Business

Ξανακλείνουν τα καταστήματα Πλαίσιο, Κοτσώβολος, Public, Media Markt και άλλα

Μέσα στην εβδομάδα μάθαμε ότι άνοιξαν καταστήματα Πλαίσιο, Κοτσώβολος, Public, Media Markt και άλλα για να υποδεχθούν πελάτες με επαγγελματικό ΑΦΜ που θα μπορούσαν να κάνουν τα ψώνια τους εντός του καταστήματος λαμβάνοντας τιμολόγιο. Φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες των συγκεκριμένων και όχι μόνο αλυσίδων ανακάλυψαν κάποιο “παραθυράκι” στο νόμο που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για το καθολικό lockdown των φυσικών καταστημάτων λιανικής (εκτός από εποχιακά είδη αλλά και βιβλιοπωλεία όπως μάθαμε σήμερα) με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αντίδραση άλλων ιδιοκτητών καταστημάτων που επικαλούνται αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμείς μπορέσαμε να καταλάβουμε γιατί άνοιξαν τα πρώτα 12 καταστήματα Πλαίσιο λέγοντας ότι θα μπορούν να ψωνίσουν σε αυτά μόνο πελάτες με επαγγελματικό ΑΦΜ. Σύμφωνα με στοιχεία, σήμερα υπάρχουν ενεργά περισσότερα από 1 εκ. επαγγελματικά ΑΦΜ οπότε φανταστείτε όλους αυτούς να βγουν να κάνουν “κανονικά” τα ψώνια τους μέσα στα καταστήματα επικαλούμενοι την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Μετά το Πλαίσιο, ακολούθησαν τα καταστήματα Public που άνοιξαν από εχθές και τα 31 καταστήματα που διατηρούν πανελλαδικά, ενώ λίγο αργότερα έστειλαν επίσημη ανακοίνωση ότι ανοίγουν και τα Media Markt, με τα καταστήματα Κοτσώβολος να πουλάνε ήδη από προχθές σε άτομα με επαγγελματικό ΑΦΜ.

Πριν λίγη ώρα ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι κλείνουν και πάλι όλα αυτά τα φυσικά καταστήματα και θα επιτρέπετε η πώληση εντός των καταστημάτων μόνο σε αυτά που πωλούν υλικά οικοδομής. Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα όπως αυτά των Πλαίσιο, Κοτσώβολος, Public, Media Markt θα κλείσουν και πάλι και θα ανοίξουν από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου αξιοποιώντας την μέθοδο Click Away που σημαίνει ότι θα έχεις αγοράσει από το σπίτι (ίντερνετ) και με ραντεβού θα πηγαίνεις να παραλάβεις από το πάρκινγκ ή την είσοδο των καταστημάτων.

Επεξεργάστηκε την 11 Δεκεμβρίου 2020 20:51

Σχόλια

  • Με το γνωστό αποτέλεσμα για το Click Away όπου θα μαζεύεται ο κόσμος στις εισόδους των καταστημάτων και θα το πάρουν πάλι πίσω το μέτρο... Εαν είχαν μείνει ανοιχτά ΌΛΑ τα καταστήματα και απλά θα έμπαινες μόνο με μάσκα δεν θα υπήρχε θέμα, ούτε μετάδοσης του ιού, ούτε θέμα με εργαζόμενους να χάνουν την δουλειά τους ή να μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, ούτε και η αγορά να κοντεύει να πεθάνει και ΦΥΣΙΚΆ ούτε να έχουμε το φαινόμενο με του που ανοίγουν τα καταστήματα 10 εκατομμύρια Έλληνες να βγαίνουν έξω για να πάνε στα καταστήματα και να υπάρχει συνωστισμός, Προφανώς κανείς από τους υπεύθυνους ΔΕΝ σκέφτηκε πως όταν κλείνεις καταστήματα και τον κόσμο σπίτι θα πρέπει να περιμένεις πως όταν θα τα ανοίξεις ΌΛΟΙ θα βγουν έξω και θα πάνε για ψώνια, όχι γιατί τους τρέχουν τα λεφτά από τις τσέπες αλλά για ψυχοθεραπεία. Είναι να αναρωτιέται κανείς εαν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ζουν ανάμεσα μας ή σε καμιά φούσκα τις Ελβετίας, γιατί όλα τα μέτρα που παίρνουν δείχνουν να μην έχουν νόημα.

