Google Pixel 9: Φήμες ότι το chipset Tensor G4 θα απογοητεύσει

Google Pixel 9, Google Pixel 9: Φήμες ότι το chipset Tensor G4 θα απογοητεύσει

Tο chipset Tensor G4 της Google που θα τροφοδοτεί όλη την επερχόμενη σειρά Pixel 9 δεν θα αποτελεί μεγάλη αναβάθμιση, σύμφωνα με νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με νέο leak που επικαλείται «μια πηγή εντός της Google», το Tensor G4 θα είναι η μικρότερη αναβάθμιση που έγινε ποτέ στη σειρά Tensor. Η CPU του G4 θα έχει οκτώ πυρήνες: έναν Cortex-X4, τρεις Cortex-A720 και τέσσερις Cortex-A520.

Αυτός είναι ένας πυρήνας λιγότερος από το G3, το οποίο είχε έναν Cortex-X3, τέσσερις Cortex-A715 και τέσσερις Cortex-A510. Ενώ το νέο Cortex-X4 θα εξασφαλίσει καλύτερες επιδόσεις ενός πυρήνα στα σημεία αναφοράς (κατά περίπου 11%), το αποτέλεσμα πολλαπλών πυρήνων αναμένεται να αυξηθεί μόνο κατά 3% περίπου σε σύγκριση με το G3, ως συνέπεια της αφαίρεσης ενός πυρήνας.

Google Pixel 9, Google Pixel 9: Φήμες ότι το chipset Tensor G4 θα απογοητεύσει

Αυτό φέρεται να έγινε για να κρατήσει υπό έλεγχο τη θερμοκρασία και την κατανάλωση ρεύματος. Το κύριο μέρος του G3 που καταναλώνει ενέργεια ήταν προφανώς το μόντεμ Exynos 5300, ενώ το Tensor G4 θα συνοδεύεται από τον Exynos 5400, ο οποίος θα πρέπει να είναι έως και 50% πιο αποδοτικός από τον προκάτοχό του. Και επιπλέον, υποστηρίζει δορυφορική συνδεσιμότητα.

Η Google φημολογείται ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια συσκευή με το Tensor G4 αλλά χρησιμοποιώντας το μόντεμ Exynos 5300, η οποία πιθανώς θα είναι το Pixel 9a. Το Tensor G4 έχει την ίδια GPU Mali-G715 με το G3, αλλά είναι πιο χρονισμένος στα 940 MHz έναντι των 890 MHz.

Όλα τα άλλα σχετικά με το G4 φέρονται να είναι πανομοιότυπα με το G3, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμοσμένων μπλοκ IP που προσθέτει η Google για λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, εργασίες κάμερας, κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση βίντεο, το τσιπ ασφαλείας Titan M2 και άλλα.

Αυτή η μικρή αναβάθμιση σε σύγκριση με το G3 φημολογείται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι το G4 είναι ουσιαστικά μια λύση που βρήκε η Google επειδή δεν πρόλαβε να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο τσιπ για τη σειρά Pixel 9.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

όχι μή!! βοήθεια!! δεν θέλω να προ-απογοητευτώ 🙁

jo

παντως το pixel 8 pro που εχω εγω μια χαρα ειναι τουμπανο και το εχω φορτωμενο.27 εφαρμογες εχω και δεν τις λες και ελαφρυες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro XL: Απέτυχε σε τεστ κάμψης – Έσπασε στα δύο

Το Google Pixel Fold είχε αποτύχει στο τεστ κάμψης του JerryRigEverything και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί ο διαδοχός του, το Google Pixel 9 Pro Fold.

Smartphones Galaxy Google Google Pixel

Circle to Search: Η λειτουργία έρχεται και σε συσκευές εκτός Pixel και Galaxy

To Circle to Search σάς επιτρέπει να κυκλώνετε οτιδήποτε στην οθόνη και να τρέχετε μια οπτική αναζήτηση μέσω Google Search και Google Lens.

Smartphones featured Google Google Pixel

Pixel 9 Pro Fold: Πόσο εύκολα επισκευάζεται;

Το Pixel 9 Pro Fold της Google πέρασε ένα τεστ επισκευασιμότητας, αξιοσημείωτο λόγω της λεπτής φύσης και των υψηλών τιμών των αναδιπλούμενων.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Οι νέες δυνατότητες που φέρνει στο iPhone

Μετά από πάνω από τρεις μήνες δοκιμών beta, το iOS 18 κυκλοφορεί τελικά σήμερα στο iPhone XS και στα νεότερα μοντέλα της Apple.