περίοδο.

Smartphones Exynos featured Galaxy

Samsung Galaxy A56: Περνά από το Geekbench και αποκαλύπτει την ταχύτερη CPU του Exynos 1580 και τη νέα GPU RDNA

Πριν λίγο καιρό είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα απόδοσης για το Exynos 1580, το επόμενο chipset μεσαίας κατηγορίας της Samsung.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S25 Ultra: Dummy δείχνει τις διαστάσεις και τα πιο λεπτά του πλαίσια

Χθες, μια διαρροή έδειξε μια θήκη για το Samsung Galaxy S25 Ultra, αλλά τώρα μπορούμε να δούμε το τηλέφωνο σε φωτογραφίες και ένα βίντεο.