DJI: Ετοιμάζει off-road RC αυτοκίνητο με gimbal στην κορυφή

DJI, DJI: Ετοιμάζει off-road RC αυτοκίνητο με gimbal στην κορυφή

Η DJI είναι γνωστή για τα drones που κατασκευάζει. Ωστόσο, η εταιρεία ασχολείται με αρκετά προϊόντα, όπως gimbal, action cams, και άλλα. Τώρα, η DJI ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα off-road RC όχημα με gimbal στην κορυφή.

Ένα RC αυτοκίνητο για off-road εγγραφές βίντεο

Η πατέντα εμφανίστηκε στο κινέζικο σύστημα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις 10 Δεκεμβρίου του 2019, μαζί με αρκετά ακόμη διπλώματα της DJI. Το συγκεκριμένο δίπλωμα αναφέρεται σε ένα όχημα με κάμερα.

Το όχημα μοιάζει με ένα τυπικό RC αυτοκίνητο με τέσσερις off-road τροχούς. Στο σχέδιο αποκαλύπτεται ότι οι τροχοί είναι σε θέση να περιστρέφονται 360 μοίρες, κάτι που θα επιτρέπει στο όχημα της DJI να εκτελεί πιο ανεπτυγμένους ελιγμούς.

Επιπλέον, οι τροχοί είναι τοποθετημένοι σε χωριστούς βραχίονες οι οποίοι κινούνται πάνω και κάτω. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το κούνημα της κάμερας. Πέραν των τροχών που έχουν διαχωριστεί, η κάμερα είναι τοποθετημένη σε ένα gimbal, το οποίο με τη σειρά του είναι πάνω σε μία ειδική βάση με αποσβεστήρες. Ολόκληρο το σύστημα μειώνει αισθητά την επιρροή των κραδασμών στην κάμερα.

Το RC της DJI φαίνεται να χρησιμοποιεί τις Zenmuse της εταιρείας και κατά πάσα πιθανότητα ο χρήστης θα μπορεί να εναλλάσσει την κάμερα, όπως στα Inspire drones. Η μπαταρία που χρησιμοποιεί το RC είναι παρόμοια με αυτή του DJI Matrix. Επίσης, το ύψος του οχήματος είναι ρυθμιζόμενο, ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται στις ταχύτητες που αναπτύσσει.

Διαθεσιμότητα

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει το RC η DJI, αλλά οι πηγές θεωρούν ότι η εταιρεία θα το βγάλει στην αγορά το 2020, μαζί με όλα τα υπόλοιπα νέα προϊόντα της.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Gear DJI featured

DJI Mavic 3 Drone: Με κάμερα Hasselblad, 46 λεπτά πτήσης και βελτιωμένες δυνατότητες

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες προσφέρουν έως και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστούν επαναφόρτιση χάρη στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και έλικες.