Business

Microsoft CEO Satya Nadella: Η ψηφοφορία για το Brexit δεν θα επηρεάσει τις επενδύσεις μας

Πριν λίγες ημέρες οι Βρετανοί ψηφοφόροι αποφάσισαν την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα. Ο CEO της Microsoft δηλώνει ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις επενδύσεις της Microsoft στη χώρα.

Πριν το δημοψήφισμα ο επικεφαλής της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο, Michel Van der Bel είχε δηλώσει πως η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει τρέχουσες και μελλοντικές επενδύσεις στη χώρα της Microsoft και άλλων. Το δίκτυο CNBC, τώρα που βρισκόμαστε μετά το ιστορικό δημοψήφισμα στο οποίο η απόφαση είναι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ρώτησε τον CEO της Microsoft αναφορικά με τις επενδύσεις της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Satya Nadella απάντησε πως το Brexit δεν θα έχει αντίκτυπο στις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Microsoft βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότερο από 30 χρόνια και θα συνεχίσει να επενδύει επειδή είναι μια τεράστια αγορά και μια χώρα που τη θεωρούν πυρήνα στις εργασίες τους. Συνέχισε αναφέροντας πως η Microsoft είναι μια παγκόσμια εταιρεία μιας και το 55% του τζίρου της Microsoft προέρχεται από το εξωτερικό, οπότε ότι συμβαίνει στη Βρετανία και οπουδήποτε άλλο στον πλανήτη έχει αντίκτυπο στην εταιρεία.

Εδώ να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή η Microsoft απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο τζίρος που γίνεται εκεί αποτελεί το 7%-8% του συνόλου.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 2 Ιουλίου 2016 15:26

Σχόλια

  • τι λεει αυτος ρε παιδια, οι ελληνες δημοσιογραφοι αλλιως μας τα ελεγαν. κατι δεν ξερει καλα ο ναντελα. Ναντελα παρε τηλεφωνο μια την κοσιωνη να στα πει να τα μαθεις.

  • @Nikolas καλά λέει ο τυπας... μια χώρα δεν σημαίνει τπτ αν εξαφανιστεί από τον χάρτη... απλά θα γίνει αναταξινομιση σε αλλες χωρες ... το πρόβλημα είναι μην γίνει ντόμινο και βγουν και αλλες χωρες .. τοτε απλά χάος για της εταιρείες που περισσότερες θα την κοπανίσουν παντελώς και θα είναι μόνο usa/canada/china/korea/russia

  • @Nikolas : Χαχα πολύ σωστός είσαι φίλε! Εδώ με τα γνωστά ακατονόμαστα κανάλια και τους δημοσιογράφους της συμφοράς έχουμε πήξει στην μπουρδολογία, την καταστροφολογία και την παραπληροφόρηση! Και θα καταστραφεί ο κόσμος αν βγει η Βρετανία, και δεν θα έχουν χαρτιά να σκουπιστούν, και θα χάσουν όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι εκεί τις δουλειές τους, θα καταστραφούν οι φοιτητές κλπ κλπ... Τα έχουμε ξανακούσει, δεν μασάμε όμως!

    @Darth : Ο Nikolas προφανώς ήταν ειρωνικός αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.