Gear

Ερευνητές χρησιμοποίησαν το ανθρώπινο σώμα για μεταφορά δεδομένων

Το να αποστείλεις δεδομένα ασύρματα, μέσω WiFi ή Bluetooth, είναι αρκετά βολικό, αλλά όχι απαραίτητα ασφαλές. Μια αναφορά τον περασμένο Ιανουάριο, αποκάλυψε ότι μερικές smart οικιακές συσκευές αποστέλλουν άθελά τους πληροφορίες θέσεως και κάποιες άλλες δεν κάνανε καθόλου encryption στα δεδομένα τους.

Αυτό το κενό ασφαλείας που δημιουργείται από την μεταφορά δεδομένων ασύρματα θέλουν να καλύψουν, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ανθρώπινο σώμα ως αγωγό. Κατάφεραν να μεταφέρουν σήματα μέσω ενός ανθρώπινου σώματος, το οποίο στο ένα άκρο του κρατούσε ένα touchpad ή οθόνη και στο άλλο μια smart συσκευή.

Η μέθοδος όπως περιγράφεται στο paper είναι αρκετά απλή. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν καλώδια, αφού χαμηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές χρησιμοποιούν το σώμα ως αγωγό και είναι περιορισμένες μέσα σε αυτό. Οι συχνότητες αυτές εκπέμπονται από μια συσκευή με fingerprint sensor ή touchpad και μεταδίδονται σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή ακουμπά ο χρήστης. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές που έχουν να κάνουν με smart home ή για να ξεκλειδώσεις για παράδειγμα το αμάξι σου και να στείλεις πληροφορίες στη wearable συσκευή σου.

Αυτή την στιγμή οι ερευνητές έχουν καταφέρει να επαναχρησιμοποιήσουν τις touch επιφάνειες για να στείλουν δεδομένα με ταχύτητα 50 bits το δευτερόλεπτο και τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων με ταχύτητες 25 bits το δευτερόλεπτο. Προς το παρόν, αυτές οι ταχύτητες είναι αρκετές για να αποστείλουν έναν απλό κωδικό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Πηγη

Επεξεργάστηκε την 3 Οκτωβρίου 2016 22:40

Σχόλια

  • Και σε 2 μερες καρκινος 4ου σταδιου .Ολες οι συσκευες που εκπεμουν ακτινοβολια βλαπτουν τον οργανισμο .Ακομα και η τηλεοραση και το wi fi

  • @alien επίσης και ο αέρας που αναπνέουμε! Τι θα'λεγες να σταματήσουμε να το κάνουμε κι αυτό?
    Επίσης μια υπέροχη εναλλακτική είναι ο μοναχισμός ! Θα μας γλιτώσει από πολυ κόσμο...

  • Επειδή δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία μας αλλα ούτε και να μην αφήνουμε την τεχνολογία να εξελιχθεί θα πρέπει οι έρευνες να είναι εξονυχιστικες και να γίνονται απο πανεπιστήμια με κρατική και οχι εταιρική επιχορήγηση. Ετσι ώστε να μην σκέφτονται μόνο το κέρδος και να βγαίνουν στο κοινό τεχνολογίες που θα κανουν τη ζωη μας ευκολότερη αλλά προπαντός με ασφαλεια. Σκέφτομαι ομως και ενα άλλο θέμα δηλαδή για να ξεκλειδωσω το αμάξι η το σπίτι μου θα πρέπει να εχω μπαταρια στο κινητο; Και αν ξεμεινω;

  • @ thodoris ασε τις εξυπναδες μιλαω για την ακτινοβολια Οι ερευνες που κανουμε στο Πολυτεχνειο αυτο ακριβως δειχνουν,αλλα οι παραπανω θεωρουνται αμελητεες ,ομως ας μη επεκταθω γιατι δε θα καταλαβεις τιποτα .Θα σου πω ομως αυτο, το πληθος διαφορετικων ακτινοβολιων που εκτιθεσαιι καθε μερα πιστεψε με δεν ειναι αβλαβες για τον οργανισμο σου.Α και αφου αγαπας τοσο την ακτινοβολια πηγαινε να μεινεις διπλα σε ενα πυλωνα της Δ.Ε.Η (που κανεις δεν αναφερεται σε αυτο γιατι δε συμφερει τη μεγαλοεπιχειρηση, οτι τα μαγνητικα πεδια στους πυλωνες ειναι ακρως επικινδυνα για τον ανθρωπινο οργανισμο Σε 10 χρονακια θα εισαι steven hawking ..Λοιπον διαβασε τι λεει ο lolek και αναθεωρησε .Mην γινεσαι το προβατο στο οποιο παταει η βιομηχανια και μη θεοποιεις οτι δεν ξερεις.

  • Μωρό μου έλα στο κρεβάτι να μου μεταφέρεις κάτι αρχεία που θέλω, και φέρε το μεγάλο USB για την μεγάλη θύρα.
    Χαχα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.