    • Φίλε μου εξεπιτξδες τα κάνουν και ότι είναι άσχετοι και επικυνδυνοι οι τύποι μαντάρα τα κάνανε παντου

    • Δυστυχώς αλλά κανείς λάθος.
      Πρώτα απ όλα να πω πως είμαι κι εγώ ελεύθερος επαγγελματίας. Όμως τώρα έχουμε μια εμπειρία για τον κορονοϊό αλλά και για τις συμπεριφορές μας. Ο κόσμος λοιπόν ΕΊΜΑΣΤΕ ανεύθυνος. Φτάσαμε στο δεύτερο lock down γιατί ενώ έπρεπε να τηρήσουμε στοιχειώδη μέτρα προστασίας, εμείς κινηθήκαμε σαν να μην υπάρχει πανδημία. Στο μαγαζί μου ερχόταν το 90% των πελατών με την μάσκα στο πιγούνι. Οι αποστάσεις ήταν ένα ανέκδοτο. Δεν κάναμε τα απλά (και ούτε θα τα ξανακάνουμε) κι έτσι φτάσαμε εδώ.
      Το Click Away ΔΕΝ ειναι λύση. Όμως θα προσφέρει κάποια ελάχιστα έσοδα σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Με άλλα λόγια η λύση είναι Click Away (Με σωστη εφαρμογή) ή επιστροφή στο lock down. Αν όπως έγραψες, έχουμε συνωστισμό έξω από τα καταστήματα τότε θα χαθεί κι αυτή η ευκαιρία για ένα μικρό τζίρο και δεν θα φταίει το κράτος (ασχέτως από το ποιος κυβερνά). Θα φταίμε ΕΜΕΙΣ.
      Ας αναλάβουμε μια φορά κι εμείς οι πολίτες τις ευθύνες μας.

      • 'Oταν το κράτος είναι αναξιόπιστο, κουτοπόνηρο και ληστρικό, ο πολίτης λογικό ειναι να μην το παίρνει στα σοβαρά, να το βλέπει καχύποπτα και να μην συνεργάζεται.

        Τα συνοικιακά μαγαζιά έπρεπε να λειτουργούν με έναν, δυο πελάτες μέσα και οχι να πλουτίζουν οι μεγάλες αλυσίδε, να φτιάχνονται μονοπώλια στα καλά καθούμενα και να χρεωκοπούν οι μικρές επιχειρήσεις προς όφελος των πολυεθνικών και των μεγάλων αλυσίδων.

        Τραγικοί οι χαρτογιακάδες που κυβερνούν, διαχρονικά και δεν έχουν κολλήσει ούτε ένσημο.

  • Έχω κατάστημα λιανικής. Ανακοίνωσαν πώς θα μπορώ να ανοίξω μόνο με το σύστημα click away. Σαν μικρή επιχείρηση, όπως τόσες χιλιάδες, δεν έχω e- shop. Αν πιάσω κάποιον πελάτη θα είναι κάποιος ο οποίος είδε ένα εμπόρευμα από τη βιτρίνα. Και ρωτώ τους ανίκανους φωστήρες που μας κυβερνούν. Από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται η πληρωμή του εμπορεύματος με μετρητά, παρά μόνο με κάρτα. Αν το εμπόρευμα ξεπερνάει τα 50 € ( που αντιστοιχούν στις ανέπαφες συναλλαγές ), πως θα μπορέσει ο πελάτης να περάσει τη κάρτα του από τη στιγμή που απαγορεύεται να μπεί στο κατάστημα. Αν δεν υπάρχει ασύρματο POS τι θα κάνω ; Θα το βγάλω μέχρι τη πόρτα με μπαλαντέζα ; Αυτό είναι μόνο ένα από τα προβλήματα του συγκεκριμένου επιχειρήματος . Μας καταστρέφουν, κλείνοντάς μας στο πιό εμπορικό μήνα του χρόνου. Απλά δε τους νοιάζει το πόσες οικογένειες καταστρέφουν.

