Apple Watch Ultra: Ακυρώθηκαν τα σχέδια για microLED οθόνη;

Apple Watch Ultra, Apple Watch Ultra: Ακυρώθηκαν τα σχέδια για microLED οθόνη;

Ο προμηθευτής της Apple ams OSRAM ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα «επανεκτιμήσει τη στρατηγική της για microLED» αφού «απροσδόκητα ακυρώθηκε» ένα θεμελιώδες project. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε βουτιά σχεδόν 40% μετά την είδηση.

Οι Σύμβουλοι Οθόνης Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Counterpoint Research δήλωσαν στο MacRumors ότι εκτιμούν πως αυτό το project σχετίζεται με το φημολογούμενο Apple Watch Ultra με οθόνη microLED. Η ερευνητική εταιρεία είπε ότι οι χαμηλές αποδόσεις παραγωγής, μαζί με το υψηλό κόστος και τον κίνδυνο, είναι πιθανώς οι κύριοι λόγοι για την ακύρωση του έργου με την ams OSRAM. Η εταιρεία είπε ότι μένει να φανεί εάν η Apple αναζητά άλλον προμηθευτή ή αν θα διατηρήσει οθόνες OLED για το Apple Watch.

Η ams OSRAM είπε ότι “οι συζητήσεις με τον σχετικό πελάτη βρίσκονται σε εξέλιξη”, επομένως δεν αποκλείεται εντελώς ένα Apple Watch Ultra με οθόνη microLED και μπορεί απλώς να καθυστερήσει περαιτέρω. Η συσκευή αναμενόταν να κυκλοφορήσει το 2025 ή το 2026, σύμφωνα με διαφορετικές πηγές, αλλά μπορεί να χρειαστεί ακόμη περισσότερος χρόνος για να κυκλοφορήσει, εάν τελικά αυτό συμβεί.

Η Apple πιστεύεται ότι αναπτύσσει ενεργά την τεχνολογία microLED από τότε που εξαγόρασε την εταιρεία LuxVue με έδρα την Καλιφόρνια το 2014. Τα οφέλη των οθονών microLED σε σύγκριση με τις οθόνες OLED περιλαμβάνουν συνήθως αυξημένη φωτεινότητα, βελτιωμένη απόδοση ισχύος, υψηλότερο contrast ratio και πολλά άλλα, αλλά η τεχνολογία εξακολουθεί να είναι ακριβή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.