iPhone 16 Pro Max: Πώς τα πήγε το νέο Ceramic Shield σε απαιτητικό drop τεστ;

Apple iPhone 16, iPhone 16 Pro Max: Πώς τα πήγε το νέο Ceramic Shield σε απαιτητικό drop τεστ;

Τα τελευταία μοντέλα iPhone 16 της Apple διαθέτουν hardware δεύτερης γενιάς Ceramic Shield, το οποίο η Apple λέει ότι είναι ακόμη πιο σκληρό από το Ceramic Shield της προηγούμενης γενιάς.

Ο πάροχος ασφάλισης συσκευών Allstate Protection Plans δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα της ετήσιας δοκιμής πτώσης συσκευών, δίνοντάς μας μια εικόνα για την ανθεκτικότητα των νέων iPhone.

H Allstate δοκίμασε το iPhone 16 Pro Max, το οποίο είναι το μεγαλύτερο iPhone της Apple μέχρι σήμερα στις 6,9 ίντσες. Συνεχίζει να έχει τζάμι μπροστά και πίσω, και παρόλο που η Apple έχει εισαγάγει καλύτερο υλικό Ceramic Shield που είναι εμποτισμένο με κεραμικό για ανθεκτικότητα, το τσιμεντένιο πεζοδρόμιο παραμείνει εχθρός του.

Χρησιμοποιώντας ένα “DropBot” για την προσομοίωση πτώσεων από ύψος έξι ποδιών, η Allstate πραγματοποίησε αρκετές δοκιμές. Στη δοκιμή πτώσης μπροστά προς τα κάτω, η οθόνη του iPhone 16 Pro‌ Max έσπασε και υπήρχαν ορατές γρατζουνιές κατά μήκος του πλαισίου από τιτάνιο. Αυτή η πτώση κατέστησε το iPhone 16 Pro‌ Max άχρηστο, αν και οι απτικές αποκρίσεις εξακολουθούσαν να γίνονται αισθητές, ώστε να μπορεί να επισκευαστεί.

Στη δοκιμή πτώσης με την πλάτη, το πίσω γυαλί του iPhone 16 Pro‌ Max έσπασε μετά από μία πτώση και υπέστη ζημιά στο περίβλημα της κάμερας. Παρέμεινε λειτουργικό, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας, αλλά δεν ήταν ασφαλές να το χειριστείς με γυμνά χέρια λόγω του σπασμένου γυαλιού.

Κανένα smartphone με glass δεν έχει επιβιώσει από το DropBot του Allstate, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το να βλέπουμε το iPhone 16 Pro‌ Max να αποτυγχάνει. Οι δοκιμές πτώσης όλων των ειδών είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της ανθεκτικότητας σε πραγματικές συνθήκες, καθώς η γωνία πτώσης, το ύψος και η επιφάνεια στην οποία πέφτει ένα iPhone θα διαφέρουν πάντα.

Η Allstate έχει σταματήσει να κάνει δοκιμές dunk επειδή τα μοντέλα iPhone έχουν τώρα τέτοια αντοχή σε στερεά υγρασία και τα μοντέλα iPhone 16 συνεχίζουν να προσφέρουν την ίδια αντοχή στο νερό IP67 με τα προηγούμενα μοντέλα.

Άλλα κανάλια στο YouTube έχουν τεστάρει τα μοντέλα iPhone 16 και ιδού μερικά από αυτά:

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple iMac featured

Θα επιστρέψει ποτέ ένα μεγαλύτερο iMac της Apple;

Έχουν περάσει περισσότερα από δυόμισι χρόνια από τότε που η Apple διέκοψε τo iMac 27 ιντσών, στο πλαίσιο της απομάκρυνσής της από τους επεξεργαστές Intel.

Software Apple Apple Music

Apple Music Classical 2.0: Κυκλοφόρησε με ενημερωτικά βιβλιαράκια για χιλιάδες άλμπουμ

Η Apple Music Classical ενημερώθηκε με την έκδοση 2.0 που φέρνει μερικές αξιόλογες νέες λειτουργίες στην εφαρμογή iPhone και iPad.

Smartphones Apple iPhone iPhone 15 Pro Max

«28 Years Later»: Η πολυαναμενόμενη horror ταινία γυρίστηκε με iPhone

Με προϋπολογισμό 75 εκατ. δολαρίων, η horror ταινία «28 years later» του Ντάνι Μπόιλ θα γίνει το πρώτο blockbuster που γυρίστηκε με iPhone.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Συγκριτικό drop test με το iPhone 15 Pro αποκαλύπτει πόσο πιο ανθεκτικό είναι το νέο Ceramic Shield

To πρώτο drop test του iPhone 16 Pro δείχνει αν η νέα βελτιωμένη προστασία Ceramic Shield είναι όντως 50% πιο ανθεκτική από την πρώτη γενιά.