    • Απολύτως κατανοητό. Δύσκολο πολύ να λειτουργήσει αυτό σε καταστήματα χωρίς eshop γιατί ο πελάτης δεν το βλέπει. Εγώ ως εργαζόμενη σε μικρό εμπορικό κατάστημα χωρίς eshop δεν θα δουλέψω καθώς ο εργοδότης δεν χρειάζεται όλο το προσωπικό με αυτό τον τρόπο πώλησης που θα πρέπει να στέλνει ο καταστηματάρχης μνμ στο πελάτη έτσι ώστε σε κάποιο έλεγχο να το δείξει ο πελάτης. Τι πράγματα είναι αυτά..

    • Κακώς ρωτάς αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν σε ακούν, αλλά και να σε ακούσουν δεν θα απαντήσουν. Ρώτα καλύτερα αυτούς που τους ψήφισαν. Εύκολα θα τους βρεις, είναι πολλοί.

  • Βρε σούργελο, αν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά, το παιδί σου θα είναι αυτό που δε θα έχει δουλειά και ο πατέρας σου δε θα έχει σύνταξη από τα λεφτά που πληρώνουμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον ΕΦΚΑ. Ανεγκέφαλε.

    • Ολοι οι φορολογουμενοι πολιτες κρατανε το συστημα, οχι μονο οι ελευθεροι επαγγελματιες γιδι...Και αν πεθανουν επισης οι συνταξιουχοι, τι να τις κανουν τις συνταξεις...Και ναι με καρτα να καουν τα μαυρα, τοσα χρονια αρκετα φαγανε στα ελευθερα...

      • Συμφωνώ. Όλοι οι φορολογούμενοι συμμετέχουν στον προϋπολογισμό του κράτους. Όμως στα τελευταία χρόνια της κρίσης έγινε κάτι απίστευτο στους ελεύθερους επαγγελματίες. Πραγματική κλοπή. 22% έως 45% φορολογία (+100% προκαταβολή) + περίπου 27% εφκα (ευτυχώς φέτος άλλαξε σε 220€ και άνω) + φόρο αλληλεγγύης + τέλος επιτηδευματος (650€ +600 για υποκατάστημα).
        Με άλλα λόγια ένας υπάλληλος που έπαιρνε καθαρό μισθό πχ 10.000€/χρόνο πλήρωνε 250 φόρο και του έμεναν τα 9750 ενώ ο επαγγελματίας με 10.000€ κέρδος τον χρόνο πλήρωνε 6000 στο κράτος (+2200 προκαταβολή) και του έμεναν 4000 στην τσέπη για να ζήσει.
        Τώρα καταλαβαίνεις γιατί το έριξε στα μαύρα. Θέμα επιβίωσης.

    • Το ίδιο και η εστίαση... Θα πεθάνει πολύ άδικο. Με αυτή την λογική ας ήταν κλειστά και να δούλευαν αν με eshop. Ποια η διαφορά τωρα

    • Είσαι το κλασσικό παράδειγμα του πολύ κακής νοοτροπίας ελεύθερου επαγγελματία που νομίζει πως του τρώνε τα λεφτά και πως το κράτος ζει εις βάρος του. Τα λεφτά στο μαγαζί σου δεν τα γεννάς εσύ ούτε τα τυπώνεις εσύ και τα δίνεις στον κόσμο, τα λεφτά στο μαγαζί σου σου τα δίνει το παιδί που εργάζεται και από τον πατέρα που παίρνει σύνταξη για να αγοράσουν αυτό που πουλάς ή παρέχεις, ΑΝ δεν έχει δουλειά το παιδί για να βγάλει χρήματα και ΑΝ δεν πάρει σύνταξη ο πατέρας ΕΣΎ είσαι αυτός που θα κλείσει, το κράτος ΔΕΝ ζει από το δικό σου κατάστημα, ζει από το ΦΠΑ που πληρώνει το παιδί που εργάζεται και τον πατέρα που παίρνει σύνταξη και θα έρθουν στο κατάστημα σου για ψώνια ή για να τους παρέχεις την Χ υπηρεσία, όχι από το ΕΦΚΑ σου. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις το ποιος είναι ο Ανεγκέφαλος.

