iPhone SE 4: Έρχεται την Άνοιξη του 2025 – Όλες οι φήμες

iPhone SE 4, iPhone SE 4: Έρχεται την Άνοιξη του 2025 – Όλες οι φήμες

Το budget-friendly iPhone SE της Apple ετοιμάζεται να επιστρέψει με ένα μοντέλο τέταρτης γενιάς που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2025.

Το επερχόμενο μοντέλο θα σηματοδοτήσει μια σημαντική απόκλιση από τους προκατόχους του, υιοθετώντας πολλά χαρακτηριστικά από iPhone υψηλότερης ποιότητας, διατηρώντας παράλληλα τη θέση του ως το πιο προσιτό νέο μοντέλο στη σειρά της Apple.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το iPhone SE 4 θα έχει σχεδιασμό που θα θυμίζει το iPhone 14, με μεγαλύτερη οθόνη OLED 6,1 ιντσών. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αύξηση από την οθόνη LCD 4,7 ιντσών του τρέχοντος μοντέλου και ευθυγραμμίζει τη σειρά SE με τις κορυφαίες συσκευές της Apple όσον αφορά την τεχνολογία οθόνης.

Η μετάβαση στην OLED είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Apple να καταργήσει σταδιακά τις οθόνες LCD σε όλη τη σειρά iPhone της. Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει μακροχρόνιους προμηθευτές, όπως η Japan Display και η Sharp, οι οποίοι παρείχαν κυρίως πάνελ LCD για τα προηγούμενα μοντέλα SE.

Ακόμα, το iPhone SE 4 φημολογείται ότι τροφοδοτείται από το τσιπ A18, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη σειρά iPhone 16 τον περασμένο μήνα. Η συσκευή αναμένεται επίσης να κάνει τη μετάβαση από το Touch ID στο Face ID, σηματοδοτώντας το τέλος για το Home Button του iPhone.

Άλλες αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν:

Θύρα USB-C, που θα αντικαταστήσει την υποδοχή Lightning.
Action Button, μια δυνατότητα που παρουσιάστηκε με το iPhone 15 Pro.
Μόντεμ 5G σχεδιασμένο από την Apple.
Πίσω κάμερα 48MP, μια αναβάθμιση από τον τρέχοντα αισθητήρα 12MP.
8 GB RAM, διπλάσια από τα 4 GB του τρέχοντος μοντέλου.

Η αύξηση της μνήμης RAM είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα επιτρέψει στο iPhone SE 4 να υποστηρίζει το Apple Intelligence, τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, που αναμένεται να ξεκινήσει να κυκλοφορεί με την κυκλοφορία του iOS 18.1 αργότερα αυτόν τον μήνα. Αυτή η συμπερίληψη θα καθιστούσε το SE 4 το πιο προσιτό iPhone ικανό να τρέχει αυτές τις προηγμένες λειτουργίες AI.

Παρά αυτές τις ουσιαστικές αναβαθμίσεις, η Apple αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του iPhone SE, ο Mark Gurman του Bloomberg προτείνει ότι η τιμή της συσκευής πιθανότατα θα κυμαίνεται μεταξύ $400 και $500, σε συμφωνία με τα προηγούμενα μοντέλα.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Gurman και του αναλυτή Ming-Chi Kuo, αναφέρουν μια κυκλοφορία την άνοιξη του 2025. Δεδομένου ότι όλα τα προηγούμενα μοντέλα iPhone SE ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο, μια κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2025 φαίνεται πολύ πιθανή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προμηθευτές της Apple ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή αυτόν τον Οκτώβριο, κάτι που θέτει τις βάσεις για μια κυκλοφορία στις αρχές του 2025.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 17: Ίσως έρθει με μόνο τρία κουμπιά

Η Apple τελευταία αυξάνει τον αριθμό των κουμπιών στο iPhone, πρώτα με το Action Button και στη συνέχεια με το Camera Control Button.

Gear Apple Apple iPad iPad

Η Apple ίσως κυκλοφορήσει smart home αξεσουάρ που μοιάζει με iPad την επόμενη χρονιά

Η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα έξυπνο οικιακό αξεσουάρ που μοιάζει με iPad, βασισμένο στο homeOS της από την επόμενη χρονιά.

Software Apple Apple iOS iOS

iOS 18.0.1: Έρχεται η έκτακτη ενημέρωση για τα iPhone

Kάποιοι χρήστες αντιμετωπίζουν ενοχλητικά σφάλματα του iOS 18, όπως ένα που προκαλεί τη διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής Messages.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο το Action Button

Tο Action Button βρίσκεται φέτος και στις τέσσερις συσκευές της σειράς iPhone 16 και όχι μόνο στα Pro μοντέλα.