Gear

Apple Watch Ultra: Ακυρώθηκαν τα σχέδια για microLED οθόνη;

Ο προμηθευτής της Apple ams OSRAM ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα «επανεκτιμήσει τη στρατηγική της για microLED» αφού «απροσδόκητα ακυρώθηκε» ένα θεμελιώδες project. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε βουτιά σχεδόν 40% μετά την είδηση.

Οι Σύμβουλοι Οθόνης Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Counterpoint Research δήλωσαν στο MacRumors ότι εκτιμούν πως αυτό το project σχετίζεται με το φημολογούμενο Apple Watch Ultra με οθόνη microLED. Η ερευνητική εταιρεία είπε ότι οι χαμηλές αποδόσεις παραγωγής, μαζί με το υψηλό κόστος και τον κίνδυνο, είναι πιθανώς οι κύριοι λόγοι για την ακύρωση του έργου με την ams OSRAM. Η εταιρεία είπε ότι μένει να φανεί εάν η Apple αναζητά άλλον προμηθευτή ή αν θα διατηρήσει οθόνες OLED για το Apple Watch.

Η ams OSRAM είπε ότι “οι συζητήσεις με τον σχετικό πελάτη βρίσκονται σε εξέλιξη”, επομένως δεν αποκλείεται εντελώς ένα Apple Watch Ultra με οθόνη microLED και μπορεί απλώς να καθυστερήσει περαιτέρω. Η συσκευή αναμενόταν να κυκλοφορήσει το 2025 ή το 2026, σύμφωνα με διαφορετικές πηγές, αλλά μπορεί να χρειαστεί ακόμη περισσότερος χρόνος για να κυκλοφορήσει, εάν τελικά αυτό συμβεί.

Η Apple πιστεύεται ότι αναπτύσσει ενεργά την τεχνολογία microLED από τότε που εξαγόρασε την εταιρεία LuxVue με έδρα την Καλιφόρνια το 2014. Τα οφέλη των οθονών microLED σε σύγκριση με τις οθόνες OLED περιλαμβάνουν συνήθως αυξημένη φωτεινότητα, βελτιωμένη απόδοση ισχύος, υψηλότερο contrast ratio και πολλά άλλα, αλλά η τεχνολογία εξακολουθεί να είναι ακριβή.

Επεξεργάστηκε την 1 Μαρτίου 2024 1:16

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.