      • Άτοπη απάντηση γιατί ο πρώτος κρίκος είναι αυτός που έχει κατάστημα. Γιατί αν μείνει κλειστός το παιδί σου δε θα έχει δουλειά για να πληρωθεί, και ο συνταξιούχος δεν θα έχει σύνταξη αν ο ελευθ.επαγγελματιας μείνει κλειστός και δεν δουλέψει για να πληρώσει το ΦΠΑ από τον οποίο όπως λες θα βγει η σύνταξή του . Συνεπώς τα πάντα αρχίζουν από τον ελεύθερο επαγγελματία. Μάλλον πρέπει να είσαι δημόσιος υπάλληλος που στη χειρότερη δουλεύεις εκ περιτροπής η και καθόλου αλλά ο μισθός τρέχει κανονικά. Αυτή την καραμέλα πιπιλανε όλοι οι δημόσιοι εκ του ασφαλούς. Αν μπορείς βγες στην πιάτσα να δεις πόσα μένουν στον ελευθ.επαγγελματια γιατί αν αυτά που θα βγάλει ακόμα και μαύρα να είναι τα ρίχνει πίσω στη δουλειά του για να έχει και αύριο δουλειά. Και όλα αυτά για να παίρνουν οι βουλευτοδιορισμενοι αγράμματοι χαραμοφάηδες παχυλούς μισθούς. Θα έχεις ακούσει βέβαια το κλασικό να το βολέψουμε το παιδί σε ΚΑΜΜΙΑ Υπηρεσιουλα να παίρνει καθημενος ένα μισθουλακι, και από ψήφους, ολόκληρη οικογένεια, έχουμε κύριε Βουλευτή μου . Αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος τότε λυπάμαι πολύ, αλλά πρέπει μάλλον να αναθεωρήσεις.

      • Ανεγκέφαλους είναι αυτός που σου έδωσε την καραμέλα που πιπιλας. Ακούς τι λες; Πάρτο πίσω αυτό που έγραψες γιατί είναι κρίμα να παπαγαλιζεις χωρίς να σκέπτεσαι. Τα επιχειρήματά σου ΔΕΝ στηρίζονται. Μάλλον δεν γνωρίζεις τίποτα από τρεχάλα, στρες και άγχος, για να τα καταφέρεις. Μήπως δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος, αλλά γιός πλούσιου γόνου; Τότε σε δικαιολογώ

      • Και κάτι που ξέχασα. Το ΦΠΑ που πληρώνει το παιδί εγώ το μαζεύω αγγαρεία και το αποδίδω στο κράτος για να πληρωθεί ο συνταξιούχος, για να πληρωθεί ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων, για να πληρωθούν τα επιδόματα των ανέργων, των πολυτέκνων, μέχρι και για,τις παιδικές κατασκηνώσεις των παιδιών των δημοσίων κάθε επιχείρηση πληρώνει τον μήνα Αύγουστο για κάθε εργαζόμενο που έχει δέκα ευρώ. Αυτά δε στα έχει πει κανείς ;;; Κατέβα από το συννεφάκι σου και κοίτα γύρω σου . Ας γίνουμε κάποτε σωστοί άνθρωποι και να σκεπτόμαστε λίγο πριν πούμε κοτσάνες. Συγγνώμη για τις εκφράσεις μου αλλά βγήκα από τα ρούχα μου με αυτά, που έγραψες. Μου θύμησες κάτι από άλλο πλανήτη, που ίσως εκεί να είναι τα πράγματα όπως τα λες .Οχι όμως στον δικό μας . Καλο βράδυ.

