D-Link Aquila Pro AI AX3000: Ένας AI-powered Mesh Router που Αναβαθμίζει τη Συνδεσιμότητα

Aquila Pro AI AX3000 Wi-Fi 6 Smart Mesh Router (M30), D-Link Aquila Pro AI AX3000: Ένας AI-powered Mesh Router που Αναβαθμίζει τη Συνδεσιμότητα

Σε έναν κόσμο όπου η οικιακή συνδεσιμότητα παίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο, η D-Link παρουσιάζει το νέο της router, το Aquila Pro AI AX3000 Wi-Fi 6 Smart Mesh Router (M30). Ως ένα από τα κορυφαία προϊόντα της κατηγορίας του, το “M30” συνδυάζει τεχνολογία Wi-Fi 6 με τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να προσφέρει μια απόλυτα βελτιστοποιημένη εμπειρία δικτύωσης στο σπίτι.

Σχεδιασμός και Εμφάνιση

Το πρώτο πράγμα που μου τράβηξε την προσοχή είναι η κομψότητα του router. Ο μίνιμαλ σχεδιασμός του και η δυνατότητα να το τοποθετείς στον τοίχο το καθιστούν εύκολο να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Σε αντίθεση με άλλα routers που καταλαμβάνουν χώρο ή φαίνονται «τεχνολογικά παρωχημένα», το router της οικογένειας Aquila Pro της D-Link έχει μια μοντέρνα εμφάνιση που μπορεί να συνδυαστεί άψογα με την αισθητική του σπιτιού.

Το router διαθέτει πέντε εσωτερικές κεραίες, οι οποίες συμβάλλουν στην παροχή κάλυψης 360 μοιρών. Αυτή η διάταξη κεραίας δεν είναι μόνο καινοτόμα σε επίπεδο λειτουργικότητας αλλά και πρακτική, καθώς η τοποθέτηση των κεραιών στο εσωτερικό διασφαλίζει καθαρή εμφάνιση χωρίς τις παραδοσιακές εξωτερικές κεραίες.

Aquila Pro AI AX3000 Wi-Fi 6 Smart Mesh Router (M30), D-Link Aquila Pro AI AX3000: Ένας AI-powered Mesh Router που Αναβαθμίζει τη Συνδεσιμότητα

Κάλυψη και Ταχύτητα

Το νέο Aquila Pro AI router της D-Link μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μεμονωμένα ως router καλύπτοντας έως και 260 τετραγωνικά μέτρα (M30, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 104,90€) είτε σε συνδυασμό με την συσκευασία των δυο τεμαχίων (Μ30-2 με προτεινόμενη τιμή λιανικής 205,90€ ) για την δημιουργία ενός γρήγορου και αδιάληπτου Mesh Wi-Fi 6 δικτύου, καλύπτοντας έως και 650 τετραγωνικά μέτρα *. Αυτό το καθιστά ιδανικό για σπίτια με πολλά δωμάτια ή μεγάλα διαμερίσματα, εξαλείφοντας τα ενοχλητικά dead zones που συχνά αντιμετωπίζουμε με συμβατικά routers.

Όσον αφορά την ταχύτητα, το AQUILA PRO προσφέρει συνδέσεις με ταχύτητες που φτάνουν έως τα 3 Gbps, χάρη στην τεχνολογία Wi-Fi 6. Αυτή η τεχνολογία είναι ιδανική για χρήστες που έχουν αυξημένες απαιτήσεις, όπως 4K/8K streaming, online gaming, ή εργασίες που απαιτούν ισχυρή και σταθερή συνδεσιμότητα. Με υποστήριξη για 160 MHz εύρος ζώνης, μία Gigabit θύρα WAN και τέσσερις Gigabit LAN θύρες, το router μπορεί να διαχειριστεί με άνεση τις ενσύρματες συσκευές, όπως τηλεοράσεις, κονσόλες παιχνιδιών και υπολογιστές.

Τεχνητή Νοημοσύνη για Απαράμιλλη Απόδοση

Το δυνατό χαρτί του AQUILA PRO είναι η τεχνητή νοημοσύνη που ενσωματώνει. Χάρη σε λειτουργίες όπως ο AI Wi-Fi Optimiser, το router επιλέγει αυτόματα το καλύτερο κανάλι για να ελαχιστοποιήσει τις παρεμβολές, βελτιστοποιώντας έτσι τη σύνδεση. Ο AI Mesh Optimiser διασφαλίζει γρήγορη και αξιόπιστη κάλυψη δικτύου με αυτόματη επιλογή διαδρομής και δυνατότητες αυτο-αποκατάστασης σε περίπτωση διακοπών.

