Gear

Method 2: Δίποδο επανδρωμένο ρομπότ γίγαντας [video]

Ονομάζεται Method 2, έχει ύψος 4 μέτρα, βάρος 1.5 τόνους και στηρίζεται στα δύο του πόδια, είναι ένα επανδρωμένο ρομπότ σχεδιασμένο να χρησιμοποιείται σε καταστάσεις που ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει μη προστατευμένος.

Την επίσημη παρουσίαση έκανε ο Jeff Bezos, CEO και ιδρυτής της Amazon κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε ο ίδιος με προσκεκλημένους λίγους και εκλεκτούς.

Το ρομπότ Method 2 είναι δημιούργημα της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Hankook Mirae Technology και για την κατασκευή του δαπανήθηκαν 8.3 εκ. δολάρια Αμερικής.

Τον σχεδιασμό του Method 2 επιμελήθηκε ο Vitaly Bulgarov, γνωστός από τις συνεργασίες τους με τις κινηματογραφικές ταινίες Transformers, Terminator και Robo-cop.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Μαρτίου 2017 12:22

Σχόλια

  • Ωραία ώς κατασκευές και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούνε για καλούς σκοπούς, αλλά δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε την πλειοψηφική χρησιμότητα που θα έχουν. Το Avatar είναι εδώ.

  • Επανδρωμενα ρομποτ που τα βλεπαμε απο την δεκαετια του 80 σε ταινιες οπως τα Alien.

    Πραγματικα αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι οι ταινιες επιστημονικης φαντασιας ειναι προφητικες σε πολλα επιπεδα, ορισμενες φορες βλεποντας κατι τετοια αρθρα, μου δινουν την εντυπωση οτι η ανθρωπινη τεχνολογια εχει προχωρησει 200 χρονια μπροστα απο σημερα, απλα εμεις οι κοινοι θνητοι μαθαινουμε για αυτην 250 χρονια μετα και την χρησιμοποιυμε φυσικα 100 χρονια αργοτερα.

    Δε θα μου φαινοτανε καθολου περιεργο δηλαδη αν μου ελεγε καποια αξιοπιστη και εκγυρη πηγη, οτι εχουμε μεχρι και βασεις στον πλανητη Αρη ενω δεν τον εχουμε επισκεφθει ακομη οπως τουλαχιστον ξερουμε εμεις οι κοινοι θνητοι.

  • @Ηρακλής η πρώτη μου σκέψη με το που είδα την φωτό. Καρμπον από το Άβαταρ. Μέχρι και η σκάλα που χρησιμοποίησε για να ανέβει στο ρομπότ.

    @Vai εγώ θα προτιμούσα μία άλλη εκδοχή. Βλέπουν τις ταινίες και εμπνέονται για τα επόμενα βήματα της τεχνολογίας. Όπως για παράδειγμα η αμερικανική κυβέρνηση που είχε ανακοινώσει της συνεργασία της με κάποια εταιρεία για την κατασκευή της στολής του Ironman. Τουλάχιστον αυτό μοιάζει πιο βατό για εμάς τους απλούς ανθρώπους. Όχι ότι δεν υπάρχουν τεχνολογίες που δεν μπορούμε ακόμα να φανταστούμε και ίσως να μην μάθουμε ποτέ για αυτές.. 😉

  • @KostasB Ναι αλλα και οι σκηνοθετες τετοιων ταινιων πρεπει να εχουν μια ιδεα η να εχουν δει πιο πριν καποιο πρωτοτυπο σχεδιο πριν το κανουν σε ταινια. Διαφορετικα απο μονος του ενα σκηνοθετης δε νομιζω οτι θα μπορουσε απο την φαντασια του και μονο να δημιουργησει τετοια μηχανηματα η ρομποτ.

    Να σου δωσω και ενα αλλο παραδειγμα. Ο Σπιλμπεργκ εκανε το Jurassic Park και μετα απο μια δεκαετια περιπου ειχαμε την κλωνοποιηση της Dolly (προβατακι). Αρα ο Σπιλμπεργκ κατι γνωριζε, ηξερε ανθρωπους η ειχε ενημερωθει τελοσπαντων καπως πριν κανει την ταινια. Στην ταινια αυτη φυσικα ολοι εδωσαν περισσοτερη βαση στους δεινοσαυρους και στα ειδικα εφε, παρα στην υποθεση και στο πως τους ξαναδημιουργησαν. Η μαλλον δεν μας ενοιαζε πως τους δημιουργησαν μιας και το θεωρουσαμε απλα φαντασια μεχρι τοτε.

  • @Vai Ναι , αδιαμφισβήτητα οι σκηνοθέτες , συγγραφείς etc παίρνουν έμπνευση από ερευνητές και επιστήμονες , αλλά σε απολύτως καμιά περίπτωση δεν ξερουν κάτι που το κοινό αν ενδιαφερόταν δεν θα μπορούσε να μάθει .

    Π.χ. πετυχημένη κλωνοποίηση αμφίβιων γινόταν "επίσημα" ήδη από '60 ,
    θα ήταν καλό να ελέγχουμε τα γεγονότα πριν αρχίζουμε να θεωρητικολογούμε ...

  • Ωραιο πολυ μου αρεσε. Χρησιμο θα ειναι αλλα μονο μην το εξοπλισουν με πυραυλους και βγαινει εξω και ριμαζει τον κοσμο! Χεχεχε.

  • @Bloodmaster μην δίνεις ιδέες!!πέρα από την πλάκα μόνο για το στρατό θα χρησίμευε κάτι τέτοιο!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.