Business

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Η είδηση ​​αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη Robotics 24/7, με τη FedEx να επιβεβαιώνει τη δημοσίευση ότι η εταιρεία θα μετατοπίσει την εστίαση μακριά από τα Roxo, τα bot της εταιρίας.

Το Roxo ανακοινώθηκε το 2019 ως συνεργασία με τη DEKA, κατασκευαστές του αναπηρικού αμαξιδίου iBot, το οποίο χρησιμοποιούσε πολλαπλά σετ τροχών για να «περπατάει» τις σκάλες και να ανεβάζει τον χρήστη του από το επίπεδο του καθίσματος στο ύψος των ματιών. Το ρομπότ είχε τελική ταχύτητα 10 μίλια/ώρα, χωρητικότητα φορτίου 100 λίβρες (45 κιλά) και ήταν σε θέση να περιηγείται αυτόνομα γύρω από αυτοκίνητα και πεζούς χρησιμοποιώντας κάμερες και αισθητήρες LIDAR. Ανθρώπινοι χειριστές χρησιμοποιήθηκαν για να επιβλέπουν τις κινήσεις του και να το κατευθύνουν χειροκίνητα εάν ήταν απαραίτητο.

Ο επικεφαλής μετασχηματισμός της Fedex, Sriram Krishnasam, ανακοίνωσε στο προσωπικό αυτή την εβδομάδα ότι η ανάπτυξη του Roxo τερματίζεται.

Επεξεργάστηκε την 18 Οκτωβρίου 2022 13:44

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.