        • Οι συνταξιούχοι έχουν κερδίσει τις πετσοκομμένες συντάξεις τους με τις εισφορές τους. Δεν τις «οφείλουν» στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

  • Για άλλη μια φορά μαλώνει η μία πλευρά με την άλλη και το αποτέλεσμα όλοι να βγαίνουν χαμένοι όπως με κάθε μέτρο που περνούν

  • Εάν δεν υπήρχαν τα μαύρα φίλε θα είχαμε τινά ξει τα πέταλα εδώ και καιρό όπως και κάθε δημόσιος υπάλληλος συντηρεί 2.3 ιδιωτικούς

    • Βασικός μισθός ιδιωτικού τομέα 600€, βασικός μισθός δημοσίου 900€, οι κρατήσεις από τον ιδιωτικό τομέα για το συνταξιοδοτικό και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνονται από τον μισθό που παίρνει ο ιδιώτης εργαζόμενος από τον ιδιώτη εργοδότη, οι κρατήσεις από τον δημόσιο τομέα για το συνταξιοδοτικό και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνονται από τον μισθό που παίρνει ο δημόσιος υπάλληλος από το κράτος που το κράτος παίρνει χρήματα από τον ΦΠΑ που πληρώνουμε όλοι μας. Για ξανά πες λίγο τελικά ο δημόσιος υπάλληλος ζεις 2.3 ιδιωτικούς ή το αντίστροφο, που έτσι και σταματήσουμε 3.000.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουμε φόρους την άλλην μέρα το δημόσιο δεν θα έχει λεφτά ούτε για τσίχλα...

  • Όλα τα μέτρα γίνονται σωστά να μας ελενχουν με τις κάρτες να φύγουν τα μικρομάγαζα και να γίνουν όλοι καταναλωτές κινεζικών σε μαγαζιά πολυεθνικών με μισθό 400ε

  • Απλα θα καταστφεψουν τα παντα. Οι άνθρωποι είναι ανικανοι και ξεκομενοι απο την πραγματικότητα

  • Αποφάσισα να γράψω επειδή μέσα στην επικοινωνία είδα όλα τα προβλήματα που έχουμε αλλά και όσα έρχονται. Αρχικά, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος που στηρίζει την οικονομία. Είμαστε μία αλυσίδα, και αν ένας κρίκος σπάσει, θα σπάσει όλη η αλυσίδα. Το άλλο που δεν έχει καταλάβει ο Έλληνας είναι ότι σε αυτή την αλυσίδα, αν θέλουμε να είναι λειτουργική, δεν γίνεται ο ένας κρίκος να είναι μεγαλύτερος από τον άλλο "γιατί είναι ο μάγκας και μπορεί". Θα το κάνει για λίγο διάστημα και μετά πάλι θα σπάσει.

    Δεν έχετε καταλάβει γιατί εφαρμόζουν το click-away και γιατί τα καταστήματα είναι κλειστά. Καταρχήν, δεν έδωσαν επιδοτήσεις την άνοιξη για e-shop αλλά θα δώσουν από Γενάρη 2021 και βλέπουμε. Στόχος είναι να υπάρχουν δυνατές επιχειρήσεις ώστε να μην κυνηγούν τα έσοδα ΦΠΑ και φόρων. Είναι πιο εύκολο να εισπράξεις από 1000 άτομα 10 ευρώ ή από 10 άτομα 1.000 ευρώ; Γνωστή συνταγή.

    Πάμε στους 10 τώρα που έχουν e-shop. Τους ξέρουμε, αγοράσαμε όλοι από αυτούς στο black friday γιατί δεν υπήρχε κανείς άλλος ανοιχτός. Με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις μεταφορές (courier) πήγαν στον υπουργό και ζήτησαν να συνεχίσουν να πουλούν με την μέθοδο του click-away. Μαζί με τον βασιλικό, μπορεί να επωφεληθεί και κανένα κατάστημα που έχει e-shop. Με αυτό τον τρόπο όμως θα προκληθεί μεγάλη κινητικότητα σε συγκεκριμένα σημεία και απλά ελπίζουν ότι επειδή θα είναι σε εξωτερικό χώρο η παράδοση δεν θα υπάρχει αύξηση της μετάδοσης. Αυτό όμως δεν θα συμβεί επειδή οι εργαζόμενοι θα είναι μέσα σε αυτά, ενώ τώρα είναι σπίτι τους, ο κόσμος θα μπει πάλι σε μετρό-λεωφορεία ενώ είναι σπίτι του κ.ο.κ. Απλή λογική. Ο μικρός έμπορας μπορεί να μην εισπράξει και να ζήσει με 500 ευρώ, οι μέτοχοι των αλυσίδων δεν είναι εφικτό.

