GeForce GTX Titan P: Έρχεται το “θηρίο” της Nvidia

Η νέα υλοποίηση της Nvidia θα βασίζεται στην ταχύτερη καταναλωτική GPU με αρχιτεκτονική Pascal, θα συνοδεύεται από μνήμη HBM2 και αναμένεται να αποκαλυφθεί στην Gamescom τον ερχόμενο μήνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες διαρροές η GeForce GTX Titan P θα έρθει διαθέσιμη σε εκδόσεις με μνήμη 6GB και 12GB, όλες με μνήμες High Bandwidth Memory δεύτερης γενιάς (HBM2) και όχι με μνήμες GDDR5X όπως ήθελαν οι πληροφορίες μέχρι σήμερα. Επιπλέον η GeForce GTX Titan P θα έρθει με TDP rating μεταξύ 300W και 375W και θα απαιτεί δύο PCI-E connectors των 8 pin για την τροφοδοσία της.

Όσον αφορά την απόδοση της αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 50% συγκριτικά με την GeForce GTX 1080, η οποία προσφέρει ήδη πολύ υψηλές επιδόσεις, αλλά και ακόμα υψηλότερες επιδόσεις κατά 20%-25% συγκριτικά με την τρέχουσα GeForce GTX Titan X.

Όπως γίνεται αντιληπτό και εφόσον έχουν βάση οι παραπάνω διαρροές η GeForce GTX Titan P θα είναι ένα πραγματικό “θηρίο” επιδόσεων για games και κάποιοι αναφέρουν ότι ακόμα και ο “πολύς” Core i7-6950X της Intel δεν είναι επαρκής για να την φέρει σε δύσκολη θέση όταν συνδυαστούν μαζί. Όσον αφορά τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της αν δεν διαρρεύσουν νωρίτερα θα κάνουμε υπομονή μέχρι τις 17 Αυγούστου όπου και ξεκινά η φετινή Gamescom στην Κολωνία. Αν σας μπήκαν ιδέες, μην κόψετε τις διακοπές σας για να επενδύσετε σε μια τέτοια κάρτα μια και όλες οι πληροφορίες θέλουν τιμή εκκίνησης τα 1000 ευρώ αν όχι υψηλότερη.

GeForce GTX Titan P, GeForce GTX Titan P: Έρχεται το “θηρίο” της Nvidia

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kountsis

Παιδιά λίγο τα ορθογραφικά προσοχή:
ξεκινά η φετινή Gamescom στην Κολωνία.
παραπάνω διαρροές η GeForce GTX Tita P

Βασίλης Μ.

Παιδιά 16gb και 12gb θα είναι οι εκδόσεις

Νωντας

Επιτελους 4K ULTRA 60fps..!!!

Kostas87z

I7 6700k , μακραν ο καλυτερος cpu για gaming.

Αν δεν αρκει αυτος τοτε δεν θα κανει κανενας αλλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.