Computers

GeForce GTX Titan P: Έρχεται το “θηρίο” της Nvidia

Η νέα υλοποίηση της Nvidia θα βασίζεται στην ταχύτερη καταναλωτική GPU με αρχιτεκτονική Pascal, θα συνοδεύεται από μνήμη HBM2 και αναμένεται να αποκαλυφθεί στην Gamescom τον ερχόμενο μήνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες διαρροές η GeForce GTX Titan P θα έρθει διαθέσιμη σε εκδόσεις με μνήμη 6GB και 12GB, όλες με μνήμες High Bandwidth Memory δεύτερης γενιάς (HBM2) και όχι με μνήμες GDDR5X όπως ήθελαν οι πληροφορίες μέχρι σήμερα. Επιπλέον η GeForce GTX Titan P θα έρθει με TDP rating μεταξύ 300W και 375W και θα απαιτεί δύο PCI-E connectors των 8 pin για την τροφοδοσία της.

Όσον αφορά την απόδοση της αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 50% συγκριτικά με την GeForce GTX 1080, η οποία προσφέρει ήδη πολύ υψηλές επιδόσεις, αλλά και ακόμα υψηλότερες επιδόσεις κατά 20%-25% συγκριτικά με την τρέχουσα GeForce GTX Titan X.

Όπως γίνεται αντιληπτό και εφόσον έχουν βάση οι παραπάνω διαρροές η GeForce GTX Titan P θα είναι ένα πραγματικό “θηρίο” επιδόσεων για games και κάποιοι αναφέρουν ότι ακόμα και ο “πολύς” Core i7-6950X της Intel δεν είναι επαρκής για να την φέρει σε δύσκολη θέση όταν συνδυαστούν μαζί. Όσον αφορά τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της αν δεν διαρρεύσουν νωρίτερα θα κάνουμε υπομονή μέχρι τις 17 Αυγούστου όπου και ξεκινά η φετινή Gamescom στην Κολωνία. Αν σας μπήκαν ιδέες, μην κόψετε τις διακοπές σας για να επενδύσετε σε μια τέτοια κάρτα μια και όλες οι πληροφορίες θέλουν τιμή εκκίνησης τα 1000 ευρώ αν όχι υψηλότερη.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 6 Ιουλίου 2016 15:45

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.