    Για όλα αυτά όμως φταίμε εμείς, που πιστεύουμε ότι ακούμε. Το επόμενο επεισόδιο θα έρθει με το εμβόλιο. Αν νομίζετε ότι θα είναι προαιρετικό, δείξτε λίγη υπομονή!

  • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρωγόμαστε μεταξύ μας.Ζούμε στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία παρόλα αυτά όμως τα χουμε κάνει λίγο μαντάρα και όλο το κακό πιστεύω ξεκινάει από εμάς τους ίδιους τους πολίτες. Πιστεύετε ότι έχουμε πολιτικούς; Το επίπεδο των ανθρώπων που κρατούν στα χέρια τους τη χώρα, σας ικανοποιεί; Πώς ψηφίζουμε ,ποιους ψηφίζουμε; Έχει δυστυχώς καταντήσει αυτή η χώρα ένα μαγαζί που όταν ο μπαμπάς συνταξιοδοτηθεί το αφήνει στην υπόλοιπη οικογένεια. Ο Τραγουδιστής τα ίδια. Ο ηθοποιός τα ίδια. Ο επιχειρηματίας να καρπωθεί ακόμα και το ΦΠΑ που στην τελική δεν τον πληρώνει αυτός αλλά αυτός που αγοράζει το προϊόν. Ο μέσος Έλληνας να αφήνει τη ζωή του να βασίζεται σε επιδόματα. Το μορφωτικό μας επίπεδο δυστυχώς κάτω του μηδενός. Τα μόνα θέλω του εαυτού μας, καλή ζωή ,χορός ,τραγούδι, ντύσιμο, επίδειξη, χαμένα ήθη έθιμα , χαμένος ο θεσμός της οικογένειας η θρησκεία μας. Και όταν λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά ο μόνος που δεν φταίει είναι ο εαυτός μας είναι ο Έλληνας.Οπότε μήπως φίλοι μου πρέπει να ξυπνήσουμε και να συνέλθουμε λιγάκι από αυτό το όνειρο που ζήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες γιατί όνειρο ήταν και μία φούσκα που έσκασε καλές γιορτές σε όλους!!!!

  • Οποιος απαντήσει τι θα είναι ανοικτό την Δευτέρα και τι θα πουλαει ακριβώς κερδίζει 2 σαβ/ακα με δωρεάν διαμονή!! Το ένα στο εξοχικο του Τσίπρα και το άλλο στου Κουλη!! Έλεος!!!!

