Ερευνητές χρησιμοποίησαν το ανθρώπινο σώμα για μεταφορά δεδομένων

Το να αποστείλεις δεδομένα ασύρματα, μέσω WiFi ή Bluetooth, είναι αρκετά βολικό, αλλά όχι απαραίτητα ασφαλές. Μια αναφορά τον περασμένο Ιανουάριο, αποκάλυψε ότι μερικές smart οικιακές συσκευές αποστέλλουν άθελά τους πληροφορίες θέσεως και κάποιες άλλες δεν κάνανε καθόλου encryption στα δεδομένα τους.

Αυτό το κενό ασφαλείας που δημιουργείται από την μεταφορά δεδομένων ασύρματα θέλουν να καλύψουν, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ανθρώπινο σώμα ως αγωγό. Κατάφεραν να μεταφέρουν σήματα μέσω ενός ανθρώπινου σώματος, το οποίο στο ένα άκρο του κρατούσε ένα touchpad ή οθόνη και στο άλλο μια smart συσκευή.

Η μέθοδος όπως περιγράφεται στο paper είναι αρκετά απλή. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν καλώδια, αφού χαμηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές χρησιμοποιούν το σώμα ως αγωγό και είναι περιορισμένες μέσα σε αυτό. Οι συχνότητες αυτές εκπέμπονται από μια συσκευή με fingerprint sensor ή touchpad και μεταδίδονται σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή ακουμπά ο χρήστης. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές που έχουν να κάνουν με smart home ή για να ξεκλειδώσεις για παράδειγμα το αμάξι σου και να στείλεις πληροφορίες στη wearable συσκευή σου.

Αυτή την στιγμή οι ερευνητές έχουν καταφέρει να επαναχρησιμοποιήσουν τις touch επιφάνειες για να στείλουν δεδομένα με ταχύτητα 50 bits το δευτερόλεπτο και τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων με ταχύτητες 25 bits το δευτερόλεπτο. Προς το παρόν, αυτές οι ταχύτητες είναι αρκετές για να αποστείλουν έναν απλό κωδικό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Washington University transfer data through body, Ερευνητές χρησιμοποίησαν το ανθρώπινο σώμα για μεταφορά δεδομένων

Washington University transfer data through body, Ερευνητές χρησιμοποίησαν το ανθρώπινο σώμα για μεταφορά δεδομένων

Πηγη

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Για συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία μάλλον δεν θα γίνει λόγος πότε.

alien

Και σε 2 μερες καρκινος 4ου σταδιου .Ολες οι συσκευες που εκπεμουν ακτινοβολια βλαπτουν τον οργανισμο .Ακομα και η τηλεοραση και το wi fi

thodoris

@alien επίσης και ο αέρας που αναπνέουμε! Τι θα’λεγες να σταματήσουμε να το κάνουμε κι αυτό?
Επίσης μια υπέροχη εναλλακτική είναι ο μοναχισμός ! Θα μας γλιτώσει από πολυ κόσμο…

lolek

Επειδή δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία μας αλλα ούτε και να μην αφήνουμε την τεχνολογία να εξελιχθεί θα πρέπει οι έρευνες να είναι εξονυχιστικες και να γίνονται απο πανεπιστήμια με κρατική και οχι εταιρική επιχορήγηση. Ετσι ώστε να μην σκέφτονται μόνο το κέρδος και να βγαίνουν στο κοινό τεχνολογίες που θα κανουν τη ζωη μας ευκολότερη αλλά προπαντός με ασφαλεια. Σκέφτομαι ομως και ενα άλλο θέμα δηλαδή για να ξεκλειδωσω το αμάξι η το σπίτι μου θα πρέπει να εχω μπαταρια στο κινητο; Και αν ξεμεινω;

alien

@ thodoris ασε τις εξυπναδες μιλαω για την ακτινοβολια Οι ερευνες που κανουμε στο Πολυτεχνειο αυτο ακριβως δειχνουν,αλλα οι παραπανω θεωρουνται αμελητεες ,ομως ας μη επεκταθω γιατι δε θα καταλαβεις τιποτα .Θα σου πω ομως αυτο, το πληθος διαφορετικων ακτινοβολιων που εκτιθεσαιι καθε μερα πιστεψε με δεν ειναι αβλαβες για τον οργανισμο σου.Α και αφου αγαπας τοσο την ακτινοβολια πηγαινε να μεινεις διπλα σε ενα πυλωνα της Δ.Ε.Η (που κανεις δεν αναφερεται σε αυτο γιατι δε συμφερει τη μεγαλοεπιχειρηση, οτι τα μαγνητικα πεδια στους πυλωνες ειναι ακρως επικινδυνα για τον ανθρωπινο οργανισμο Σε 10 χρονακια θα εισαι steven hawking ..Λοιπον διαβασε τι λεει ο lolek και αναθεωρησε .Mην γινεσαι το προβατο στο οποιο παταει η βιομηχανια και μη θεοποιεις οτι δεν ξερεις.

vasilist

Μωρό μου έλα στο κρεβάτι να μου μεταφέρεις κάτι αρχεία που θέλω, και φέρε το μεγάλο USB για την μεγάλη θύρα.
Χαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.