Android, 500 εκατομμύρια συσκευές είναι ενεργοποιημένες στον κόσμο

Ο υπεύθυνος του product management του Android στην Google, Hugo Barra, σε ένα Google+ post του, λίγο πριν την παρουσίαση του νέου smartphone της Apple (τυχαίο; δε νομίζω!) μας αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 500 εκατομμύρια συσκευές με λειτουργικό Android στον πλανήτη.

Επίσης, ο Barra διευκρίνισε ότι περίπου 1.3 εκατομμύρια συσκευές με Android ενεργοποιούνται κάθε μέρα. Τον Ιούνιο του 2012 είχε ανακοινωθεί ότι οι ενεργές Android συσκευές στον πλανήτη είναι 400 εκατομμύρια, επομένως η αύξηση του μεριδίου του Android ακολουθεί αύξηση με γεωμετρική πρόοδο.

Το 57.5% των Android χρηστών έχουν Android 2.3 Gingerbread, to 20.9% έχει Ice Cream Sandwich και μόλις το 1.2% των Android χρηστών απολαμβάνουν τις χάρες του Jelly Bean.

, Android, 500 εκατομμύρια συσκευές είναι ενεργοποιημένες στον κόσμο

, Android, 500 εκατομμύρια συσκευές είναι ενεργοποιημένες στον κόσμο

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giwrgos Samo

Froyo μόνο τα LG Optimus.

Sotisell

Εγω πιστευω οτι η android θα κτυπησει ολες τις εταιριες με διαφορα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Προωθητικό υλικό αποκαλύπτει “AI-mazing” κάμερα και επτά χρόνια ενημερώσεων

Προωθητικές εικόνες του Google Pixel 8a έκαναν την εμφάνισή τους και μας δίνουν μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουμε από τη συσκευή.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.