Samsung Galaxy A16: Διέρρευσαν όλα τα spec του επερχόμενου budget-phone

Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A16: Διέρρευσαν όλα τα spec του επερχόμενου budget-phone

Ο διάδοχος του Galaxy A15 που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2023, το Galaxy A16, πρόκειται να κυκλοφορήσει περίπου την ίδια περίοδο, ίσως και νωρίτερα, και, σύμφωνα με τις διαρροές, η συσκευή θα προσφέρει μια επιβλητική εξαετία ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος.

Το Sam Insider βρήκε μια λίστα από έναν ευρωπαϊκό λιανοπωλητή για την επερχόμενη συσκευή που δεν αφήνει καμία προδιαγραφή στη φαντασία. Για αρχή, η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε παραλλαγές 4G και 5G, με τη μόνη διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων να είναι η συνδεσιμότητα 5G και ένα τσιπ για το μοντέλο 5G.

Μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το περσινό Galaxy A15 είναι η αναφερόμενη οθόνη Super AMOLED 6,7 ιντσών του Galaxy A16. Συγκριτικά, το A15 είχε οθόνη 6,5 ιντσών. Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να διατηρήσουν το ρυθμό ανανέωσης 90Hz, την ανάλυση 2.340 x 1.080 pixel και τη μέγιστη φωτεινότητα 800 nits. Κατά τα άλλα, ενώ το Galaxy A15 δεν είχε βαθμολογία IP, οι πιθανοί αγοραστές μπορούν να περιμένουν ότι το A16 θα διαθέτει βαθμολογία IP54, καθιστώντας το smartphone ανθεκτικό στη σκόνη και τα πιτσιλίσματα νερού. Με το IP54, η χρήση της συσκευής σας σε δυνατή βροχή ή σε μια πισίνα εξακολουθεί να είναι απαγορευτική.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που διέρρευσαν, τα μοντέλα 4G και 5G A15 θα φιλοξενούν διαφορετικά τσιπ, με το πρώτο να τρέχει σε MediaTek Helio G99 (ίδιο με τον προκάτοχό του) και το δεύτερο σε Exynos 1330, που είχε προηγουμένως τροφοδοτήσει το Samsung Galaxy M14.

Στο πίσω μέρος, το σύστημα της κύριας κάμερας 50MP, 5MP εξαιρετικά ευρείας και 2MP macro της επερχόμενης συσκευής μοιάζει με την προκάτοχό της, ενώ και η χωρητικότητα της μπαταρίας και οι προδιαγραφές φόρτισης είναι επίσης αμετάβλητες – 5.000mAh και 25W ενσύρματα, αντίστοιχα. Αυτό που είναι εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι ότι η Samsung φαίνεται να έχει τοποθετήσει μπαταρία και κάμερες ίσων προδιαγραφών σε ένα πιο λεπτό πλαίσιο. Η επερχόμενη συσκευή αναφέρεται ότι θα έχει πάχος 7,9 χλστ., καθιστώντας την κατά 0,5 χλστ. πιο λεπτή από τον προκάτοχό της.

Και τα δύο μοντέλα 4G και 5G θα διαθέτουν 4 GB RAM και 128 GB εσωτερικής αποθήκευσης, επεκτάσιμη έως 1 TB με κάρτα microSD.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos featured Galaxy

Samsung Galaxy A56: Περνά από το Geekbench και αποκαλύπτει την ταχύτερη CPU του Exynos 1580 και τη νέα GPU RDNA

Πριν λίγο καιρό είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα απόδοσης για το Exynos 1580, το επόμενο chipset μεσαίας κατηγορίας της Samsung.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S25 Ultra: Dummy δείχνει τις διαστάσεις και τα πιο λεπτά του πλαίσια

Χθες, μια διαρροή έδειξε μια θήκη για το Samsung Galaxy S25 Ultra, αλλά τώρα μπορούμε να δούμε το τηλέφωνο σε φωτογραφίες και ένα βίντεο.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Θα εγκαταλείψει η Samsung το Galaxy S26;

Το 2026, η κορεατική Samsung θα μπορούσε να φέρει μια σημαντική αλλαγή στη γκάμα της, εγκαταλείποντας το Galaxy S26.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A16 5G και A16 4G: Αυτή θα είναι η τιμή τους

Mια νέα διαρροή αποκαλύπτει μια ακόμα σημαντική πτυχή τoυ επερχόμενου Samsung Galaxy A16 στις εκδόσεις 4G και 5G: την τιμή του.