Gear

MicroLED Apple Watch: Ακόμα προορίζεται για κυκλοφορία στα τέλη του 2025

Το microLED Apple Watch της Apple βρίσκεται σε καλό δρόμο για την κυκλοφορία στα τέλη του 2025, σύμφωνα με τον Jeff Pu, τον γνωστό τεχνολογικό αναλυτή στην επενδυτική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ Haitong International Securities.

Σε ένα note προς τους επενδυτές που έφτασε στην κατοχή του MacRumors, ο Pu ανέφερε ότι το πρώτο Apple Watch με οθόνη microLED θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2025. Η προηγμένη τεχνολογία οθόνης προσφέρει βελτιωμένη φωτεινότητα, αναπαραγωγή χρωμάτων και γωνίες θέασης, κάνοντας τις εικόνες να φαίνονται περισσότερο σαν να είναι “ζωγραφισμένες “πάνω από το γυαλί.

Ένας leaker του Weibo είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η επόμενη αξιόλογη αναβάθμιση για τους χρήστες του Apple Watch Ultra θα είναι η προσαρμοσμένη τεχνολογία οθόνης microLED της Apple. Το σχέδιο της Apple να φέρει μια οθόνη microLED στο Apple Watch Ultra επιβεβαιώνεται ευρέως, από όταν αναφέρθηκε πρώτα από τον αναλυτή οθονών Ross Young τον Ιανουάριο.

Αρχικά η κυκλοφορία της συσκευής προγραμματίστηκε για το 2024 αλλά ο Young άλλαξε την πρόβλεψή του και μετέφερε την πιθανή κυκλοφορία στο δεύτερο εξάμηνο του 2025. Το Bloomberg, από την άλλη πλευρά, ανέφερε ένα χρονικό πλαίσιο 2024 νωρίτερα φέτος. Η TrendForce ισχυρίζεται ότι η πρώτη οθόνη microLED της Apple θα κυκλοφορήσει σε ένα νέο μοντέλο Apple Watch Ultra το 2026, λόγω προσαρμογών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Καθώς οι Young και Pu, αλλά και οι διαρροές στο Weibo, υποδεικνύουν τώρα την κυκλοφορία το 2025, το microLED Apple Watch‌ Ultra μπορεί να κυκλοφορήσει νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Η οθόνη microLED αναμένεται να έχει μέγεθος 2,12 ιντσών, μια αύξηση 10% σε σχέση με την οθόνη του τρέχοντος Apple Watch Ultra. Ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε ότι η Apple πιθανότατα σχεδιάζει να φέρει προσαρμοσμένες οθόνες microLED στα iPhone, iPad και Mac μετά την πρώτη εμφάνιση της τεχνολογίας σε μια νέα έκδοση του Apple Watch Ultra. Πιστεύει ότι το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Apple είναι να φέρει οθόνες microLED σε όλα τα βασικά προϊόντα της. Άλλες αναφορές από το DigiTimes, το Nikkei Asia και το The Information έχουν δείξει παρόμοια σχέδια για τη μετάβαση της Apple σε προσαρμοσμένες οθόνες microLED σε πολλές σειρές προϊόντων, σε μια προσπάθεια να γίνει λιγότερο εξαρτημένη από τη Samsung.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.