Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

FedEx, Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Η είδηση ​​αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη Robotics 24/7, με τη FedEx να επιβεβαιώνει τη δημοσίευση ότι η εταιρεία θα μετατοπίσει την εστίαση μακριά από τα Roxo, τα bot της εταιρίας.

Το Roxo ανακοινώθηκε το 2019 ως συνεργασία με τη DEKA, κατασκευαστές του αναπηρικού αμαξιδίου iBot, το οποίο χρησιμοποιούσε πολλαπλά σετ τροχών για να «περπατάει» τις σκάλες και να ανεβάζει τον χρήστη του από το επίπεδο του καθίσματος στο ύψος των ματιών. Το ρομπότ είχε τελική ταχύτητα 10 μίλια/ώρα, χωρητικότητα φορτίου 100 λίβρες (45 κιλά) και ήταν σε θέση να περιηγείται αυτόνομα γύρω από αυτοκίνητα και πεζούς χρησιμοποιώντας κάμερες και αισθητήρες LIDAR. Ανθρώπινοι χειριστές χρησιμοποιήθηκαν για να επιβλέπουν τις κινήσεις του και να το κατευθύνουν χειροκίνητα εάν ήταν απαραίτητο.

Ο επικεφαλής μετασχηματισμός της Fedex, Sriram Krishnasam, ανακοίνωσε στο προσωπικό αυτή την εβδομάδα ότι η ανάπτυξη του Roxo τερματίζεται.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business Gear PC

Πτωτική πορεία για τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών – Μείωση πωλήσεων 19,5%

Τις χειρότερες επιδόσεις από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 καταγράφει η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία σημειώνει συνεχή αρνητικά ρεκόρ.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Smartphones Gear Leica Xiaomi

Xiaomi 12S Ultra: Θα υποστηρίζει εξαρτήματα της Leica – Μεγάλη ποικιλία φακών

Η Xiaomi μείωσε το χάσμα μεταξύ των smartphone και των premium ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με την κυκλοφορία του Xiaomi 12S Ultra και του αισθητήρα 1-inch.