  • Παιδάκια τσακώνεστε για το τίποτα....όλοι λέτε τα ίδια από την δική του οπτική ο καθένας σας ξεχωριστά....είναι άδικο για όλους....και για εμένα που έχασα την δουλειά μου μετά από 20χρονια μετά το πρώτο lockdown και με δύο μικρά παιδιά στο σπίτι.πρωτη φορά από όταν ήμουν 18 χρόνων είμαι χωρίς εργασία....μην κονταροχτυπιεστσι μεταξύ σας ούτε οι δημόσιοι ούτε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.καθενας τραβάει το δικό του γολγοθά.εξαλλου αυτό θέλουν και αυτοί που κρατάνε τα ηνία της χώρας να τρωγομαστε μεταξύ μας και να περνάνε τα μέτρα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.ενας τοίχος έξω από την Νομαρχία στην πόλη που μένω έγραφε πριν καιρό (ΦΤΩΧΟΙ ΜΗΝ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΟΙ ΠΛΟΎΣΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟΙ)και καθόλου άδικα.χασαμε πολλά εύχομαι να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας μόνο.σιγουρα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για κανεναν καταστράφηκε κόσμος και κοσμακις κλείσανε επιχειρήσεις και μαγαζιά αλλά πάντα μα πάντα υπάρχει ελπίδα και έχουμε δικαίωμα να την κρατήσουμε ζωντανή για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.μην πέφτετε στην παγίδα του ότι ο κόσμος φταίει για το ένα ο κόσμος φταίει για το άλλο.ακουγεται σαν το όλοι μαζί τα φάγαμε.ειναι άδικο.ο κόσμος θέλει να ζήσει ελεύθερος.μαθανε τώρα όλοι ο κόσμος το ένα ο κόσμος το άλλο.οχι δεν φταίει ο κόσμος.ο κοσμος έχασε όσα δικαιώματα είχε σε πολλά επίπεδα.η κατασταση δεν σώζεται με το αν θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστηματα για μια ή δύο εβδομάδες.αναρωτηθηκε πραγματικά κανείς σας όταν θα περάσει όλο αυτο ποιος θα πληρώσει την λυπητερή;γιατί δεν γίνεται με άδεια ταμεία να μοιράζεις λεφτά εφόσον σταμάτησαν όλα....στον πάτο θέλω να δω ....τι έρχεται...

  • Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτοί οι δήθεν πολιτικοί σωτήρες του Ελληνικού λαού πληρώνονται αδρά.Απο ποιους;Από όλους εμάς.Και τι κάνουν;Μας βάζουν σε ένα αργό θάνατο όλους μας.Αυτοι τι κάνουν;Ζούνε με τα δικά μας χρήματα και μας τιμωρούν επειδή δήθεν εμείς φέραμε τον επιδημία.Ντροπη μας γιατί έχουμε 300 καραγκιοζηδες και μας κοροϊδεύουν.Μηπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε να κλείσουμε τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης τους και να κάνουμε κάτι;Ζούμε μια νέα χούντα αλλά μεταλλαγμένη σαν τον ιό σε χειρότερη μορφή.Τους πληρώνουμε, δεν τους ψηφίζουμε απλώς, για να μας βάζουν πρόστιμα και να μας λένε οι άχρηστοι τι να κάνουμε και πως.Τα παιδιά μου δεν ανέχομαι να μεγαλώσουν σε μια τέτοια Ελλάδα.Που πήγε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;Ντροπή μας που τους ανεχόμαστε ακόμα.

    • Παιδάκια σκοτώνεται με το τίποτα κατηγορείστε ότι φταίει ο ένας ότι φταίει ο άλλος καλά είπε κάποιος παραπάνω ότι σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και οι υπόλοιποι χαίρονται χαίρονται γιατί έχουνε βάλει και τα 10 δάκτυλα στο βάζο με το μέλι και δεν κοιτάμε λίγο να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν ψυχολογικά και επαγγελματικά

      Το μόνο που μπορώ να πω επειδή είμαι απλός πολίτης είναι να μην αφήνουμε να μας επηρεάζουν τα κανάλια και ότι λένε γιατί μας psycho πλακώνουν περισσότερο και να κοιτάξει ο καθένας τη δουλειά του και όσο μπορεί να κοιτάει τον συνάνθρωπό του χωρίς συμφέρον χωρίς αντάλλαγμα αν θέλουμε να βγούμε νικητές από όλη αυτή την ιστορία και τις επόμενες που μπορεί να ακολουθήσουν όσο αποστασιοποιείται κοινωνία θα οδηγήσει σε απομόνωση του καθενός και στο τέλος θα κοιτάμε ο ένας τον άλλον μεγάλη υποψία και για τον κορονοϊό και για το εμβόλιο και για όλα τα άλλα γι’ αυτό ας προσέξουμε λίγο παραπάνω

  • Καλά, έτσι δεν ψωνίζω. Θα περιμένω να ανοίξουν κανονικά. Εξάλλου δεν τα πάω καλά με την τεχνολογία. Εκτός αυτού, αν δεν διαβάσω την ετικέτα του προϊόντος, δεν δω χώρα παραγωγής, δεν το πιάσω, πώς θα το αγοράσω; Και γιατί, όλα, μα όλα εδώ στην Ελλάδα τα κάνουν τόσο περίπλοκα; Ενώ στην χώρα μου ο κόσμος αγοράζει κανονικά, με όλα τα μέτρα ασφαλείας φυσικά, και κινείται η αγορά.