Επιπλέον, ο AI Traffic Optimiser βοηθά στη διαχείριση της κίνησης στο δίκτυο, διασφαλίζοντας ότι το streaming και οι βιντεοκλήσεις παραμένουν απρόσκοπτες, ακόμη και σε περιόδους αυξημένης κίνησης. Η τεχνολογία AI QoS (Quality of Service) εξασφαλίζει ότι οι κρίσιμες εφαρμογές, όπως βίντεο ή gaming, λαμβάνουν την προτεραιότητα που χρειάζονται.

Aquila Pro AI AX3000 Wi-Fi 6 Smart Mesh Router (M30), D-Link Aquila Pro AI AX3000: Ένας AI-powered Mesh Router που Αναβαθμίζει τη Συνδεσιμότητα

Ασφάλεια και Έλεγχος

Η D-Link δεν αμελεί την ασφάλεια, καθώς το AQUILA PRO AI M30 συμμορφώνεται με τα τελευταία πρότυπα κρυπτογράφησης WPA3 και τα πρότυπα ασφαλείας IEC 62443-4-1. Αυτό διασφαλίζει ότι το δίκτυό σας προστατεύεται από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Το router προσφέρει επίσης γονικό έλεγχο και δημιουργία ξεχωριστών δικτύων για τους επισκέπτες, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για οικογένειες που θέλουν να ελέγχουν ποιος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ευκολία Χρήσης

Η εγκατάσταση και η διαχείριση του δικτύου γίνεται μέσω της εφαρμογής AQUILA PRO AI App, η οποία είναι απλή και διαισθητική. Η AI Assistant της εφαρμογής παρακολουθεί την απόδοση του δικτύου και προσφέρει εβδομαδιαίες αναφορές, κάτι που διευκολύνει τον έλεγχο της κατάστασης του δικτύου, ακόμη και αν λείπετε από το σπίτι.

Περιβαλλοντική Συνείδηση

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του AQUILA PRO AI M30 είναι η δέσμευσή του στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η D-Link έχει χρησιμοποιήσει υλικά από ανακυκλωμένο πλαστικό και φυσικά μελάνια για τη συσκευασία, μειώνοντας την κατανάλωση μελάνης κατά 55%. Επιπλέον, η λειτουργία Target Wake Time (TWT) της Wi-Fi 6 τεχνολογίας βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ η δυνατότητα αυτόματης απενεργοποίησης του router κατά τη διάρκεια της νύχτας διασφαλίζει ακόμη περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Συμπέρασμα

Το D-Link AQUILA PRO AI AX3000 είναι ένα από τα πιο καινοτόμα routers που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Με συνδυασμό ισχυρής τεχνολογίας Wi-Fi 6, AI λειτουργιών και πράσινης σχεδίασης, το router αυτό προσφέρει ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια για τις σύγχρονες ανάγκες δικτύωσης. Αν ψάχνετε για ένα router που μπορεί να καλύψει απαιτητικές εφαρμογές και να προσφέρει κορυφαία απόδοση, το AQUILA PRO AI M30 είναι η ιδανική λύση για το σπίτι ή το μικρό γραφείο.

*Μπορούν να συνδυαστούν έως και 3 κόμβοι. Η κάλυψη αφορά χώρους με ιδανικές συνθήκες

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear D-Link

D-Link Eagle Pro AI για WiFi με τεχνητή νοημοσύνη σε όλο το σπίτι!

Η D-Link με τη σειρά προϊόντων Eagle Pro AI φέρνει την έξυπνη προηγμένη δικτύωση και ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εξασφαλίζοντας ισχυρότερο και πιο αξιόπιστο δικτυο Wi-Fi.

Software D-Link

Η D-Link πρωτοπορεί και συμμετέχει στο Metaverse Standards Forum

Θα συντονιστεί με τους Οργανισμούς Ανάπτυξης Προτύπων (SDOs) με στόχο την επιτάχυνση των μελλοντικών εξελίξεων μέσω προτύπων.

Gear D-Link

Πασχαλινές προσφορές σε επιλεγμένα D-Link προϊόντα

Η D-Link είναι εδώ και προσφέρει επιλεγμένα προϊόντα σε τιμές που θα μας κάνει να “τσιμπήσουμε” τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλειά μας.

Gear D-Link Black Friday 2021

Black Friday 2021 προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα DLink

Η Black Friday του 2021 είναι πιο κοντά από ποτέ και η DLink έρχεται να μας προσφέρει επιλεγμένα προϊόντα σε τιμές που θα μας κάνει να τα “χτυπήσουμε”, από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2021.