Samsung Galaxy S24 FE: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τον θάλαμο ψύξης ατμού – Είναι όντως μεγαλύτερος;

Samsung Galaxy S24 FE, Samsung Galaxy S24 FE: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τον θάλαμο ψύξης ατμού – Είναι όντως μεγαλύτερος;

Η Samsung παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα το Galaxy S24 FE, το οποίο έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη (6,7” έναντι 6,4”), νέο chipset (Exynos 2400e) με θάλαμο ψύξης ατμού που είναι “1,1x μεγαλύτερος” και μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας (4.700 mAh έναντι 4.500 mAh).

Τώρα, teardown βίντεο για τη συσκευή από το κανάλι του Youtube PBK reviews αποκαλύπτει τα πάντα για το εσωτερικό του Galaxy S24 FE.

Έχοντας αφαιρέσει το πίσω μέρος, η διάταξη μοιάζει πολύ με το S23 FE. Ένας διανομέας θερμότητας στη μητρική πλακέτα κρύβει μία από τις σημαντικές αλλαγές αυτής της γενιάς, την έκδοση του Exynos 2400, που αντικαθιστά το Exynos 2200/Snapdragon 8 Gen 1 που εξόπλιζε το τηλέφωνο του 2023. Μια μεμβράνη γραφίτη και λίγη θερμική πάστα βοηθούν στη διατήρηση της θερμότητας.

Η αφαίρεση περισσότερων εξαρτημάτων επιτρέπει στη νέα μπαταρία να βγει έξω. Έχει τυπική χωρητικότητα 4.700 mAh. Μόλις η μπαταρία αφαιρεθεί, μαζί με τις γλωττίδες έλξης που τη συγκρατούσαν στη θέση της, μπορούμε επιτέλους να δούμε τον θάλαμο ατμών. Είναι “1,1x μεγαλύτερο”, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει μια μικροσκοπική αναβάθμιση 10%.

Το νέο S24 FE έλαβε βαθμολογία επισκευασιμότητας 8,5/10, ακριβώς το ίδιο με το S23 FE. Αυτό οφείλεται σε μικρές ανησυχίες σχετικά με τη συνολική σχεδίαση, την ευκολία αντικατάστασης της οθόνης και την ευκολία προμήθειας ανταλλακτικών. Η Samsung θα υποστηρίξει το τηλέφωνο για 7 χρόνια, διάστημα που περιλαμβάνει τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Η σειρά S24 δεν έχει προστεθεί ακόμα στο πρόγραμμα αυτοεπισκευής, καθώς αυτό συμβαίνει συνήθως όταν οι συσκευές γίνουν ενός έτους.

Το Samsung Galaxy S24 FE είναι ακόμα σε προπαραγγελία, με τις αποστολές και και τις ανοιχτές εκπτώσεις να ξεκινούν στις 3 Οκτωβρίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

H Samsung μπορεί να αρχίσει να χρεώνει τους χρήστες για το Galaxy AI από το 2025

Η σειρά Galaxy Tab S10 και το S24 FE έκαναν ντεμπούτο την περασμένη εβδομάδα και τα νέα χαρακτηριστικά Galaxy AI ήταν από τα βασικά ατού τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: H θήκη του εμφανίζεται σε βίντεο με στρογγυλεμένες γωνίες

Το Samsung Galaxy S22 Ultra εγκατέλειψε τις στρογγυλεμένες γωνίες του προκατόχου του για να ορθογώνιες, όπως και τα τηλέφωνα που ακολούθησαν.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A16 5G & A16 4G: Απολαύστε τα σε όλα τα χρώματα

Το Samsung Galaxy A16 5G δεν έχει γίνει επίσημο αλλά οι διαρροές μας έχουν δώσει μια πολύ καλή ιδέα του τι να περιμένουμε από τη συσκευή.

Gear Samsung

Το Samsung Galaxy Ecosystem αποκαλύπτει το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης

Η Samsung ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο της τεχνολογίας μέσα από το Galaxy Ecosystem, προσφέροντας στους χρήστες μια συνδεδεμένη και έξυπνη εμπειρία.