  • Μας εκπαιδεύουν αιώνες τώρα(ξέρετε ποιοι), μας ετοιμάζανε για όλα αυτά που θάρθουν, για μια κοινωνία απόλυτα ελεγχόμενη, απόλυτα πειθαρχημένη και με μια ψευδαίσθηση ελευθερίας που αν ξυπνούσαμε λίγο θα καταλαβαίναμε ότι ακόμη και τα άγρια ζώα έχουν περισσότερη.Τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης είναι εμφανή.Ο ένας κατηγορεί τον άλλον, όλοι κοιτούν το προσωπικό τους συμφέρον(λέξη που είναι ξενόφερτη, οι Έλληνες δεν την είχαν στην κουλτούρα τους) και φυσικά αδυνατούμε να κάνουμε το αυτονόητο.ΝΑ ΕΝΩΘΟΫΜΕ!Αυτός είναι ο μεγαλύτερός τους φόβος!Ξυπνήστε, μας παίρνουν τα πάντα!Την πατρίδα, την θρησκεία, την κουλτούρα μας την ψυχή μας!

  • Για τον ελεύθερο επαγγελματία που δεν έχει eshop-->Εάν δεν μπορείς να δεις τις αλλαγές του εξωτερικού σου περιβάλλοντος που έχουν αρχίσει εδώ και μία δεκαετία (αλλά ξέρεις να μπαίνεις σε μπλογκ τεχνολογίας) δεν σου φταίει κανείς που δεν έχεις eshop. Πόσο κάνει? Εντελώς δωρεάν σχεδόν. Κάτσε και ξεστραβώσου και μάθε wordpress, Joomla κ.λπ αντί να μπαίνεις στο techblog.
    Τι? Δεν έχεις ασύρματο pos επειδή τσιγγουνεύτηκες τα 3 επιπλέον ευρώ το μηνα αλλά και επειδή θέλεις να το παίζεις ότι χάλασε ώστε να μην κόβεις αποδείξεις? Ραντεβουδάκι στην τράπεζα και έβγαλες!!! Η δικαιολογία πάει σύννεφο και η απραγεία σου κορδέλα...
    Υπομονή για το eshop...έρχεται επιδότηση. Αλλά και εκεί ένα μεγάλο ποσοστό θα τα φάει τα χρήματα με μούφα eshop και θα βγει στο techblog να βρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και τις πολυεθνικές. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος μας χρειάζονται!!!
    Πάμε στο δημόσιο υπάλληλο--> Το σύστημα σε έκανε κοπρόσκυλο. Ήσουν εργατικός. Αλλά έφτασες στο σημείο να κοιτάς ότι ο δίπλα σου κάθεται και δεν αγχώνεται και αναρωτήθηκες γιατί να αγχώνεσαι και να σπαταλάς ενέργεια. Έτσι, έφτασες στο σημείο να παίρνεις μισθό από την καρέκλα της μονιμότητας χωρίς παραγωγικότητα. Ναι ναι ξέρω. Εσύ που θα γράψεις για να υπεσπιστείς τους δημόσιους υπαλλ είσαι ο εργατικότερος.
    Ιδιωτικός υπάλληλος--> Υπομονή και κουράγιο και πήγαινε στο γιατρό και μόλις σου πει 50€, κάνε τη μαγική ερώτηση "χωρίς απόδειξη μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο?".
    Για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δεν υπάρχουν ανώτερες δυνάμεις, ούτε φταίνε οι πολιτικοί - αλλά ΕΣΥ. Κάνε καμιά αυτογνωσία στον εαυτούλη σου.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.