Cars

H BMW χρεώνει extra την αναβάθμιση λειτουργίας των προβολέων

Η BMW επιλέγει να χρεώσει ως extra update το Hig Beam Assistant, προκειμένου να μην θαμπώνουν τα φώτα της τους άλλους οδηγούς. Αρκετά αρνητική κριτική έχει γίνει στην εταιρεία για την απόφασή της αυτή να χρεώσει παραπάνω ένα στοιχείο ενεργητικής ασφάλειας.

Μέσα από τη λειτουργία του BMW ConnectedDrive, δίδεται η δυνατότητα στον κάτοχο μίας BMW, να κατεβάσει ως update στο λογισμικό του αυτοκινήτου του τη λειτουργία του High Beam Assistant και να πέφτει αυτομάτως η ένταση των προβολέων όταν η BMW διασταυρώνεται στο δρόμο με κάποιο άλλο όχημα.

Σε πολλά αυτοκίνητα το στοιχείο αυτό αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού, αλλά εδώ χρεώνεται ως extra και μάλιστα σε τιμή που ξεπερνά τα 200 ευρώ. Σύμφωνα με αρκετά μέσα που ασχολούνται με το αυτοκίνητο, η πολιτική αυτή της BMW έχει εγείρει αρνητική κριτική, καθώς εκτιμάται ότι αυτό το στοιχείο θα έπρεπε να ανήκει στο βασικό εξοπλισμό ασφαλείας των οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η αυτόματη ρύθμιση των προβολέων δεν επιτρέπεται στις ΗΠΑ, αφού εκεί αναμένεται ακόμα να περάσει η σχετική νομοθεσία.

Επεξεργάστηκε την 29 Μαρτίου 2021 16:27

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.