Gear

DJI: Ετοιμάζει off-road RC αυτοκίνητο με gimbal στην κορυφή

Η DJI είναι γνωστή για τα drones που κατασκευάζει. Ωστόσο, η εταιρεία ασχολείται με αρκετά προϊόντα, όπως gimbal, action cams, και άλλα. Τώρα, η DJI ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα off-road RC όχημα με gimbal στην κορυφή.

Ένα RC αυτοκίνητο για off-road εγγραφές βίντεο

Η πατέντα εμφανίστηκε στο κινέζικο σύστημα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις 10 Δεκεμβρίου του 2019, μαζί με αρκετά ακόμη διπλώματα της DJI. Το συγκεκριμένο δίπλωμα αναφέρεται σε ένα όχημα με κάμερα.

Το όχημα μοιάζει με ένα τυπικό RC αυτοκίνητο με τέσσερις off-road τροχούς. Στο σχέδιο αποκαλύπτεται ότι οι τροχοί είναι σε θέση να περιστρέφονται 360 μοίρες, κάτι που θα επιτρέπει στο όχημα της DJI να εκτελεί πιο ανεπτυγμένους ελιγμούς.

Επιπλέον, οι τροχοί είναι τοποθετημένοι σε χωριστούς βραχίονες οι οποίοι κινούνται πάνω και κάτω. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το κούνημα της κάμερας. Πέραν των τροχών που έχουν διαχωριστεί, η κάμερα είναι τοποθετημένη σε ένα gimbal, το οποίο με τη σειρά του είναι πάνω σε μία ειδική βάση με αποσβεστήρες. Ολόκληρο το σύστημα μειώνει αισθητά την επιρροή των κραδασμών στην κάμερα.

Το RC της DJI φαίνεται να χρησιμοποιεί τις Zenmuse της εταιρείας και κατά πάσα πιθανότητα ο χρήστης θα μπορεί να εναλλάσσει την κάμερα, όπως στα Inspire drones. Η μπαταρία που χρησιμοποιεί το RC είναι παρόμοια με αυτή του DJI Matrix. Επίσης, το ύψος του οχήματος είναι ρυθμιζόμενο, ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται στις ταχύτητες που αναπτύσσει.

Διαθεσιμότητα

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει το RC η DJI, αλλά οι πηγές θεωρούν ότι η εταιρεία θα το βγάλει στην αγορά το 2020, μαζί με όλα τα υπόλοιπα νέα προϊόντα της.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Δεκεμβρίου 2019 18:10

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.