Στη νέα διαφήμιση της Google το Pixel καλωσορίζει το iPhone στον κόσμο του RCS

iPhone Pixel RCS, Στη νέα διαφήμιση της Google το Pixel καλωσορίζει το iPhone στον κόσμο του RCS

Η Google κυκλοφόρησε το νέο επεισόδιο της διαφημιστικής σειράς που εξιστορεί τη φιλία μεταξύ ενός Pixel και ενός iPhone, καλωσορίζοντας το τελευταίο στον κόσμο του RCS.

Το βίντεο είναι μέρος της σειράς #BestPhonesForever της Google στο YouTube, όπου τα δύο τηλέφωνα συζητούν για την απόφαση της Apple.

Στο βίντεο, το Pixel και το iPhone μιλούν για το πώς οι δύο είχαν «προβλήματα επικοινωνίας» στο παρελθόν. Σημειώνουν ότι το iPhone αποφάσισε τελικά να μεταβεί στο RCS, το οποίο το Pixel επαναλαμβάνει ότι είναι το σύγχρονο πρότυπο για τα γραπτά μηνύματα που χρησιμοποιούν άλλα τηλέφωνα εδώ και καιρό.

Στη συνέχεια, το βίντεο αναφέρει τα πλεονεκτήματα του RCS στο iPhone, δηλαδή τη δυνατότητα αποστολής πολυμέσων πολύ υψηλότερης ποιότητας μεταξύ Android και iOS.

Η Google δεν έχασε την ευκαιρία να επισημάνει ότι το iPhone είχε κι άλλα πράγματα να δουλέψει και τελείωσε το βίντεο καλωσορίζοντας απευθείας το iPhone σε μια «νέα εποχή γραπτών μηνυμάτων».

Άλλα πλεονεκτήματα που έκαναν την Apple να αποδεχθεί τελικά το RCS στο iPhone είναι η δακτυλογράφηση και οι αποδείξεις παράδοσης και ανάγνωσης, βελτιωμένες ομαδικές συνομιλίες, αντιδράσεις σε κείμενο και αποστολή GIF.

Εκτός από την κοινή χρήση πολυμέσων υψηλής ποιότητας, η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι επίσης σημαντική. Ωστόσο, οι κρυπτογραφημένες συνομιλίες δεν είναι ακόμα διαθέσιμες στο iOS.

Η εισαγωγή του RCS στο iOS ωφελεί κυρίως τις περιοχές που δεν χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο εφαρμογές τρίτων όπως το WhatsApp για επικοινωνία. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει ένα στίγμα κατά του Android στα σχολεία και σε ορισμένα άλλα μέρη που επικρατούν οι νεότερες ηλικίες. Οι άνθρωποι μάλιστα μερικές φορές κατηγορούσαν τα χαμηλής ποιότητας μέσα στο Android, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ήταν η Apple που είχε αρνηθεί να υιοθετήσει το RCS.

Η μπλε και η πράσινη φούσκα που διαχωρίζουν τους χρήστες iOS από τους χρήστες Android παραμένουν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 16

iPhone 16 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις αλλαγές σε μπαταρία και μητρική

Το κανάλι του YouTube REWA Technology μοιράστηκε ένα teardown βίντεο του iPhone 16 Pro, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Flip: Επίσημο – Παγκόσμια κυκλοφορία μέσα στον Σεπτέμβριο

Το Xiaomi Mix Flip ανακοινώθηκε τον Ιούλιο και ένας περιφερειακός διευθυντής ανέφερε ότι έχει προγραμματιστεί για παγκόσμια κυκλοφορία.

Gear Apple Apple iPad iPad

iPad 2025: Φήμες ότι θα διαθέτουν τσιπ Wi-Fi σχεδιασμένο από την Apple

Το φημολογούμενο εσωτερικό τσιπ Wi-Fi της Apple μπορεί να κάνει ντεμπούτο σε συσκευές το 2025, και συγκεκριμένα σε νέα μοντέλα iPad.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 15: Καμία έκπληξη στις δυνατότητες φόρτισης – Μέγιστη ενσύρματη φόρτιση 90 W όπως το Xiaomi 14

Η Xiaomi ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα ναυαρχίδα της σειράς Xiaomi 15 και οι σχετικές διαρροές κάνουν την εμφάνισή τους.