Method 2: Δίποδο επανδρωμένο ρομπότ γίγαντας [video]

Method 2 επανδρωμένο ρομπότ, Method 2: Δίποδο επανδρωμένο ρομπότ γίγαντας [video]

Ονομάζεται Method 2, έχει ύψος 4 μέτρα, βάρος 1.5 τόνους και στηρίζεται στα δύο του πόδια, είναι ένα επανδρωμένο ρομπότ σχεδιασμένο να χρησιμοποιείται σε καταστάσεις που ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει μη προστατευμένος.

Την επίσημη παρουσίαση έκανε ο Jeff Bezos, CEO και ιδρυτής της Amazon κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε ο ίδιος με προσκεκλημένους λίγους και εκλεκτούς.

Το ρομπότ Method 2 είναι δημιούργημα της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Hankook Mirae Technology και για την κατασκευή του δαπανήθηκαν 8.3 εκ. δολάρια Αμερικής.

Τον σχεδιασμό του Method 2 επιμελήθηκε ο Vitaly Bulgarov, γνωστός από τις συνεργασίες τους με τις κινηματογραφικές ταινίες Transformers, Terminator και Robo-cop.

Method 2 επανδρωμένο ρομπότ, Method 2: Δίποδο επανδρωμένο ρομπότ γίγαντας [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ηρακλής

Ωραία ώς κατασκευές και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούνε για καλούς σκοπούς, αλλά δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε την πλειοψηφική χρησιμότητα που θα έχουν. Το Avatar είναι εδώ.

Γιώργος Μι

Θα δούμε και το Μαζίνγκα 7 άραγε?

Vai

Επανδρωμενα ρομποτ που τα βλεπαμε απο την δεκαετια του 80 σε ταινιες οπως τα Alien.

Πραγματικα αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι οι ταινιες επιστημονικης φαντασιας ειναι προφητικες σε πολλα επιπεδα, ορισμενες φορες βλεποντας κατι τετοια αρθρα, μου δινουν την εντυπωση οτι η ανθρωπινη τεχνολογια εχει προχωρησει 200 χρονια μπροστα απο σημερα, απλα εμεις οι κοινοι θνητοι μαθαινουμε για αυτην 250 χρονια μετα και την χρησιμοποιυμε φυσικα 100 χρονια αργοτερα.

Δε θα μου φαινοτανε καθολου περιεργο δηλαδη αν μου ελεγε καποια αξιοπιστη και εκγυρη πηγη, οτι εχουμε μεχρι και βασεις στον πλανητη Αρη ενω δεν τον εχουμε επισκεφθει ακομη οπως τουλαχιστον ξερουμε εμεις οι κοινοι θνητοι.

KostasB

@Ηρακλής η πρώτη μου σκέψη με το που είδα την φωτό. Καρμπον από το Άβαταρ. Μέχρι και η σκάλα που χρησιμοποίησε για να ανέβει στο ρομπότ.

@Vai εγώ θα προτιμούσα μία άλλη εκδοχή. Βλέπουν τις ταινίες και εμπνέονται για τα επόμενα βήματα της τεχνολογίας. Όπως για παράδειγμα η αμερικανική κυβέρνηση που είχε ανακοινώσει της συνεργασία της με κάποια εταιρεία για την κατασκευή της στολής του Ironman. Τουλάχιστον αυτό μοιάζει πιο βατό για εμάς τους απλούς ανθρώπους. Όχι ότι δεν υπάρχουν τεχνολογίες που δεν μπορούμε ακόμα να φανταστούμε και ίσως να μην μάθουμε ποτέ για αυτές.. 😉

Vai

@KostasB Ναι αλλα και οι σκηνοθετες τετοιων ταινιων πρεπει να εχουν μια ιδεα η να εχουν δει πιο πριν καποιο πρωτοτυπο σχεδιο πριν το κανουν σε ταινια. Διαφορετικα απο μονος του ενα σκηνοθετης δε νομιζω οτι θα μπορουσε απο την φαντασια του και μονο να δημιουργησει τετοια μηχανηματα η ρομποτ.

Να σου δωσω και ενα αλλο παραδειγμα. Ο Σπιλμπεργκ εκανε το Jurassic Park και μετα απο μια δεκαετια περιπου ειχαμε την κλωνοποιηση της Dolly (προβατακι). Αρα ο Σπιλμπεργκ κατι γνωριζε, ηξερε ανθρωπους η ειχε ενημερωθει τελοσπαντων καπως πριν κανει την ταινια. Στην ταινια αυτη φυσικα ολοι εδωσαν περισσοτερη βαση στους δεινοσαυρους και στα ειδικα εφε, παρα στην υποθεση και στο πως τους ξαναδημιουργησαν. Η μαλλον δεν μας ενοιαζε πως τους δημιουργησαν μιας και το θεωρουσαμε απλα φαντασια μεχρι τοτε.

Dimitris

@Vai Ναι , αδιαμφισβήτητα οι σκηνοθέτες , συγγραφείς etc παίρνουν έμπνευση από ερευνητές και επιστήμονες , αλλά σε απολύτως καμιά περίπτωση δεν ξερουν κάτι που το κοινό αν ενδιαφερόταν δεν θα μπορούσε να μάθει .

Π.χ. πετυχημένη κλωνοποίηση αμφίβιων γινόταν “επίσημα” ήδη από ’60 ,
θα ήταν καλό να ελέγχουμε τα γεγονότα πριν αρχίζουμε να θεωρητικολογούμε …

Bloodmaster

Ωραιο πολυ μου αρεσε. Χρησιμο θα ειναι αλλα μονο μην το εξοπλισουν με πυραυλους και βγαινει εξω και ριμαζει τον κοσμο! Χεχεχε.

bezilys

@Bloodmaster μην δίνεις ιδέες!!πέρα από την πλάκα μόνο για το στρατό θα χρησίμευε κάτι τέτοιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.